ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σούπερ Λιγκ: Ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη»

Ξεχωρίζει το ντέρμπι στο Φάληρο

Και τώρα οι δυο τους... Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κατεβαίνουν στο χορτάρι του «Καραϊσκάκη» (20:30) για το μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Super League που συγκεντρώνει σχεδόν όλο το ενδιαφέρον του σημερινού προγράμματος.

O Ολυμπιακός πάει με ψυχολογία στο ντέρμπι καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει να βρίσκουν ρυθμό, συνδυάζοντας τις πειστικές αυτές εμφανίσεις με νίκες, όπως το 3-0 στο ντέρμπι επί της ΑΕΚ, το 0-2 μέσα στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου και φυσικά το μεσοβδόμαδο 4-1 με την Αστάνα για το Europa League.

Ο Πάουλο Μπέντο είδε τον Ντε Λα Μπέγια να μην ξεπερνάει τις ενοχλήσεις του και να μένει εκτός, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πήρε στην αποστολή για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον Μάρκο Μάριν. Αντίθετα κάλεσε για πρώτη φορά τους Ομάρ και Σιόβα. Ο Καπίνο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Βιάνα λογικά να παίρνει τη θέση του Ντε Λα Μπέγια στα αριστερά, τον Φιγκέιρας δεξιά, ενώ στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Ντα Κόστα και Μποτία. Στον άξονα οι Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς και Φορτούνης, στα πλάγια οι Σεμπά και Ελιονούσι και στην κορυφή ο Ιντέγε.

Προβληματίζει ο ΠΑΟΚ τελευταία δείχνοντας ότι δεν έχει εύκολα το γκολ. Μετά από δύο λευκές ισοπαλίες απέναντι σε Ξάνθη και Βέροια, επέστρεψε τουλάχιστον στις νίκες την περασμένη αγωνιστική με το 1-0 στο στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του Ηρακλή για να μην χάσει κι άλλο έδαφος στο πρωτάθλημα. Η εμφάνιση όμως και η ήττα με 2-0 από την Καραμπάγκ μεσοβδόμαδα δεν ήταν ό,τι πιο ενθαρρυντικό ενόψει του μεγάλου ματς στο «Καραϊσκάκη».

Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν είχε κάποιο τελευταίο αγωνιστικό απρόοπτο και θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ με τον Γλύκο στο τέρμα, τους Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζά και Λέοβατς στην άμυνα, τους Κάνιας και Τσίμιροτ στα χαφ, τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους, στα πλάγια τους Τζάλμα Κάμπος και Ροντρίγκες και στην κορυφή της επίθεσης τον Αθανασιάδη.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής ανοίγει στο Καυτανζόγλειο τις 16:00 με τον Ηρακλή να υποδέχεται τον Ατρόμητο. Με τον Γιάννη Αμανατίδη πλέον στον πάγκο ο ουραγός Ηρακλής μετά την αποχώρηση του Παπαδόπουλου και τους Σαραμαντά, Περόνε, Μπαρέττα και Στάμου εκτός. Ο Ατρόμητος δεν εντυπωσιάζει, αλλά παίρνει τα αποτελέσματα με τον Κορακάκη στον πάγκο. Οι Περιστεριώτες ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη με μοναδική απουσία αυτή του μακροχρόνια τραυματία Ντιγκινί.

Στις 18:15 στη Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός φιλοξενεί τον Παναιτωλικό με τους γηπεδούχους να έχουν «χτίσει» ψυχολογία μετά τους βαθμούς που μάζεψαν απέναντι σε Κέρκυρα και Λάρισα. Ο αξιόμαχος Παναιτωλικός προέρχεται από πολύ καλή εμφάνιση στο 4-0 επί της Κέρκυρας δείχνοντας για ακόμα μία φορά το δεμένο σύνολο που διαθέτει. Μακροχρόνια απόντες για τους γηπεδούχους οι Σουμπίνιο και Ομπιόρα, ενώ οι Αγρινιώτες πάνε χωρίς τους Μύγα και Μουνιός και τους μακροχρόνια τραυματίες Παπάζογλου και Παπουτσογιαννόπουλο.

Τέλος, την ίδια ώρα, στα Γιάννενα ο τοπικός ΠΑΣ θέλει να εκμεταλλευτεί ξανά την έδρα του κόντρα στη Λάρισα. Οι Γιαννιώτες δεν αγωνίστηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω του ισχυρού σεισμού με τον Γιάννη Πετράκη να μην υπολογίζει ξανά τους Ακόστα και Βιδάλ. Στη Λάρισα ο Άγγελος Αναστασιάδης είδε τους Ξενοδόχοφ και Βαρέλα να μην ξεπερνάνε τα προβλήματά τους και να μην είναι διαθέσιμοι για την αναμέτρηση.


Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Ηρακλής – Ατρόμητος (16:00 – NovaSports 2)
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (18:15 – NovaSports 5)
ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα (18:15 – NovaSports 2)
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (20:30 – NovaSports 1)
*Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα με την αναμέτρηση Βέροια – Παναθηναϊκός

Πηγή: Sdna.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X