ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 2-1: Στην υγειά του Μπεργκ

Γιόρτασε τις 100 συμμετοχές με τον καλύτερο τρόπο

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Μπεργκ κερνάει, Παναθηναϊκός πίνει! Ο Σουηδός φορ μετέτρεψε σε… πάρτι την εκατοστή συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, σκοράροντας δις κόντρα στον Πλατανιά και οδήγησε τους «πράσινους» στην επιστροφή τους στα τρίποντα στην Super League μετά την «λευκή» ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Δεύτερο σερί παιχνίδι που ο Πλατανιάς μένει πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, μετά από αυτό με τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτή τη φορά δεν έφτανε ο Γιακουμάκης, που σκόραρε ξανά! Εξαιρετικός ξανά ο Ευαγγέλου, πολύ καλή εμφάνιση από τους Π. Βλαχοδήμο και Βιγιαφάνιες.


Το ματς


Το παιχνίδι κυλούσε όπως το περιμέναμε. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή καθώς οι αμυντικοί του Πλατανιά απομάκρυναν με σχετική ευκολία, τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Γιακουμάκη.

Μετά από ένα ήσυχο πρώτο εικοσάλεπτο, λοιπόν, που δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη στιγμή, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει… στροφές και να πιέζει τον αντίπαλό του, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους δύο ακραίους του, Βιγιαφάνιες και Βλαχοδήμο. Από φάουλ που κέρδισε ο πρώτος και εκτέλεσε ο ίδιος, ο Σίγκνεβιτς πήρε αγκαλιά τον Ευαγγέλου και δεν τον άφησε να κινηθεί προς την μπάλα, με τον διαιτητή να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 26’ ο Μπεργκ, που νίκησε τον Σωτηρίου -έπεσε στη σωστή γωνία- και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Πριν καλά καλά καταλάβουν οι Κρητικοί τι είχε συμβεί, βρέθηκαν με δύο γκολ στην… πλάτη! Ήταν το 29ο λεπτό όταν ο Βιγιαφάνιες έφυγε στην κόντρα, ο Ζέκα έκανε σωστή κίνηση ανοίγοντας τον χώρο στον Μπεργκ, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με άψογο πλασέ κάτω από τα πόδια του Σωτηρίου, έγραψε το 2-0. Ο Πλατανιάς βρέθηκε για διαδοχικό παιχνίδι πίσω στο σκορ με δύο τέρματα (μετά από αυτό με τον Ολυμπιακό).

Αφού, βέβαια, γλίτωσε από τρίτο γκολ στο 34’ όταν ο Σωτηρίου δεν επέτρεψε στον Μπεργκ να κάνει χατ-τρικ, ο συνήθης ύποπτος, Γιακουμάκης, έβαλε -τρία λεπτά μετά- την ομάδα του ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα στο πέναλτι και ο Έλληνας φορ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Πριν τελειώσει, πάντως, το ημίχρονο, ο Πλατανιάς απείλησε ακόμη μια φορά, αλλά η κεφαλιά του Πριντέτα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Γιώργος Παράσχος πέρασε με την έναρξη της επανάληψης τον Ντίνα στο ματς, θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να διατηρεί ίδια πρόσωπα και σχήματα, καθώς φάνηκε να μένει ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο δεύτερο μέρος (53’), με τον Βιγιαφάνιες να μην εκμεταλλεύεται το ωραίο γύρισμα του Μπεργκ, καθώς έκανε κακό σουτ και έστειλε τη μπάλα άουτ. Δέκα λεπτά μετά δε, ο Σουηδός φορ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σωτηρίου δεν του επέτρεψε ξανά να κάνει το χατ-τρικ.

Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, προσπαθώντας να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Ωστόσο, το 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού παρέμεινε σχετικά εύκολα μέχρι το φινάλε, καθώς ο Πλατανιάς δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια μεγάλη φάση. Κάπως έτσι, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα, ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους 10 βαθμούς.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (90'+3' Ρέις), Π. Βλαχοδήμος (76’ Λέτο), Βιγιαφάνιες (73’ Μπουμάλ), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Σάμπα, Χατζηγιοβάνης.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Πριντέτα, Κάργας (46’ Ντίνας), Βάντερσον, Μενδρινός (65’ Ντεβέσα), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς, Αποστολόπουλος (84’ Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης.

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Γιορέντε, Μαραγκός, Ζίκο.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Γήπεδο: Λεωφόρος

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X