ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ: Γκολ και… έφυγε για τελικό

Ο Στέλιος Μανωλάς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό Κυπέλλου για 22η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2011 έχει η ΑΕΚ. Απόψε (18:00, OTE Sport 2) καλείται στο-άδειο λόγω της γνωστής υπουργικής απόφασης-γήπεδο του Περιστερίου να υπερασπιστεί το 1-0 του ΟΑΚΑ απέναντι στον Ατρόμητο και να κλείσει ραντεβού το επόμενο Σάββατο στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό διεκδικώντας τον 15ο τίτλο της στο θεσμό.

Παράλληλα, ενδεχόμενη πρόκριση απόψε θα σημάνει αυτόματα και την επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» στην Ευρώπη μετά από μια πενταετία. Αντίθετα, αν ο Ατρόμητος περάσει και στη συνέχεια κατακτήσει το Κύπελλο, η «Ένωση» θα πρέπει να αποφύγει την τελευταία θέση των playoffs για να μη μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Στέλιος Μανωλάς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έχει αποφασίσει να μην παρεκκλίνει από το σύνηθες σχήμα. Ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ πιστεύει πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει το ποδόσφαιρό της στο Περιστέρι και όχι να προσπαθήσει απλώς να διαφυλάξει την εστία της, καθώς με ένα γκολ τα πράγματα θα απλοποιηθούν. Είναι ένα στοίχημα αυτό, καθότι η «Ένωση» μετρά μόλις ένα γκολ το τελευταίο δίμηνο σε εκτός έδρας ματς (1-1 με Ηρακλή στις 20/2), ενώ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της μακριά από το ΟΑΚΑ δεν έχει βρει δίχτυα.

Όλα δείχνουν πως στην άμυνα δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις, με τους Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο στόπερ, τους Γκάλο και Ντίντακ στα άκρα, αν και δεν είναι 100% βέβαιο πως ο Μπαρόχα θα διατηρηθεί στο τέρμα μιας και αυτή τη φορά υπάρχει διαθέσιμος και ο Ανέστης. Η τριάδα Σιμόες, Γιόχανσον και Μάνταλου, με τον τρίτο σε πιο επιθετικό ρόλο, δεν «σπάει», ενώ για την επίθεση είναι δεδομένη η παρουσία των Μπαρμπόσα και Αραβίδη, με τον τρίτο της παρέας να είναι ένας εκ των Βάργκας, Μπουονανότε και Τζεμπούρ. Αν δεν πρόκειται για τον Αλγερινό, τότε ο «Άραβας» θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Εκτός πλάνων είναι οι Κορδέρο (παρότι ζήτησε συγγνώμη) και Πλατέλλας.

Αναλυτικά η 19μελής αποστολή: Μπαρόχα, Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε, Βάργκας, Τζεμπούρ, Αραβίδης και Πέκχαρτ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X