ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1: Η απάντηση του Μάριν

Νίκη με ανατροπή για την ομάδα του Μπέντο

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Και ο Ολυμπιακός θέλει τον Γερμανό του. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, απάντησαν με γκολάρα του Φορτούνη και με ακόμη ένα του Μάριν στην εκπνοή γύρισαν το ματς με τον Αστέρα στο Φάληρο, 2-1.

Γλίτωσε από γκέλα τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Μάριν. Στο ματς όπου επέστρεψε στην αποστολή, ο Γερμανός μεσοεπιθετικός «λύτρωσε» στο 90+3’ την μέτρια έως κακή ομάδα του Μπέντο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (2-1).

Εξαιρετικοί οι Αρκάδες στο πρώτο ημίχρονο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Ελευθερόπουλου προηγήθηκε με πέναλτι του Μάσα, έπειτα από παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Λεάλι στο 27’, ενώ έχασε και ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Οι Πειραιώτες απάντησαν με φοβερό σουτ του Κώστα Φορτούνη στο 54ο λεπτό, όμως σταδιακά η απόδοσή τους έπεσε. Στο φινάλε ανέβασαν και πάλι ρυθμό και ζόρισαν την άμυνα του Ντοναρούμα, η οποία λύγισε στην τελευταία φάση με τον Μάριν να χαρίζει με κοντινό σουτ στο φινάλε (90+3’) την τέταρτη σερί νίκη στον Ολυμπιακό.

Το ματς:

Μπόλικη δουλειά είχε η άμυνα του Αστέρα από τα πρώτα λεπτά στο «Καραϊσκάκη». Ο Ολυμπιακός μπήκε ζωηρά στο παιχνίδι, πίεσε κι έφτιαξε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ από νωρίς. Ο Ντοναρούμα με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθιους τους Αρκάδες, που σταδιακά ανέβασαν τις γραμμές τους, έδειξαν να μην φοβούνται τον αντίπαλο και βοήθησαν στο να πάρει συμπαθητικό ρυθμό το ματς.

Κάποιες μικροδιακοπές έβαλαν φρένο στους ερυθρόλευκους, που είδαν τους παίκτες του Ελευθερόπουλου να επιχειρούν να τους απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Στο 27ο λεπτό ο Μάσα κέρδισε πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Λεάλι, ο Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων άνοιξε το σκορ. Ο Αστέρας λειτούργησε πολύ σωστά μετά το γκολ. Έμεινε ψηλά, συνέχισε να προβληματίζει τους υπερβολικά χαλαρούς Μποτία και Βιάνα και η αλήθεια είναι πως ήταν ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο δεύτερο τέρμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Καλό ξεκίνημα στο δεύτερο 45λεπτο για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Μπέντο μπήκαν δυνατά και στρίμωξαν για πρώτη φορά ουσιαστικά την αντίπαλη άμυνα. Ο Ντοναρούμα και οι αμυντικοί του είχαν αρκετοί δουλειά, όμως λύγισαν στο 54ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης βρήκε χώρο και με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην επίθεση και συνέχισαν να προβληματίζουν την ομάδα του Ελευθερόπουλου, η οποία με εξαίρεση ένα πλασέ του Τσιλιανίδη δεν μπόρεσαν να απειλήσουν αλλά ούτε και να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Η πολυκοσμία στην περιοχή του Αστέρα «μπλόκαρε» τους Πειραιώτες, που χρειάστηκαν μερικά λεπτά μέχρι να αναπροσαρμόσουν το πλάνο τους. Η είσοδος του Μάριν τους έδωσε εκ νέου φρεσκάδα και το τελευταίο δεκάλεπτο ο Ντοναρούμα είχε φουλ δουλειά. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν να προλάβουν τον Γερμανό μεσοεπιθετικό και αυτός πήρε το ριμπάουντ ύστερα από επέμβαση του Ιταλού κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90+3΄).

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Βιάνα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64’ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μανθάτης (79’ Μάριν), Σεμπά, Καρντόσο (71’ Ιντέγε)

Στον πάγκο: Καπίνο, Μπουχαλάκης, Αλεξίγιεβιτς, Ρέτσος

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσιλιανίδης, Ιγκόρ, Τσουκαλάς, Δημούτσος (78’ Ιωαννίδης), Καλτσάς, Μάσα (60’ Φαρίνια), Μανιάς (67’ Χαμντανί)

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς, Κυριακόπουλος

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X