ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ - Ατρόμητος 1-0: Έκανε το πρώτο βήμα

H «Ένωση» παρουσιάστηκε όπως έπρεπε απέναντι στον Ατρόμητο

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έβγαλε στα δύσκολα η ΑΕΚ! Παρά την αναταραχή από την αποχώρηση Πογιέτ, η «Ένωση» παρουσιάστηκε όπως έπρεπε απέναντι στον Ατρόμητο και πήρε μεγάλης σημασίας νίκη (1-0).

Κυριαρχώντας απόλυτα στο άδειο ΟΑΚΑ και εκμεταλλευόμενη ένα γκολ του μεταμορφωμένου (και λόγω της μετατόπισής του σε ρόλο επιτελικού) Μάνταλου, η ομάδα του Στέλιου Μανωλά θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου.

Πώς έπαιξε

Μακριά από εκπλήξεις (όσον αφορά στα πρόσωπα) έμεινε στο πρώτο του παιχνίδι ο Στέλιος Μανωλάς. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της ΑΕΚ επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Λαμπρόπουλο, Βάργκας, Αραβίδη και άφησε έξω (παρόλο που ήταν διαθέσιμος μετά την τιμωρία του) τον Άρθο. Όσο για το σύστημα, το ξεκίνησε ως 4-3-3 (όπως φαίνεται παρακάτω) αλλά γρήγορα τα γύρισε σε 4-2-3-1, με τον Μάνταλο να παίρνει ρόλο επιτελικού.

Το ματς

Θαύματα -και μάλιστα από τη μια μέρα στην άλλη- δεν γίνονται. Και ουδέποτε ο Στέλιος Μανωλάς δήλωσε μάγος. Ανεξάρτητα όμως από τον βαθμό που συνέβαλε η δική του παρουσία σε αυτό, η ΑΕΚ δεν είχε καμία σχέση με την αποκαρδιωτική εικόνα της Λιβαδειάς. Μπαίνοντας δυνατά στο γήπεδο, η «Ένωση» κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα. Στρίμωξε από νωρίς τον (ανεξήγητα φοβισμένο) Ατρόμητο. Και πριν το πρώτο τέταρτο είχε φτιάξει ήδη σοβαρές προϋποθέσεις για να πάρει το προβάδισμα.

Η κεφαλιά όμως του Κολοβέτσιου πέρασε έξω. Και οι Μπάρκας-Κοντοές απέκρουσαν ενστικτωδώς στη γραμμή τη διπλή προσπάθεια του Αραβίδη (κεφαλιά-προβολή). Έστω, δε, κι αν σταδιακά ξεθύμανε κι επέτρεψε στον Ατρόμητο να κερδίσει μέτρα, η ΑΕΚ παρέμενε κυρίαρχος. Δυσκολευόταν να φτιάξει ευκαιρίες, αλλά έχασε τη μεγαλύτερη (όταν ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια του Λαζαρίδη κι ο Μπάρκας τον έκοψε με τον ώμο). Και πέρα από ένα άψυχο πλασέ του Γροντή (έπειτα από ολέθριο λάθος του Ντίντακ) δεν κινδύνευε καθόλου.

Ενώ στα μετόπισθεν ωστόσο έπαιρναν άριστα, στην επίθεση οι «κιτρινόμαυροι» παρέμεναν αγχωμένοι. Γιατί μόνο το άγχος μπορεί να εξηγήσει τόσο κακή εκτέλεση όσο αυτή του Μπαρμπόσα σε πάρε-βάλε του Ντίντακ μετά την ανάπαυλα. Αντίθετα, τίποτα δεν μπορούσε να εξηγήσει την κάκιστη εικόνα του Βάργκας. Αυτή που ανάγκασε τον Μανωλά να τον αποσύρει νωρίς και να ρίξει στη θέση του τον Τζεμπούρ. Την ίδια ώρα το παιχνίδι κυλούσε ακριβώς όπως το είχε υπολογίσει ο Δέλλας. Και μόνη του παρέμβαση ήταν να βάλει τον Στόιτσεφ αντί του Μπρίτο.

Κι όμως. Μια απόφαση από τον διπλανό πάγκο έμελε να κρίνει το ματς. Διότι -έστω και αργά- η επιλογή του Μανωλά να φέρει τον Μάνταλο πιο κοντά στην περιοχή (και όχι από τα πλάγια) δικαιώθηκε. Χάρη σε μια υποδειγματική σέντρα του Αραβίδη, που επέτρεψε στον αρχηγό να συνδυάσει την εξαιρετική του εμφάνιση με το πολύτιμο προβάδισμα. Αυτό ήταν. Η ΑΕΚ είχε πάρει αυτό που ήθελε. Και δεν υπήρχε περίπτωση να το διακινδυνεύσει. Με τον Μανωλά να βάζει τον Κορδέρο αντί του Μάνταλου και την ομάδα του να προστατεύει ως το τέλος το σκορ που την κάνει (ακόμα μεγαλύτερο) φαβορί για τον τελικό του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (83’ Κορδέρο), Βάργκας (57’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (86’ Μπουονανότε), Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντούνης, Άρθο, Σβάρνας, Μπακάκης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές (88’ λ.τ. Φυτανίδης), Μπίτολο, Ουσέρο, Ούμπιδες, Ματέι, Γροντής, Μπρίτο (68’ Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ (78’ Παπαδόπουλος)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση