ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λεβερκούζεν-Ατλέτικο 2-4: Επίδειξη δύναμης

Για άλλη μια χρονιά ετοιμάζεται για τους οκτώ η Ατλέτικο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Νίκη που της δίνει πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης πέτυχε η Ατλέτικο στη Γερμανία επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 2-4.

Η εικόνα του αγώνα

Αναγνωριστικά άρχισε ο αγώνας με γρήγορο ρυθμό. Στο 12 είχαμε την πρώτη διπλή μάλιστα ευκαιρία για την Ατλέτικο. Πρώτα ήταν το σουτ του Γκριεζμάν που απέκρουσε ο Λένο και στη συνέχεια της φάσης ο Ουέντελ στην προσπάθεια να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από σέντρα του Φιλίπε Λουίς. Στο 18’, οι «Ροχιμπλάνκος» άνοιξαν το σκορ μ’ ένα καταπληκτικό γκολ του Σαούλ, ο οποίος έστειλε την μπάλα συστημένη στο αριστερό παραθυράκι του Λένο. Στο 25’ , η Ατλέτικο πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν ο Αντουάν Γκριεζμάν εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Γκαμεϊρό μετά το λάθος του Ντράγκοβιτς και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-2. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες σ’ ένα λεπτό με ισάριθμες ευκαιρίες του Καμπλ για να αντιδράσουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Η γαλλική συνεργασία των Γκριεζμάν και Γκαμεϊρό λειτούργησε και πάλι στο 34’, όμως ο ξανθομάλλης αστέρας των Μαδριλένων σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία για το 0-3. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δεν μπορούσαν να «φτιάξουν» προϋποθέσεις μπροστά στην εστία του Μογιά. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε μπροστά στο σκορ με δύο γκολ διαφορά.

Η επανάληψη άρχισε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και να μειώνουν με τον Μπελαραμπί στο 47’. Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με το δοκάρι του Γκαμεϊρό τρία λεπτά αργότερα. Στο 58’, η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή του Γκαμεϊρό από τον Ντράγκοβιτς. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε,γράφοντας το 1-3. Η Λεβερκούζεν μείωσε στο 69’ με αυτογκόλ του Στέφαν Σάβιτς μετά την αποτυχημένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Μογιά μετά την σέντρα του Μπραντ. Στο 82’ το σουτ του Ερνάντες αποκρούστηκε προ της γραμμής από τον Σάβιτς. Η Ατλέτικο χτύπησε στην κόντρα και σκόραρε στο 87’ με κεφαλιά του Τόρες μετά από σέντρα του Βρσάλικο. Έτσι το τελικό σκορ, βρήκε την Ατλέτικο θριαμβεύτρια με 2-4, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι συνθέσεις:

Λεβερκούζεν: Λένο, Χέντρικς, Τόπρακ, Ντράγκοβιτς, Ουέντελ, Αράνγκις, Καμπλ, Μπελαραμπί (66' Ποάνπαλο), Χάβερτζ (56' Φόλαντ), Μπραντ, Ερνάντες

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά, Βερσάλικο, Σάβιτς, Χιμένεζ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (77' Τόρες), Γκριεζμάν (77' Κορέα), Γκαμεϊρό (71' Πάρτεϋ)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση