ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πήρε την άδεια ο Πανιώνιος

Δικαίωση Πανιωνίου από την Εφέσεων της ΕΠΟ

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ο Πανιώνιος δικαιώθηκε! Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων απεφάνθη υπέρ των «κυανέρυθρων», που είχαν προσφύγει σε αυτή μετά την απόρριψη του φακέλου τους σε πρώτο βαθμό από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ.

Αυτό σημαίνει πως οι Νεοσμυρνιώτες θα παίξουν στα playoffs (και πιθανότατα στην Ευρώπη, αφού η θέση τους κινδυνεύει μόνο αν κατακτήσει το Κύπελλο ο Ατρόμητος) και θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές και ανανεώσεις κανονικά εν όψει της επόμενης σεζόν.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς η διοίκησή του είχε προαναγγείλει πως σε περίπτωση δικαίωσης του Πανιωνίου θα προσέφευγε στην UEFA!

Πλέον έχοντας ως εκκρεμότητα μόνο την έφεση της ΑΕΚ για την απόφαση να της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί για τα επεισόδια στο ματς με τον Ατρόμητο, υπάρχουν δύο σενάρια για τη βαθμολογία των playoffs.

δίχως η ΑΕΚ να πάρει πίσω τους βαθμούς
Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός τερματίζει με 55, η ΑΕΚ με 54, ο ΠΑΟΚ με 45 και ο Πανιώνιος με 44. Η ειδική βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΟ 2
ΑΕΚ 2
ΠΑΟΚ 0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0

με την ΑΕΚ να παίρνει πίσω τους τρεις πόντους
Στην περίπτωση που στην ΑΕΚ επιστραφούν οι τρεις βαθμοί, τότε η «Ένωση» έχει 57, ο Παναθηναϊκός 55, ο ΠΑΟΚ 45 και ο Πανιώνιος 44. Στην περίπτωση αυτή η ΑΕΚ ξεκινά με επιπλέον βαθμό, δηλαδή με τρεις έναντι δύο των «πράσινων» και χωρίς πόντο ΠΑΟΚ και Πανιώνιος.

ΑΕΚ 3
ΠΑΟ 2
ΠΑΟΚ 0
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την παρακάτω απόφαση.

Αριθμός απόφασης 1/20-4-2016: Δέχεται την έφεση της «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά πλειοψηφία. Εξαφανίζει την υπ’ αριθμ. 1/7-4-2016 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης. Κρίνει την υπόθεση. Δέχεται την αίτηση κατά πλειοψηφία και χορηγεί άδεια συμμετοχής στην αιτούσα για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE περιόδου 2016-2017».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση