ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0: Ο Δέλλας φρέναρε το «Δικέφαλο»

Το σερί της ΑΕΚ είχε… στάση στο Περιστέρι. Μετά από 9 νικηφόρα αποτελέσματα η ομάδα του Πογιέτ τα βρήκε… σκούρα στην έδρα του Ατρομήτου, με τον Τραϊανό Δέλλα να κερδίζει 1-0 την πρώην… Στο 53′ ο Μπρίτο έγραψε το τελικό αποτέλεσμα σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι. Κάκιστη δημιουργικά η Ένωση, ενώ και αμυντικά είχε προβλήματα στην επανάληψη.

Κακό πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι χωρίς φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Καθαρά παιχνίδι τακτικής από Ατρόμητο και ΑΕΚ. Η Ένωση κέρδισε τρια συνεχόμενα κόρνερ στο 16’ και στο δεύτερο ο Μάνταλος προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα απευθείας από το σημαιάκι, με τον Μπαρκά να διώχνει πάνω στη γραμμή σε νέο κόρνερ. Στο 27’ είχαμε ένα σουτ του Γιόχανσον που έφυγε άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη και από την άλλη πλευρά όταν στο 31’ και στο 38’ επιχείρησαν σουτ έξω από την περιοχή οι Ούμπιδες και Σουμπίνιο, αντίστοιχα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Κεϊτά να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και να βλέπει τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 53’ για πρώτη φορά η άμυνα της ΑΕΚ δεν λειτούργησε σωστά… Έγινε το… διώξιμο από την άμυνα του Ατρομήτου, ο Λε Ταλεκ εκμεταλλεύτηκε την κακή θέση του Άρθο, πήρε τη μπάλα βγήκε απέναντι στον Ανέστη, τον οποίο πέρασε, όμως αντί να κάνει ο ίδιος το σουτ έστρωσε στον Μπρίτο, που από το πέναλτι με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Στο 57’ ο Πογιέτ πέρασε στο γήπεδο τους Πέκχαρτ και Πλατέλλας, στις θέσεις των Τζιμπούρ και Βάργκας αντίστοιχα, με τον Τσέχο στο 63’ να έχει την πρώτη τελική της ΑΕΚ προς την εστία, όμως το αδύναμο σουτ του μπλόκαρε ο Μπαρκάς.

Ο Ατρόμητος ήταν πιο επικίνδυνος από την ΑΕΚ, έχοντας δυο καλά σουτ που έφυγαν άουτ με τους Ματέι και Στόιτσεφ, για να έρθει η μεγάλη φάση στο 81’ όταν ο Λε Ταλέκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με την άμυνα της ΑΕΚ σε… διάλυση, έκανε το σουτ και είδε τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ανέστη.

Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ είχε ένα καλό σουτ με τον Γκάλο που έφυγε άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος άγγιξε το 2-0 όμως το σουτ του Λε Ταλέκ έβγαλε δύσκολα στη γωνιά του ο Ανέστης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπαρκάς, Κιβρακίδης (68’ Κοντοές), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ούμπιδες, Σουμπίνιο (72’ Ματέι), Μπρίτο (82’ Ουσέρο), Λε Ταλέκ

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Ζουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (57’ Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζιμπούρ (57’ Πέκχαρτ)

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση