ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0: Πήρε το ντέρμπι ο Ουζουνίδης

Νικηφόρο ντεμπούτο για τον νέο προπονητή των «πρασίνων»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέσα στην «Λεωφόρο» τον ΠΑΟΚ με 1-0, στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο των πράσινων. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Λουντ.

Πριν το σφύριγμα της έναρξης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της Σαπεκοένσε, που έπληξε τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χώρο...

Ο Παναθηναϊκος μπήκε δυνατά στ πρώτα πέντε λεπτά, είχε την κατοχή της μπάλας και δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να πλησιάσει καθόλου στην περιοχή του, κάτι που όμως άλλαξε ριζικά στη συνέχεια, αφού ο «δικέφαλος του Βορρά» συνήλθε, πήρε το πάνω χέρι και έκλεισε καλά τον άξονα του.

Στο 13' ο Κουλούρης κόπηκε λανθασμένα για οφσάιντ, αν και βέβαια τελείωσε κανονικά την φάση με σουτ από πλάγια θέση, με τον Βλαχοδήμο ωστόσο να κάνει την επέμβαση υποδειγματικά.

Τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ έχασε τρομερή ευκαιρία, με τον Κάμπος να εκτελεί ένα κόρνερ, Λεοβατς έκανε ένα σουτ-βολίδα, όμως ο Βλαχοδήμος έστειλε σε δεύτερο σερί κόρνερ.

Στο 20' ο Ιμπάρμπο με τα χίλια ζόρια κράτησε την μπάλα στην κατοχή του, έδωσε στον Μπεργκ μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Σουηδός έκανε κακό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία....

Στο 33’ ο Μπεργκ βγήκε στην επίθεση μετά από κάθετη μπαλιά του Ιμπάρμπο, αλλά ο Μπρκιτς κατάφερε να κόψει αποτελεσματικά.

Αμφότερες οι δύο πλευρές έκαναν αβίαστα λάθη, ενώ αρκετά ήταν και τα γλιστρήματα, γεγονότα που έριχναν αρκετά το ρυθμό του ντέρμπι σε μια... άδεια Λεωφόρο, με πολύ χαρακτηριστική και συνάμα θλιβερή την απουσία της Θύρας 13 ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση.

Μάλιστα, οι οργανωμένοι τοποθέτησαν και ένα πανό που έγραφε «Δίνετε άλλοθι στους ΨΕΥΤΕΣ και ΚΛΕΦΤΕΣ. Στελέχη ανίκανα και μισθοφόροι παίκτες».

Το 0-0 έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με το πρώτο ημίχρονο να μην αφήνει καλές εντυπώσεις, παρά μόνο λάθη στο δημιουργικό κομμάτι και των δύο πλευρών...

Στο 50΄ έγινε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Πράσινους, με τον Γουακάσο να κάνει τη σέντρα, ο Μπέργκ βγήκε απέναντι από τον Μπρκιτς, αλλά ο γκολκίπερ μπλόκαρε!

Στο 61’ ο ΠΑΟΚ είχε καλή φάση, με τον Μάτος να κάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 70’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, με τον Λουντ να πιάνει στον... ύπνο τον Μπρκιτς με ένα ξαφνικό σουτ από μακριά, γράφοντας το 1-0!

Στο 74’ οι Πράσινοι απείλησαν και για το 2-0, ο Μπεργκ έστρωσε ωραία στον Βιγιαφάνιες, αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 81’ ο Αθανασιάδης έκανε μια κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, χάνοντας καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει κάτι καλό από τη Λεωφόρο στις καθυστερήσεις, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι «πράσινοι» πήραν μια σπουδαία νίκη με τον Ουζουνίδη να «περνάει» το πρώτο τεστ και μείωσε στους 7 τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, αφού πλέον έχει 18 βαθμούς.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: (Ουζουνίδης), Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Γουακάσο (62’ Μπουμάλ), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (62’ Λέτο), Μπεργκ (88’ Ρέις)

ΠΑΟΚ: (Ίβιτς), Μπρκιτς, Κρέσπο, Λέο Μάτος, Λέοβατς (51’ Μαλεζάς), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (64’ Μπίσεσβαρ), Κάνιας, Ροντρίγκεζ, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης (80’ Αθανασιάδης)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X