ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σούπερ Λιγκ: Κόντρα «Δικεφάλων» στην Τούμπα

Το σημερινό πρόγραμμα στο ελληνικό πρωτάθλημα

Το ντεμπούτο του Μοράις στη Super League δεν συνοδεύτηκε από νίκη με την ΑΕΚ να μένει στο εντός έδρας 0-0 με τον Πανιώνιο.

Η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα δεν ήταν καλή και αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός το γνωρίζει καλά. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να διορθώσει, αλλά φάνηκε αποφασισμένος για νίκη μέσα στην Τούμπα.

Ο Ρόναλντ Βάργκας δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος και αποκλείστηκε από την αποστολή, στην οποία επιστρέφει ο Πατίτο έπειτα από τιμωρία.

Ο Ανέστης θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσιγκρίνσκι και Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας, τον Γκάλο δεξιά και τον Ντίντακ στα αριστερά. Οι δύο χαφ θα είναι οι Σιμόες και Γιόχανσον, με τον Μπακασέτα πιο μπροστά τους, τον Μάνταλο δεξιά, τον Πατίτο αριστερά και τον Ούγκο Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης.

Στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη βλέπουν αυτό το ντέρμπι ως μία μεγάλη ευκαιρία για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Άλλωστε εκτός από ψυχολογικούς λόγους και βαθμολογικά ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να χάνει από εδώ και πέρα βαθμούς αφού ήδη έχει απολέσει σημαντικό έδαφος.

Ο Βλάνταν Ίβιτς είδε με ικανοποίηση τον Γιώργο Τζαβέλλα να επιστρέφει στις προπονήσεις, αλλά ακόμα να μην είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Αυτός μαζί με τον Πέλκα αποτελούν τις δύο μοναδικές απουσίες για τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να παραταχθεί με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Λέοβατς στα αριστερά και τον Μάτος δεξιά, τους Κρέσπο και Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, τους Κάνιας και Τσίμιροτ στα χαφ, με τον Μπίσεσβαρ λίγο πιο μπροστά, τον Κάμπος και τον Ροντρίγκες στα «φτερά» και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής ανοίγει τη Λεωφόρο (15:00) με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει μόνο τη νίκη υποδεχόμενος τον Ηρακλή. Οι «πράσινοι» παρουσιάζουν μεγάλο πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων καθώς δεν μπορούν να κάνουν γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούν.

Μετά την ήττα από την Ξάνθη και την ισοπαλία στη Βέροια, το τρίποντο με τον Ηρακλή κρίνεται επιβεβλημένο. Ωστόσο, ο Αντρέα Στραματσόνι «πονοκεφαλιάζει» από τις απουσίες των Ζέκα και Λεντέσμα, με αποτέλεσμα στον άξονα να αναμένεται να ξεκινήσουν οι Λουντ και Γουακάσο.

Ο ουραγός Ηρακλής των πολλών προβλημάτων πήρε θάρρος από την ισοπαλία στο Κύπελλο την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο, αλλά γνωρίζει πως η αποστολή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ξανά εκτός ο Περόνε, ενώ αμφίβολος είναι ο Χουάντερσον.

Στην Τρίπολη ο τοπικός Αστέρας υποδέχεται τον Λεβαδειακό (17:15). Είναι ένα από τα παιχνίδια εκείνα που οι γηπεδούχοι πρέπει να πάρουν για να αναρριχηθούν βαθμολογικά μετά το κάκιστο ξεκίνημα που πραγματοποίησαν. Στον Λεβαδειακό υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μετά τα τελευταία πολύ θετικά αποτελέσματα με τους Βοιωτούς να εκμεταλλεύονται την έδρα τους απέναντι σε Κέρκυρα και Παναιτωλικό.


Ο τιμωρημένος Μπέρτος και οι τραυματίες Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης και Γκοντό απουσιάζουν για τους γηπεδούχους. Χωρίς πέντε πάει στην Τρίπολη ο Λεβαδειακός με τον Ντόστανιτς να μην υπολογίζει στους Καραχάλιο, Μπελγκαζουανί, Παππά και στους μακροχρόνια απόντες Ομπιόρα και Σουμπίνιο.

Στη Βέροια η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Πλατανιά (17:15) με τη «Βασίλισσα» να παρουσιάζει ένα διορθωμένο αγωνιστικό πρόσωπο τελευταία υπό τις οδηγίες του Θωμά Γράφα.

Αυτό σε συνάρτηση με την αγωνιστική κοιλιά του Πλατανιά, ο οποίος προέρχεται από δύο σερί ήττες κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη, κάνουν αρκετά αμφίρροπη την αναμέτρηση. Τιμωρημένος είναι για τη Βέροια ο Μπαλάφας ενώ εκτός έμεινε ο Μαραγκός. Στο στρατόπεδο της ομάδας των Χανίων, ο Παράσχος είδε με ικανοποίηση τους Μανούσο και Αποστολόπουλο να ξεπερνούν τα προβλήματά τους και να βρίσκονται στην αποστολή.


Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League:
Παναθηναϊκός – Ηρακλής (15:00 - NovaSports2)
Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός (17:15 - NovaSports2)
Βέροια – Πλατανιάς (17:15 - NovaSports3)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (19:30 - NovaSports1)
*Η 9η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (19:30).


Πηγή:sdna.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X