ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1: Την έστειλε ο Τζεμπούρ

Η ΑΕΚ πέρασε στον τελικό κυπέλλου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την πρόκριση της στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η ΑΕΚ, που εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, πήρε αυτή το εισιτήριο του τελικού, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Άργησε, αλλά χτύπησε στο κατάλληλο σημείο! Θυμίζοντας κάτι από τον «τρομοκράτη» του παρελθόντος, ο Τζεμπούρ έβαλε μπουρλότο στον Ατρόμητο και στο 88’ έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου (1-1)!

Το ματς

Το σκορ του πρώτου αγώνα της έδινε προβάδισμα. Η ΑΕΚ όμως μπήκε αποφασισμένη να παίξει ΚΑΙ στη ρεβάνς με τους δικούς της όρους. Προτιμώντας να ψάξει το γκολ -αντί να κάτσει στο 1-0 του ΟΑΚΑ- η «Ένωση» αιφνιδίασε τον Ατρόμητο. Και θα μπορούσε να τον έχει ρίξει πρόωρα νοκ-άουτ, αν ο αμαρκάριστος Βάργκας… αποφάσιζε στο 1’ τι ήθελε να κάνει (σέντρα ή σουτ). Βέβαια οι Περιστεριώτες συνήλθαν γρήγορα. Απείλησαν με σουτ του Μπρίτο, που έβγαλε ο Μπαρόχα. Όμως οι παίκτες του Μανωλά διαχειρίζονταν σωστά το ματς.

Το κακό για εκείνους ήταν ότι δεν το έκαναν με διάρκεια. Γιατί συνέχιζαν μεν να ψάχνουν το γκολ (με άστοχο γυριστό του Αραβίδη και σουτ του Μπαρμπόσα που μπλόκαρε ο Μπάρκας) ωστόσο επέτρεπαν στους Περιστεριώτες να κερδίζουν μέτρα. Να φτάνουν ευκολότερα στην περιοχή. Και να φτάνουν κι εκείνοι κοντά στο γκολ: Όταν ο Μπαρόχα έκανε μια έξοδο απ’ αυτές που συνεχίζουν την απορία γιατί είναι ακλόνητος στην 11άδα, αλλά η μπάλα (έπειτα από κεφαλιά του Παπαδόπουλου) σταμάτησε συμπτωματικά πάνω του, ενώ ήταν πεσμένος.

Έστω κι έτσι όμως η ΑΕΚ κρατούσε το παιχνίδι στα μέτρα της. Απείλησε ξανά να το τελειώσει με κεφαλιές των δυο στόπερ (Λαμπρόπουλου-Κολοβέτσιου) σε στημένες φάσεις. Όσο δεν το έκανε όμως, έπαιζε με τη φωτιά. Κι αφού γλίτωσε το… έγκαυμα από τον Στόιτσεφ (όταν εκείνος σπατάλησε το τετ-α-τετ που του έφτιαξε ο Σουμπίνιο) το υπέστη από έναν δικό της παίκτη. Γιατί ο Λαμπρόπουλος «την έκαψε» στο 67’, κάνοντας χέρι σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου και δίνοντας το δικαίωμα στον (ψύχραιμο) Μπρίτο να ισορροπήσει τα πάντα από τη βούλα.

Κάπως έτσι, το παιχνίδι άρχισε να γίνεται επιφυλακτικό. Οι δυο ομάδες -υπό τον φόβο ενός μοιραίου λάθους- φαίνονταν όλο και πιο διστακτικές. Πέρα λοιπόν από μια σπασμωδική αντίδραση της ΑΕΚ (σε επικίνδυνο γύρισμα του Μπαρμπόσα που σταμάτησε ο Μπάρκας) και μια καλή στιγμή του Ατρομήτου (σε κεφαλιά του νεοεισελθόντα Λε Ταλέκ που έφυγε έξω) όλα έδειχναν παράταση. Μέχρι που ο Τζεμπούρ είπε να γιορτάσει πρόωρα τη δική του… Ανάσταση. Και εκμεταλλευόμενος το άψογο γύρισμα του Ντίντακ κράτησε συνεπή την «Ένωση» στο μεγάλο ραντεβού του τελικού με τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Μπρίτο, Σουμπίνιο (76’ Ματέι), Ούμπιντες, Στόιτσεφ, Κεϊτά, Παπαδόπουλος (81’ Λε Ταλέκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Λιμνιός, Μπαστάκος, Γροντής

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας (60’ Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Σβάρνας, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Πέκχαρτ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X