ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παναθηναϊκός: Άγιαξ, Σταντάρ και Θέλτα στον δρόμο του

Η κλήρωση του Γιουρόπα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Άτυχος στάθηκε ο Παναθηναϊκός στην κλήρωση για τους ομίλους του Europa League, καθώς η τύχη τον έφερε αντιμέτωπο με τον Άγιαξ, τη Σταντάρ Λιέγης και τη Θέλτα.

Για τον Άγιαξ οι συστάσεις είναι περιττές. Ο δευτεραθλητής Ολλανδίας απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (1-1, 1-2), αλλά στα playoffs αποκλείστηκε εμφατικά από τη Ροστόφ (1-1, 4-1). Η ομάδα του Άμστερνταμ ιδρύθηκε το 1900, έχει έδρα την υπερσύγχρονη «Άμστερνταμ Αρένα» (53.000) και χρώματά του είναι το κόκκινο και το άσπρο. Έχει κατακτήσει 33 πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα και τέσσερις φορές το πρωταθλητριών/Champions League, νικώντας μάλιστα το 1971 στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» τον Παναθηναϊκό με 2-0. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στον ημιτελικό του 1996, με τους «πράσινους» να νικούν 1-0 στο Άμστερνταμ και να χάνουν με 3-0 στο ΟΑΚΑ. Προπονητής του Άγιαξ είναι ο Πέτερ Μπος, ενώ φέτος πούλησε τους Σίλεσεν και Μίλικ, ενώ απέκτησε τον γκολκίπερ Κρουλ. Στο ρόστερ του ξεχωρίζουν οι Κλάσεν, Ελ Γκάζι, Τραορέ, Σένε, Γκουντέλι και Βέστερμαν.

Η Σταντάρ Λιέγης κατετάγη μόλις έβδομη στο πρωτάθλημα Βελγίου, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο για έβδομη φορά στην ιστορία της και συμμετέχει στους ομίλους χωρίς προκριματικά. Στα 118 χρόνια ιστορίας της μετρά δέκα πρωταθλήματα και κορυφαία στιγμή την πορεία ως τον τελικό του Κυπελλούχων το 1982. Έχει χρώματα λευκό και κόκκινο, έδρα το «Μορίς Ντουφράσν» (28.000 θεατών), ενώ προπονητής της είναι ο μόλις 35 ετών Γιανίκ Φερέρα. Στο ρόστερ της Σταντάρ υπάρχουν και δύο γνωστοί στο ελληνικό κοινό παίκτες, ο δανεικός από τον Ολυμπιακό Κύπριος μεσοαμυντικός Κωνσταντίνος Λαΐφης και ο Τογκολέζος εξτρέμ Ματιέ Ντοσεβί, που είχε περάσει από τους Πειραιώτες. Ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν τη Σταντάρ, το 2010 στους «16» του Europa League όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες (1-3, 1-0) και στον τρίτο προκριματικό του Champions League πέρσι, όταν παρά το 0-0 στο Βέλγιο έχασε 2-1 στη Λεωφόρο και αποκλείστηκε.

Η Θέλτα ήταν έκτη την περασμένη περίοδο στην La Liga. Συμμετέχει για ένατη χρονιά στην ιστορία της στην Ευρώπη και πρώτη μετά το 2007, ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου στα προκριματικά. Στα 93 χρόνια ιστορίας της δεν έχει κατακτήσει κάποιον εγχώριο τίτλο. Έδρα της είναι το «Μπαλαΐδος» (29.000 θεατών), ενώ χρώματά της το γαλάζιο και το άσπρο. Προπονητής της είναι ο Αργεντινός Εντουάρντο Μπερίτσο. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι επιθετικοί Άσπας και Γκουιντέτι, όπως και οι αμυντικοί Μάγιο, Γκόμες και Καμπράλ, όπως και ο μέσος Ντάνιελ Βας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση