ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 3-2: Βυθισμένη στο βούρκο

Τελειώνει ο Μοράις μετά τη νέα αποτυχία

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Τις αντοχές του κόσμου της συνέχισε να δοκιμάζει η ΑΕΚ… Βρίσκοντας έναν ακόμα τρόπο να τα κάνει μούσκεμα, η «Ένωση» έχασε από τον Παναιτωλικό (3-2) και διατήρησε τα ερωτηματικά για το πού θα σταματήσει ο αγωνιστικός της κατήφορος.

Παρόλο που ανέτρεψαν το προβάδισμα του Μαρκόφσκι (12’ πεν.) με τους Αλμέιδα (22’) και Γαλανόπουλο (33’), οι «κιτρινόμαυροι» έπεσαν θύμα του Γρηγόρη Μάκου και χάρη σε δυο δικά του γκολ (55’, 82’), υπέπεσαν σε μια ακόμα οικτρή αποτυχία.

Μια ακόμα τραγική διαχείριση αγώνα από τον Μοράις, με τον ήρωα της Λεωφόρου, Μπάρκα να έχει επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης (καθώς υπέπεσε στο πέναλτι του πρώτου γκολ, σε ένα ακόμα που δεν δόθηκε και έκανε τραγικό λάθος στο τρίτο τέρμα).

Πώς έπαιξε

Πολλές και σημαντικές εκπλήξεις επεφύλαξε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Ζοσέ Μοράις. Ο Πορτογάλος προχώρησε σε εκτεταμένο rotation και άλλαξε τα ? της άμυνάς του σε σχέση με τη Λεωφόρο. Έτσι, ο Ντίας έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, οι Μπακάκης-Βράνιες επανήλθαν στο αρχικό σχήμα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους Γαλανόπουλο, Γιόχανσον, Βάργκας και Αλμέιδα. Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Το ματς

Νίκη στο 2017 δεν είχε. Διπλό είχε να κάνει από τότε που στον πάγκο ήταν ο… Κετσπάγια. Το γήπεδο ήταν καρμανιόλα. Και μέσα σε όλα αυτά βρέθηκε ξανά να κυνηγάει. Έπρεπε λοιπόν να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στην απελπισία για να βγάλει η ΑΕΚ κάποια ψήγματα εγωισμού. Ενώ λοιπόν απείλησε πρώτη στο… πόλο (με σουτ του Αλμέιδα που έβγαλε δύσκολα ο Κυριακίδης), η «Ένωση» ένιωσε πάλι την πλάτη στον τοίχο: Όταν ο Αλόνσο βγήκε αδικαιολόγητα μόνος, ο Μπάρκας τον ανέτρεψε και ο Μαρκόφσκι εξαργύρωσε το πέναλτι.

Αντί όμως να τους απογοητεύσει, το γκολ πείσμωσε τους «κιτρινόμαυρους». Και περισσότερο απ’ όλους τον Αλμέιδα. Στο επόμενο σουτ που έκανε λοιπόν, ο Πορτογάλος είδε ξανά τον Κυριακίδη να του λέει «όχι». Η τρίτη προσπάθειά του ωστόσο -με άψογη κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ- ήταν και η… φαρμακερή για τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Αν όμως ο Αλμέιδα ήταν απροσδόκητα καλός, ο Γαλανόπουλος ήταν συγκινητικός. Και όχι μόνο έδινε το παράδειγμα σε όλους (πέφτοντας με τα χίλια σε λίμνες και μονομαχίες) αλλά έδινε και το προβάδισμα, με άψογο σουτ έπειτα από αναμπουμπούλα.

Βέβαια ο Παναιτωλικός δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε αμέσως μετά στον Ρότσα (όταν τον ανέτρεψε ο Μπάρκας και θα έπρεπε, εκτός των άλλων, να αποβληθεί). Και η ΑΕΚ όμως δικαιούται να ισχυριστεί πώς τίποτα απ’ αυτά δεν θα συνέβαινε, αν είχε δοθεί φάουλ στον Γαλανόπουλο στο ξεκίνημα της φάσης. Όπως και να ‘χει, όμως, αποδείχθηκε ότι ο Παναιτωλικός δεν χρειαζόταν δεύτερο πέναλτι για να ισοφαρίσει. Γιατί η παθητικότητα των «κιτρινόμαυρων» μετά την ανάπαυλα και μια νέα αδράνειά τους θα επέτρεπαν ούτως ή άλλως να το καταφέρει.

Έτσι, ο Ντίας έλαμψε δια της απουσίας του (και) σε στημένη φάση, ο Μάκος βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος και δεν έχασε την ευκαιρία να εκτελέσει την παλιά του ομάδα. Ούτε ο ίδιος όμως, ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλος της ΑΕΚ περίμενε πως αυτό θα ήταν μόνο η αρχή. Γιατί ο Μοράις απέδειξε ότι μπορεί να τα κάνει ακόμα πιο χάλια, ρίχνοντας Πέκχαρτ-Μπακασέτα και γυρίζοντας σε 4-4-2. Και όντως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τρίτο γκολ. Από την πλευρά του Παναιτωλικού…

Δεν το πέτυχε λοιπόν ο Μαρκόφσκι (όταν ο Βράνιες πήδηξε αλλού γι’ αλλού), ωστόσο ήρθε με ακόμα πιο οδυνηρό τρόπο για την ΑΕΚ: Από αδιανόητο λάθος του Μπάρκα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μάκος για να δώσει εκείνος τη χαριστική βολή στην πρώην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (89’ Καμαβουάκα), Κλέσιο (71’ Μουνιός), Λουίς Ρότσα (80’ Φάρλεϊ), Μαρκόφσκι

Στον πάγκο έμειναν οι: Κολοβούρης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ντιέγκο Λόπες, Βασιλούδης

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας (58’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (58’ Μπακασέτας), Αλμέιδα

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Πατίτο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Μεσσήνης (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παναιτωλικού

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση