ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:02
 

Μπαρσελόνα: Δάκρυσαν και τα μικρόφωνα για τον Ινιέστα

Ανακοίνωσε το αντίο ενώπιον της κανονικής και της ποδοσφαιρικής οικογένειάς του

Newsroom 24sports

Μια από τις πιο έντονες στιγμής της ζωής του έζησε ο Αντρές Ινιέστα την Παρασκευή(27/4), καθώς σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στη Μπαρσελόνα. Από τα 12 χρόνια του στο σύλλογο, αποφάσισε να αποχωρήσει γιατί όπως είπε νιώθει πως δεν θα μπορεί πλέον να δίνει τα πάντα για την ομάδα και δε θέλει να γίνει βάρος σε κανέναν.

Τη στιγμή που έπρεπε να ανακοινώσει το αντίο και να πει πως αυτή η χρονιά είναι η τελευταία του δεν άντεξε και βούρκωσε, με απόλυτη σιγή να σκεπάζει το χώρο.

Τη στιγμή που έπρεπε να ανακοινώσει το αντίο και να πει πως αυτή η χρονιά είναι η τελευταία του δεν άντεξε και βούρκωσε, με απόλυτη σιγή να σκεπάζει το χώρο.

Στην αίθουσα ήταν παρούσα η οικογένειά του, συμπαίκτες, προπονητές, διοίκηση και δημοσιογράφοι που τον χειροκρότησαν και όταν έμπαινε αλλά και όταν αποχώρησε.

Δεν υπήρξε αποκαλυπτικός ως προς το πού θα συνεχίσει την καριέρα του αλλά ξεκαθάρισε πως δε θα παίξει ποτέ αντίπαλος της Μπάρσα.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου όπως μεταδόθηκε ζωντανά από την ιστοσελίδα μας:

15:14: «Σας ευχαριστώ πολύ», είπε και σηκώθηκε ο Αντρές Ινιέστα για να αποχωρήσει με όλη την αίθουσα στο πόδι για να τον αποθεώσει. Κάπου εδώ η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε.

15:13: Πως θέλει να τον θυμούνται: «Σαν ένα μεγάλο παίκτη και έναν καλό άνθρωπο. Όταν το ποδόσφαιρο τελειώσει είσαι απλά ένας άνθρωπος που θέλει να ζήσει. Αυτό ήθελα να κάνω. Να είμαι καλός παίκτης και άνθρωπος. Σε όλα τα επίπεδα.

15:11 Για τον Μέσσι και πως νιώθει: «Ήταν πάντα απόλαυση και τιμή να παίζεις μαζί του. Μαγικές στιγμές. Είναι μοναδικός. Ήταν μαγεία να παίζεις τόσο καιρό δίπλα του. Μοναδικό».

15:11 Για το πώς ένιωσε όταν πρωτοπήγε στη Μπάρσα: «Δεν είναι εύκολο να αφήνεις την οικογένειά σου στα 12 χρόνια σου αλλά άξιζε τον κόπο. Τους έχω σήμερα μαζί μου βέβαια και το απολαμβάνω».

15:09: Τι κρατά από τους προπονητές του: «Θα κρατήσω κάτι από όλους και τους ευχαριστώ. Βοήθησαν όλοι για να γίνω καλύτερος παίκτης και άνθρωπος».

15:08 Για το στόχο του για όσα ματς έμειναν: «Θέλω απλά να ξέρει ο κόσμος πόσο πολύ τους αγαπώ. Ήταν τόσα πολλά παιχνίδια εδώ. Ελπίζω να το διασκεδάσουμε και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

15:06 Για το αν θα επιστρέψει: «Θα λείψω για τρία χρόνια και μετά θα έρθω να ξαναπαίξω (γέλια)! Είναι νωρίς να το πούμε αυτό. Τώρα θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για να κάνουμε το νταμπλ. Να τελειώσει καλά η χρονιά».

15:05: Για το αν θα έλεγε στους μικρούς να μείνουν μια ζωή στην ομάδα: «Οι καιροί έχουν αλλάξει. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Ήρθα εδώ στα 12 και μου πήρε καιρό να ενσωματωθώ στην πρώτη ομάδα. Ήθελα να πετύχω εδώ και το κατάφερα».

15:04 Αν είναι τέλος εποχής και αν μπορεί να συνεχίσει να κερδίζει η Μπάρσα: «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Δεν είναι εύκολο να λες αντίο. Αλλά υπάρχουν άλλοι παίκτες που είναι εδώ, ο Λίο, ο Γιόρντι, ο Ζεράρ που θα κουβαλήσουν την ομάδα. Θα συνεχίσουν να κερδίζουν και εγώ να είμαι χαρούμενος για αυτό».

15:01 Για τη ζωή της Μπάρσα χωρίς αυτόν: «Η Μπάρσα θα είναι καλή και χωρίς εμένα. Η ζωή συνεχίζεται. Πρέπει να αποφασίσεις το πότε θα φύγεις και νιώθω τυχερός που ήμουν εδώ».

15:00 Για τα κίνητρά του για να συνεχίσει: «Είμαι σχεδόν 34. Έδωσα τα πάντα στο γήπεδο και στην ομάδα. Αν δεν μπορούσα να δώσω τα πάντα, δε θα ήμουν χαρούμενος. Για αυτό θέλω να πάω κάπου που θα μπορώ να δίνω τα πάντα και να είμαι χαρούμενος».

14:59 Για τη χρυσή μπάλα και αν τον ενοχλεί που δεν πήρε: «Όχι καθόλου. Δεν με ενοχλεί. Εγώ θεωρώ πως ο σεβασμός είναι πιο σημαντικός από τη χρυσή μπάλα. Σε όλους αρέσουν τα βραβεία αλλά δεν αλλάζει αυτό που είμαι το γεγονός».

14:58 Για το μέλλον του: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, μένουν πράγματα να δούμε. Στο τέλος της σεζόν θα ξέρουμε. Είχα πει πως δε θα παίξω ποτέ αντίπαλος της Μπάρσα και έτσι δε θα είναι στην Ευρώπη».

14:57: Για το πόσο καιρό το σκεφτόταν: «Πολύ καιρό, μήνες. Δεν είναι εύκολο να λες αντίο. Όλοι ξέρουν πως μίλησα με ειλικρίνεια. Από τη στιγμή που δε θα μπορούσα να προσφέρω τα πάντα στην ομάδα, ήθελα να φύγω».

14:55 Για το αν δοκίμασαν να τον μεταπείσουν: «Μίλησα με όλους και ξέρω τι θέλουν. Αλλά προσπάθησα να τους εξηγήσω τη γνώμη μου εδώ και μερικούς μήνες και μίλησα με ειλικρίνεια σε όλους στο σύλλογο. Αντιμετώπισα αυτή τη σεζόν ως την τελευταία μου και ευτυχώς τα πράγματα πήγαν καλά για μένα και για την ομάδα. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό».

14:54 Για την καλύτερη στιγμή του: «Είναι δύσκολο να διαλέξω μια και μόνο στιγμή ως κορυφαία, αλλά θα επιλέξω την ημέρα που έκανα ντεμπούτο. Ήταν η δικαίωση τόσων χρόνων δουλειάς. Πήρα αρκετούς τίτλους, έζησα πολύ μεγάλες στιγμές αλλά η στιγμή που έκανα ντεμπούτο ήταν η κορυφαία».

14:53: «Ήθελα να θριαμβεύσω με αυτό το σύλλογο και το κατάφερα. Τίποτα δεν με κάνει πιο περήφανο από αυτό. Έδωσα τα πάντα από την πρώτη στιγμή και έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Κάτι πολύ όμορφο».

14:52 «Είναι μια απόφαση που πήρα με την οικογένειά μου μετά από πολλή σκέψη. Δεν ήθελα να δυσαρεστήσω κανένα και να γίνω βάρος σε κανένα», είπε μεταξύ άλλων.

14:51 Χειροκροτούν και οι δημοσιογράφοι τον Αντρές παρατεταμένα!

14:50 Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους οπαδούς, τους κουλέ όπως τους λένε, για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

14:49 Δυσκολεύεται πολύ να μιλήσει. Εκφράζει την περηφάνια του για τα θαυμάσια χρόνια που πέρασε στο σύλλογο και την αισιοδοξία του για το μέλλον της ομάδας γιατί αποτελείται από εξαιρετικούςπαίκτες όπως είπε.

14:48 Ευχαριστεί τους συμπαίκτες του, τους προπονητές, όλους που δούλεψαν για την ομάδα, την Μασία που τον ανέδειξε. 

14:47 Νιώθει πως σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο και για αυτό φεύγει. «Έζησα όλα τα συναισθήματα, πήρα τίτλους και φεύγε χαρούμενος», είπε.

14:45 «Σας κάλεσα εδώ για να κάνω γνωστή την απόφασή μου πως αυτή είναι η τελευταία μου χρόνια στη Μπαρσελόνα. Στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Την οικογένειά μου». Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε το τέλος.

14:44 Δάκρυσε ο μεγάλος Αντρές και δεν μπορεί να αρθρώσει τη φράση "τελευταία χρονιά".

14:43 Ο Δον Αντρές μπήκε στην αίθουσα.

14:41 Κατάμεστη πλέον η αίθουσα τύπου.

14:40 Ασφαλώς μπαίνει στην αίθουσα και η οικογένειά του. Πάντα δίπλα του μέχρι το τέλος.

14:39 Ένας ένας μπαίνουν και οι συμπαίκτες του.

14:38 Στην αίθουσα και ο πρόεδρος Τζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου.

14:38 Έφτασε ο Ινιέστα με τη συνοδεία του Ερνέστο Βαλβέρδε.

14:37 Οι πληροφορίες τον θέλουν να μετακομίζει στην Κίνα και περιμένουμε να δούμε αν θα το ανακοινώσει ο ίδιος.

14:35 Ο κόσμος του ποδοσφαίρου περιμένει τη συνέντευξη τύπου εκφράζοντας το θαυμασμό του για τον παίκτη ορχήστρα που συνέδεσε το όνομά του με τη Μπάρσα και την Εθνική Ισπανίας. Το γκολ που έκρινε το μουντιάλ 2010 ήταν αιτία για να τον χειροκροτούν, όπου και να έπαιζε.

14:31 Περιμένουμε την άφιξη του Ινιέστα στο χώρο της συνέντευξης τύπου. Οι φωτογράφοι, οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι είναι έτοιμοι

14:29: Συνολικά 22 χρόνια φόρεσε τα μπλαουγκράνα ο Αντρεσίτο και μέχρι την τελευταία του στιγμή ήταν καθοριστικός. Στον τελικό κυπέλλυο με τη Σεβίλλη έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του.

14:28 Στη συνέντευξη τύπου θα είναι παρόντες και οι συμπαίκτες του στην Μπάρσα και θα λάβει χώρα αμέσως μετά την προπόνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση