ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0: Την πήρε Σβάρνα

Επέστρεψαν στις νίκες οι Πειραιώτες

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Επιστροφή έστω και δύσκολα στις νίκες για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην Ξάνθη, όμως πήραν το τρίποντο στο Φάληρο με σκορ 2-0.

Κακό ματς στο Καραϊσκάκη στο πρώτο 45λεπτο με τους παίκτες του Λουτσέσκου να καταστρέφουν το παιχνίδι των ερυθρόλευκων που σχεδόν δεν έκαναν ευκαιρία. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στο 32’ με τον Βασιλακάκη, ενώ είχαν κι άλλη μια σημαντική φάση με τον Λουσέρο (41’). Σοβαρά λάθη του βοηθού Τουμπακάρη εις βάρος της Ξάνθης, καθώς έκοψε κακώς τους Γουάλας (30’) και Τριάδη (42’) με οφσάιντ που δεν υπήρχαν.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε από το… πουθενά για τους Πειραιώτες λίγο μετά την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο (48’), όταν ο Σβάρνας έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Σεμπά. Οι Ακρίτες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Καπίνο και είδαν τον Μανθάτη στις καθυστερήσεις (90+1’) να σφραγίζει τη νίκη για τον Ολυμπιακό.


Το ματς:


Πολύ κακό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός παρότι ήθελε να μπει δυνατά και να βρει ένα γρήγορο γκολ έπεσε πάνω στην ανασταλτική γραμμή της Ξάνθης, η οποία λειτουργούσε άψογα και δεν του επέτρεψε να ενοχλήσει σχεδόν καθόλου τον Ζίβκοβιτς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν για περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους όμως ο Φορτούνης ήταν «μπλοκαρισμένος» ενώ οι προσπάθειες που δοκίμασε ο δραστήριος Μάριν δεν του… βγήκαν.
Οι Ακρίτες ανέβασαν τις γραμμές τους, όταν βεβαιώθηκαν ότι δεν κινδυνεύουν κι έψαξαν τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Σε μία από αυτές τις φάσεις ο Βασιλακάκης (32’) βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ξεθάρρεψαν και πλησίασαν το γκολ και στο 41’ όμως το σουτ του Λουσέρο πέρασε άουτ. Οι Πειραιώτες ξαναπήραν τα ηνία στο φινάλε, όμως τα γεμίσματα που επιχείρησαν δεν προβλημάτισαν καθόλου την αντίπαλη άμυνα με το 0-0 να διατηρείται στα πρώτα 45λεπτά.

Από το πουθενά βρήκε γκολ ο Ολυμπιακός με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια. Έπειτα από πανέμορφη ενέργεια και πλασέ του Σεμπά ο Ζίβκοβιτς έδιωξε όμως η μπάλα κόντραρε στον Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα (48’). Η Ξάνθη δεν αποσυντονίστηκε, διατήρησε την οργάνωσή της, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει τον Καπίνο. Το ματς είχε κακό ρυθμό, ενώ οι ερυθρόλευκοι φωνάζουν για πέναλτι του αντίπαλου γκολκίπερ στον Μανθάτη στο 69ο λεπτό.

Τα λεπτά στο «Καραϊσκάκη» περνούσαν με το παιχνίδι να μην είναι σχεδόν καθόλου ζωηρό, αφού και το ρίσκο του Λουτσέσκου με την είσοδο του Σολτάνι δεν… δούλεψε. Ο Ολυμπιακός κράτησε την μπάλα στα πόδια του, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και στις καθυστερήσεις ο Μανθάτης «σφράγισε» το τρίποντο (90+1’) διαμορφώνοντας παράλληλα και το τελικό σκορ.


Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (84’ Καμπιάσο), Φορτούνης, Μάριν (67’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81’ Καρντόσο)

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Ελιουνούσι, Σισοκό, Νικολάου

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (86’ Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (74’ Παπαγεωργίου), Καμαρά (67’ Σολτάνι)

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος,Κολλαράς, Λ. Ορφανίδης, Μελισσόπουλος

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση