ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολυμπιακός: Ο «μονόδρομος» του Μπέντο

Ο μονόδρομος του Πορτογάλου μετά την πώληση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο είπε το αυτονόητο στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Άρη, αναφορικά με την πώληση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ότι κανείς προπονητής δε θα ήταν ευχαριστημένος με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αρά ούτε και ο ίδιος. Λογικό γιατί οι “ερυθρόλευκοι” είχαν στηρίξει πολλά πάνω στον Σέρβο μέσο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα θέματα που θ' αντιμετωπίσουν οι πρωταθλητές στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Το λάθος του Ολυμπιακού δεν είναι ότι πούλησε τον “Μίλι”. Ήταν τέτοια η πρόταση που οι πειραιώτες δεν μπορούσαν ν' αρνηθούν. Το ζήτημα όμως είναι μεγάλο για τον προπονητή των πρωταθλητών γιατί οι “ερυθρόλευκοι” δεν προχώρησαν στην απόκτηση ενός καλού παίκτη για να καλύψουν το κενό. Κανείς δεν είπε ότι έπρεπε ο Ολυμπιακός να δώσει τώρα 16 εκ. ευρώ για να πάρει έναν καλό αμυντικό μέσο. Θα μπορούσαν όμως οι πειραιώτες να πάρουν παίκτη και με δύο ή τρία εκ. ευρώ καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον Σέρβο από την Άντερλεχτ με 2,2 εκ. ευρώ.

Η ουσία όμως είναι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν έκαναν μεταγραφή και ο Μπέντο έχει μπροστά του “μονόδρομο”. Να λύσει το συγκεκριμένο θέμα εκ των έσω, γνωρίζοντας πως αυτή τη στιγμή κανένας παίκτης του δεν μπορεί να του δώσει αυτά που πρόσφερε ο Μιλιβόγεβιτς.

Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές που έχει ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού και τι μπορεί να περιμένει;

1. Αλεξί Ρομαό
Ο 32χρονος Τογκολέζος μέσος είναι έμπειρος παίκτης, με σημαντική καριέρα στη Γαλλία και μάλιστα σε μεγάλη ομάδα (Μαρσέιγ). Είναι καθαρός αμυντικός μέσος, αλλά με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τον “Μίλι”. Είναι πιο σοφτ στις μονομαχίες κι αυτό είναι ένα ζήτημα αλλά απ' την άλλη σου δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Στο θέμα Ρομαό όμως και της αγωνιστικής ετοιμότητας του παίκτη έχει ευθύνη και ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”. Ο Μπέντο είχε εκτός ομάδας τον Αφρικανό μεσοαμυντικό, δεν του έδωσε ευκαιρίες (το αντίθετο μάλιστα, τον αδίκησε) και δεν του έδειξε πως τον υπολογίζει στα πλάνα του. Τώρα περιμένει πολλά από τον πρώην άσο της Μαρσέιγ και το ερώτημα είναι αν ο Ρομαό θα μπορέσει ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Όσο πιο γρήγορα βρει ρυθμό ο Τογκολέζος τόσο καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Για ν' αποκτήσει ρυθμό όμως ένας παίκτης, χρειάζεται να πάρει και συνεχόμενα ματς στα πόδια του κι ο Μπέντο ξέροντας ότι πρέπει να στηριχθεί στον Ρομαό, τον άφησε εκτός βασικής εντεκάδας στον αγώνα με τον Άρη. Ανεξήγητη επιλογή από τον Πορτογάλο, για να μην πούμε πως είναι επιλογή που δείχνει εμπάθεια.

2. Ανδρέας Μπουχαλάκης
Απαραίτητη διευκρίνιση πριν δούμε τι μπορεί να δώσει ο νεαρός μέσος στην ομάδα του λιμανιού. Ο Μπουχαλάκης δεν είναι αμυντικό χαφ και όσο και αν προσπαθήσει ο Μπέντο να τον μετατρέψει σε αντί-Μιλιβόγεβιτς δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο “Μπούχα” είναι ένας τεχνίτης μέσος που μπορεί να δώσει βοήθειες σε μαρκαρίσματα, ωστόσο δεν είναι ο παίκτης που θα στηρίξει μια ομάδα πάνω του, το βάρος της ανασταλτικής λειτουργίας. Ξεκάθαρα πράγματα χωρίς καμία προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης. Ο Έλληνας μέσος μπορεί να παίξει αντί του Μάρτινς στο βασικό σχήμα των “ερυθρόλευκων”, αντί του Μιλιβόγεβιτς όμως όχι.

3. Εστέμπαν Καμπιάσο
Ο Αργεντινός είναι αυτή την περίοδο εκτός πλάνων του Μπέντο. Πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι σε κατάσταση που να μπορεί να τον εμπιστευτεί ο Πορτογάλος και γι' αυτό το λόγο ο Μπέντο δεν τον χρησιμοποιεί. Στο ξεκίνημα της σεζόν πήρε ευκαιρίες αλλά στα τελευταία παιχνίδια που έχει παίξει (κυρίως στο Κύπελλο) δεν έδειξε να είναι στα πάνω του και η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο.

Το αν υπάρχει πιθανότητα να μεταμορφωθεί ο Καμπιάσο είναι ένα ερώτημα στο οποίο μπορεί ν' απαντήσει μόνο ο Αργεντινός μέσος.

Επί της ουσίας και με βάση αυτά που προαναφέραμε, ο Μπέντο πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στον Ρομαό, να στηρίξει τον Αφρικανό μεσοαμυντικό, γιατί αυτή τη στιγμή είναι η πιο αξιόπιστη λύση που έχει για τη συγκεκριμένη θέση. Αυτός είναι ο”μονόδρομος” που καλείται ν' ακολουθήσει ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, εκτός κι αν έχει στο μυαλό του πολύ ακραίες επιλογές, σε μια προσπάθεια να “τζογάρει” κι όπου βγει...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση