ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 4-0: «Ξεμπούκωσε» με τεσσάρα

Η «Ένωση» προσέφερε ωραίο θέαμα, σκορπίζοντας 4-0 τον Λεβαδειακό

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Αποδείξεις (πρώτα απ’ όλα στον ίδιο της τον εαυτό) ότι μπορεί να κάνει την αντεπίθεσή της έδωσε η ΑΕΚ.

Παίζοντας ωραία μπάλα και αναδεικνύοντας πρωταγωνιστές που -για διάφορους λόγους- έχουν ανάγκη να πάρουν τα πάνω τους, η «Ένωση» καθάρισε 4-0 τον Λεβαδειακό.

Εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα από τη γρήγορη αποβολή του γκολκίπερ Ναμάσκο (17’), οι «κιτρινόμαυροι» ξεμπούκωσαν και προσέφεραν ωραίο θέαμα στον λίγο κόσμο που απέμεινε στο ΟΑΚΑ.

Μεγάλα κέρδη η επιστροφή του παλιού καλού Σιμόες (η οποία συνδυάστηκε με το πρώτο του γκολ), η φιλότιμη παρουσία του Πέκχαρτ (που κέρδισε την κόκκινη κάρτα και βρήκε επίσης δίχτυα) και κυρίως του Γαλανόπουλου (που ήταν από τους κορυφαίους και ανταμείφθηκε με το παρθενικό του τέρμα στα κιτρινόμαυρα).

Πώς έπαιξε

Μια μεγάλη έκπληξη στην επεφύλαξε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Ζοσέ Μοράις. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τον ντεφορμέ Αλμέιδα και να ξεκινήσει στη θέση του τον Πέκχαρτ. Παράλληλα, μετέτρεψε το σχήμα από 4-4-2 με ρόμβο σε 4-3-3 και έβαλε τους Αραβίδη-Πατίτο να πλαισιώνουν από τα πλάγια τον Τσέχο στην κορυφή της επίθεσης. Έτσι, η «Ένωση» παρατάχθηκε ως εξής στο γήπεδο:

Το ματς

Ήταν η συναίσθηση ότι «δεν πάει άλλο»; Ήταν η επίσκεψη-μήνυμα των οπαδών; Ήταν η μελαγχολική εικόνα της εξέδρας (που ήξεραν ότι εκείνοι είχαν προκαλέσει); Ό,τι κι αν ήταν, είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες της ΑΕΚ να μπουν αποφασισμένοι στο ματς. Απλά σοβαροί και πειθαρχημένοι, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν από νωρίς τον έλεγχο. Και χάρη σε μια οξυδερκή κίνηση του φιλότιμου Πέκχαρτ (ο οποίος επωφελήθηκε από λάθος γύρισμα και ντρίμπλαρε τον εξερχόμενο Ναμάσκο) πήραν και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Έχοντας απειλήσει ήδη λοιπόν με σουτ του εξαιρετικού Γαλανόπουλου και κεφαλιά του ορεξάτου Πατίτο, η «Ένωση» στρίμωξε περισσότερο τον αντίπαλο. Τον προειδοποίησε με καλό σουτ του Σιμόες. Και εντέλει έκαναν πράξη την απειλή: Όταν ο Πορτογάλος ξεκίνησε άψογη αντεπίθεση και έπειτα από ενέργεια του Πατίτο απ’ αυτές που τόσο είχαν λείψει από την ΑΕΚ, πέτυχε με πανέμορφο τακουνάκι του πρώτο του επίσημο γκολ. Αν ο Αργεντινός, δε, ήταν πιο προσεκτικός σε τετ-α-τετ λίγο αργότερα, η σεμνή τελετή θα είχε τελειώσει από νωρίς στο ΟΑΚΑ.

Όπως αποδείχθηκε όμως, αυτό απλά… αναβλήθηκε. Γιατί με τον Λεβαδειακό των 10 παικτών να ‘χει κάνει δυο αναγκαστικές αλλαγές (ο Μοσχονάς αντικατέστησε λόγω της αποβολής τον Μεντί και ο τραυματίας Μουλόπουλος έδωσε τη θέση του στον Τόπι) ήταν αδύνατο να σταματήσει η αγριεμένη σήμερα ΑΕΚ. Μπορεί λοιπόν ο Μοσχονάς να σταμάτησε τον Γαλανόπουλο -κάνοντας φοβερή επέμβαση σε γυριστό σουτ- αλλά δεν μπόρεσε να στερήσει από τον Πέκχαρτ τη δική του δικαίωση για την αποψινή εμφάνιση: Με ένα γκολ καθαρά σεντερφορίσιο, απ’ αυτά που -για να τα λέμε όλα- ούτε καν πλησίαζε εσχάτως ο Αλμέιδα.

Πέρα από τον Τσέχο ωστόσο, θα ήταν αμαρτία να μη σκοράρει ΚΑΙ ο νεαρός χαφ. Έστω κι αν χρειάστηκε λοιπόν μια λανθασμένη απόκρουση του Μοσχονά (την οποία αξιοποίησε με κοντινό σουτ) πανηγύρισε το πρώτο του γκολ φορώντας τα κιτρινόμαυρα. Κι επειδή ήταν γραφτό σήμερα να ανταμειφθεί όποιος το άξιζε, ο Πατίτο δεν θα μπορούσε να μείνει με άδεια χέρια. Γι’ αυτό βρέθηκε εκεί που χρειαζόταν μετά τη νέα επίδειξη… γκαντεμιάς του Αλμέιδα (κεφαλιά στο δοκάρι) για να βάλει κι εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (80’ Σιμόες), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Πατίτο, Αραβίδης (83’ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (74’ Αλμέιδα)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος (33’ λ.τ. Τόπι), Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μεντί (20’ Μοσχονάς), Τόνι Σίλβα (76’ Βασιλείου), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση