ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κισσαμικός - Παναθηναϊκός 0-4: Τεσσάρα στο ρελαντί

Απαλλάχθηκε από τους αδιάφορους μισθοφόρους και έδειξε ότι τα δικά του παιδιά έχουν μέλλον

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Τόπο στα νιάτα από τον Παναθηναϊκό! Απαλλαγμένος από τους αδιάφορους μισθοφόρους και με τα δικά του παιδιά να βγάζουν μάτια, οι «πράσινοι» μετέτρεψαν σε… πάρτι τη ρεβάνς με τον Κισσαμικό (0-4) και με συνολικό σκορ 7-0 προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Εξαιρετικός και MVP του ματς ο Βίκτορας Κλωναρίδης (γκολ και ασίστ) στην επιστροφή του στο «τριφύλλι», άρεσαν οι Χατζηγιοβάνης, Πίσπας, Μίγγος, Ευαγγέλου και έδειξαν ότι… διψάνε για διάκριση και ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηριχτεί πάνω τους! Οι «πράσινοι» θα συναντήσουν στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας τον Αστέρα Τρίπολης.

Πώς έπαιξε

Από τη στιγμή που η πρόκριση υπέρ του Παναθηναϊκού είχε κριθεί επί της ουσίας από το πρώτο ματς της Λεωφόρου, με προίκα τη νίκη με 3-0 επί του Κισσαμικού, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα.

Σε αυτή βρέθηκε με το... καλημέρα ο Βίκτορας Κλωναρίδης στην επιστροφή του στο «τριφύλλι», αγωνιζόμενος ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Ρινάλντι, ενώ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής βρέθηκαν οι Μπουμάλ (δεξιά) και Χατζηγιοβάννης (αριστερά).

Ως γκολκίπερ -όπως συμβαίνει στα ματς του Κυπέλλου- επανήλθε ο Λουκ Στιλ, στα δύο άκρα της άμυνας οι Μαρινάκης (δεξιά) και Χουλτ (αριστερά), ενώ δίδυμο στα σέντερ μπακ και τα αμυντικά χαφ ήταν οι Μολέντο-Ευαγγέλου και Ζέκα-Ρέις αντίστοιχα.

Το ματς

Με σαφή πρόθεση να αναπτυχθεί από τα άκρα με τους Μπουμάλ και Χατζηγιοβάννη άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, αλλά πολύ γρήγορα το παιχνίδι του έγινε προβλέψιμο με την μπάλα να πηγαίνει μόνιμα προς την πλευρά του Καμερουνέζου, που επιπρόσθετα δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αφού φαινόταν αρκετά... βαρύς και σίγουρα χωρίς την «έκρηξη» που τον χαρακτηρίζει.

Αυτή ήταν και η πρώτη παρατήρηση του Μαρίνου Ουζουνίδη από τον πάγκο, καθώς ζητούσε το παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του να αποκτήσει ποικιλία και να τροφοδοτηθεί και ο Χατζηγιοβάννης στο απέναντι άκρο. Η πραγματικά πολύ καλή ευκαιρία για τους «πράσινους» δημιουργήθηκε στο 17', όταν οι προσπάθειες των Ρινάλντι και Κλωναρίδη εξουδετερώθηκαν από τον Πολίτη, που ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα στα σουτ του επιχείρησαν οι δύο επιθετικοί του Παναθηναϊκού. Το θετικό για τους φιλοξενούμενους ήταν την ίδια ώρα κρατούσαν τον Κισσαμικό μακριά από τα καρέ τους, τουλάχιστον μέχρι το 41'.

Σε εκείνο το λεπτό οι Μαρτίνεθ και Βλάχος συνεργάστηκαν άψογα στη μεσαία γραμμή και ο τελευταίος, αφού έτρεξε εντελώς αμαρκάριστος μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής, έκανε το σουτ, το οποίο όμως ήταν εντελώς αδύναμο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Στιλ να μπλοκάρει.

Η ευκαιρία των γηπεδούχων αφύπνισε τον Παναθηναϊκό, που σε φάση αντεπίθεσης βρήκε απροετοίμαστο τον Κισσαμικό και τελικά άνοιξε το σκορ στο 42'. Όλα άρχισαν από την προσπάθεια του Χατζηγιοβάννη από τα αριστερά που γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, εκεί έγινε το λάθος από τους αμυντικούς των Κρητικών που το εκμεταλλεύτηκε ο Κλωναρίδης και με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα, στο 45' ο Ρινάλντι έχασε απίστευτη ευκαιρία για να κάνει το 2-0 και να πετύχει το πρώτο του γκολ, αλλά στο τετ-α-τετ με τον Πολίτη (από κάθετη πάσα του Κλωναρίδη) νικήθηκε κατά κράτος από τον γκολκίπερ των Κρητικών.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν ήδη στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ο Κισσαμικός δεν έδειχνε να μπορεί ούτε καν να απειλήσει την εστία του Στιλ, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με το πόδι στο… γκάζι και να σκοράρουν τρία τέρματα στην επανάληψη!

Με τη συμπλήρωση 57 λεπτών ο Κλωναρίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ρινάλντι δεν βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι αλλά ο Χατζηγιοβάνης με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Ένα λεπτό μετά, ο Κλωναρίδης έδωσε τη θέση του στον νεαρό Πίσπα, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στο γήπεδο να τον αποθεώνει για την εξαιρετική του εμφάνιση στην επιστροφή του στην ομάδα.

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Πολίτης, Μπολάκης, Παντελάκης, Γιαλούσης, Τσοντάκης, Ενγκουέμ, Ρούμπιο, Βλάχος, Ποκόνγκ, Μάντζης, Στογιάνοφ (69’ Κίκε).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Χουλτ, Μολέδο (66’ Κουτρουμπής), Ευαγγέλλου, Μαρινάκης, Ρέις, Ζέκα (61’ Μίγγος), Μπουμάλ, Χατζηγιοβάννης, Κλωναρίδης (58’ Πίσπας), Ρινάλντι

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση