ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΟΚ - Πλατανιάς 3-0: Νίκη με υπογραφή Μάτος

Σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Βγήκε μπροστά ο Λέο Μάτος και ο ΠΑΟΚ επέστρεψε και πάλι στις νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος με δύο τέρματα έκανε όλη την δουλειά για την ομάδα του Ίβιτς που έφτασε στο 3-0 κόντρα στον Πλατανιά στην Τούμπα.

Καλό πρώτο ημίχρονο στη Θεσσαλονίκη με τους Χανιώτες να μην φοβούνται και να προβληματίζουν αρκετά τον «δικέφαλο του Βορρά». Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά του Μάτος στο 61ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης «καθάρισε» το τρίποντο πετυχαίνοντας και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 81’. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε ύστερα από αυτογκόλ του Μπανανά στο 87’.

Το ματς:

Πολύ ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στην Τούμπα στο ξεκίνημα. Η επιλογή του Γιώργου Παράσχου να κρατήσει ψηλά την ομάδα του και να πιέσει τις πρώτες πάσες αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι και να ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Σωτηρίου. Στην μοναδική «καθαρή» ευκαιρία που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι ο Τζάλμα έστειλε την μπάλα άουτ στο 18ο λεπτό.

Σταδιακά ο «δικέφαλος του Βορρά» άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και σε συνδυασμό με την άγνοια κινδύνου από την πλευρά του Πλατανιά, το ματς απέκτησε αρκετά καλό ρυθμό. Οι Χανιώτες κρατούσαν σε εγρήγορση με τις αντεπιθέσεις του Μανούσου την αντίπαλη άμυνα, ενώ οι Θεσσαλονικείς όσες φορές πλησίασαν το γκολ βρήκαν τον Σωτηρίου σε ετοιμότητα. Έτσι, το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Πιο αμυντικά προσέγγισε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Παράσχος με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πλησιάζει με μεγαλύτερη ευκολία την περιοχή του Σωτηρίου. Η λύση για τους γηπεδούχους, που συνέχιζαν να μην μπορούν να βγάλουν μεγάλη ευκαιρία, ήρθε από στημένη φάση του Ροντρίγκες και όμορφη κεφαλιά του Μάτος στο 61ο λεπτό. Το γκολ έδωσε απελευθέρωσε την ομάδα του Ίβιτς που είχε φάσεις να φτάσει τσακ-μπαμ και σε δεύτερο γκολ όμως τα «χάλαγε» στην τελική προσπάθεια.

Στο τελευταίο διάστημα του ματς, οι Χανιώτες ρίσκαραν κι έγιναν μετά από αρκετή ώρα επικίνδυνοι. Από την πλευρά του, ο «δικέφαλος του Βορρά» βλέποντας ότι δεν μπορεί να «καθαρίσει» το παιχνίδι άφησε μέτρα στο γήπεδο κι αυτό του βγήκε σε καλό αφού στο 81ο λεπτό βρήκε ελεύθερους χώρους και έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση ο Μάτος κλείδωσε με το δεύτερο τέρμα του τη νίκη. Στο ξεκίνημα της φάσης οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για φάουλ του Αθανασιάδη στον Καρυπίδη. Μετά το 2-0 ο Πλατανιάς «κλάταρε» και δέχτηκε και τρίτο γκολ ύστερα από κακό διώξιμο του Μπανανά που κατέληξε στα δίχτυα του Σωτηρίου στο 87’.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (74’ Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (57’ Αθανασιάδης)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας (66’ Ντίνας), Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Στάθης, Γουνδουλάκης, Μανούσος, Αποστολόπουλος (73’ Ντιλαβέρ)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση