ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0: Δικέφαλος σε νύχια «πανθήρων»

Ο Πανιώνιος με γκολ του Ανσαριφάρντ επικράτησε 1-0 του «δικέφαλου του βορρά»

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Από την πλατεία δεν περνάς! Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε για τρίτη σερί χρονιά στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο (1-0), με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Βαριά άρρωστος ο «δικέφαλος του βορρά» που δείχνει να μην μπορεί να συνέλθει και μένει πολύ νωρίς μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος. Από την άλλη, οι «κυανέρυθροι» επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρία αρνητικά αποτελέσματα και βρίσκονται ξανά στην πεντάδα.

Το ματς

Ο ρυθμός ήταν εξ’ αρχής εξαιρετικός και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά. Ο Πανιώνιος πατούσεκαλύτερα στα πρώτα λεπτά, είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα αλλά και το γκολ που του έδωσε το προβάδισμα. Αρχικά, στο 9’ ο Μασούντ βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Ανσαριφάρντ, αλλά αυτός έκανε κακό πρώτο κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Μάτος να τον προλάβει πριν πλασάρει τον Γλύκο. Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν είχε την ίδια αντίδραση. Σε μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Μασούντ βρήκε τον Μπεν μέσα στην περιοχή που πέρασε σαν σταματημένο τον Μαλεζά και γύρισε στον Ανσαριφάρντ που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Το γκολ έδωσε… φτερά στα πόδια των γηπεδούχων που έπαιζαν καλύτερα και στο 18’ είχαν νέα ευκαιρία να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα. Ο Βλάχος σέντραρε από τα δεξιά, ο Ανσαριφάρντ νίκησε στον αέρα τα αντίπαλα στόπερ αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου. Επτά λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Μάτος έκανε γλυκιά σέντρα, ο Περέιρα κεφαλιά αλλά πρώτα ο Γιαννιώτης και στη συνέχεια το δεξί δοκάρι δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 37’ δε, η ομάδα του Ίβιτς είχε μια ακόμη φάση αλλά ο Κουλούρης δεν πρόλαβε να βρει τη μπάλα με προβολή μετά την κεφαλιά του Μάτος, στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι δύο ομάδες είχαν από μία σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρουν. Στο 48’ ο Μασούρας έδωσε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έκανε εξαιρετική προσποίηση έξω από την περιοχή στον Τζαβέλλα και σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μυστακίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και διαγώνια δεξιά, ο Γιαννιώτης το «έβγαλε» αλλά από την απόκρουσή του, η μπάλα στρώθηκε στον Περέιρα, ο οποίος σε κενή εστία κατάφερε να αστοχήσει!

Ο ΠΑΟΚ πίεζε τους Νεοσμυρνιώτες, έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης αλλά όπως κάθε ματς, δεν μπορούσε να βάλει τη μπάλα στο πλεκτό. Στο 64’ ο Λέο Μάτος, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων στο ματς, έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και τέσσερα λεπτά μετά ο «δικέφαλος του βορρά» άγγιξε το γκολ. Ο Περέιρα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάτος έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Σάχοφ την δεύτερη και ο Κουλούρης το γυριστό σουτ, το οποίο για κακή του τύχη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 79’ δε, ο Σάχοφ πήρε τις κόντρες και μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε από πολύ καλή θέση, κόντραρε στο σώμα του Οικονόμου και έδωσε την ευκαιρία στον Γιαννιώτη να μπλοκάρει.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα. Ο Πανιώνιος αμυνόταν σωστά και έψαχνε ένα δεύτερο τέρμα για να «κλειδώσει» το τρίποντο, ενώ από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιτεθεί ανορθόδοξα και δεν κατάφερε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κύζα να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία ώστε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής (86' Καθάριος), Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (68’ Αντωνιάδης), Μασούντ, Μπεν, Ανσαριφάρντ (81’ Ενγκόγκ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς (69’ Λέοβατς), Τζαβέλλας, Κρέσπο, Κάνιας, Χαρίσης (46’ Ροντρίγκες), Σάχοφ, Μυστακίδης, Περέιρα, Κουλούρης (81’ Αθανασιάδης).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση