ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-1: Αλλοίωση αποτελέσματος στα Γιάννενα

Ο Παναθηναϊκός «σφαγιάστηκε» από τον Τζήλο και τον επόπτη Δημητριάδη

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

«Σφαγή» από... τις λίγες σε βάρος του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες, με τον διαιτητή Τζήλο και τον επόπτη Δημητριάδη να αναγκάζουν το πολύ καλό τριφύλλι στο 1-1 με τον ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 31’, όταν έπειτα από σουτ του Κούτρη η μπάλα κόντραρε στον Κόντε- ο οποίος ήταν εξόφθαλμα σε θέση οφσάιντ- και στη συνέχεια στα δίχτυα! Βοηθός και διαιτητής δεν είδαν την παράβαση και οι γηπεδούχοι άνοιξαν με αυτό τον τρόπο το σκορ. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 56΄ με πλασέ του Μάρκους Μπεργκ σε κενή εστία, ενώ στο δεύτερο μέρος είχε καθολική υπεροχή και έχασε πολλές ευκαιρίες για να αποδράσει από το... χωράφι των Ζωσιμάδων κόντρα σε όλους και σε όλα...

Σα να μην έφτανε το «έγκλημα» του επόπτη, στο 15' είχε προηγηθεί ένα άλλο από τον ρέφερι Τζήλο. Όταν έκλεισε τα μάτια στην εκτός φάσης αγκωνιά του Καρανίκα στον Μπεργκ, όπου σε μία... κανονική χώρα ο αμυντικός του ΠΑΣ θα είχε αποβληθεί και το τριφύλλι θα 'χε κερδίσει πέναλτι.

Το ματς

Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, με αμέτρητες λακκούβες και λάσπη, οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με ένα 4-4-2. Οι «πράσινοι», που είχαν ξανά στη διάθεσή τους τον Κουλιμπαλί και τον Εμποκού, ήταν πιο επιθετικοί εξ’ αρχής και προσπάθησαν με παιχνίδι κυρίως από τα άκρα να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη, ο ΠΑΣ είχε έναν πιο παθητικό ρόλο, περιμένοντας τον Παναθηναϊκό.

Το χτύπημα στον Μπεργκ

Στο 15’, ο Μάρκους Μπεργκ έπεσε μέσα στην περιοχή έπειτα από χτύπημα εκτός φάσης από τον Καρανίκα, όπως φάνηκε και από το ριπλέι. Ο διαιτητής Τζήλος δεν είδε τίποτα, έδειξε να συνεχιστεί το ματς, ενώ κανονικά έπρεπε να δείξει πέναλτι και αποβολή στον αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι «πράσινες» ευκαιρίες

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπεργκ έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Κλωναρίδη, με καταπληκτική κάθετη πάση, αλλά ο Καρανίκας πρόλαβε και με προβολή απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά, αλλά η κεφαλιά του Τζημόπουλου πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Στο 28’, χάθηκε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Επειτα από υποδειγματική και γρήγορη αντεπίθεση, ο Βιγιαφάνιες από τα δεξιά σήκωσε την μπάλα για τον ανενόχλητο Κλωναρίδη, ο τελευταίος την κατέβασε με το στήθος, αλλά το σουτ που έκανε από πολύ καλή θέση, έδιωξε ο τερματοφύλακας, Πασχαλάκης.

Το γκολ… φάντασμα του ΠΑΣ

Κι ενώ οι «πράσινοι» ανέβαζαν ρυθμούς και απειλούσαν, ήρθε η φάση του 31’ που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Κούτρης σούταρε από μακριά, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Κόντε- ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ- και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0. Ο σκόρερ ήταν μπροστά από την άμυνα τουλάχιστον ένα μέτρο, αλλά ο βοηθός και ο διαιτητής δεν είδαν τίποτα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανοίξουν το σκορ με ένα γκολ… φάντασμα!

Πρώτα δοκάρι, μετά γκολ

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε με επιθετικές βλέψεις με σκοπό να ισοφαρίσει. «Αγγιξε» το γκολ μόλις στο 46’, όταν ο Εμποκού με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν, ο ΠΑΣ Γιάννινα, απλά… περίμενε και απομάκρυνε κάθε απειλή. Δεν κατάφερε να το κάνει στο 56’, όταν Μπεργκ, Βιγιαφάνιες και Κλωναρίδης άλλαξαν την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έπειτα από καραμπόλες η μπάλα έφτασε στον Σουηδό φορ, ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία, «έγραψε» το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έχασε νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά για να προηγηθεί, όταν ο Μπεργκ (ο οποίος φάνηκε από το ριπλέι να είναι λίγο πιο μπροστά από την άμυνα όταν πήρε την μπάλα) έβγαλε κάθετα στον Βιγιαφάνιες, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει από καλή θέση τον τερματοφύλακα.

Τα λεπτά περνούσαν με τους «πράσινους» να κυκλοφορούν την μπάλα και να παίζουν τον ΠΑΣ Γιάννινα στο μισό γήπεδο, με σκοπό να σκοράρουν ξανά. Στο 74’, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Μπεργκ από καλή θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 89’ κι ενώ η κούραση είχε κυριεύσει τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, οι «πράσινοι» έχασαν μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία. Ο Βλαχοδήμος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο ανενόχλητος Χατζηγιοβάννης δεν πήρε καλά την κεφαλιά ψαράκι, με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Αν μια ομάδα αδικείται από το αποτέλεσμα αυτή είναι ο Παναθηναϊκός που έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να φύγει με το «διπλό» και φυσικά είδε τη διαιτησία να του… φράζει τον δρόμο, με τις αποφάσεις της και με το γκολ που δεν ακύρωσε για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης (61’ Ναδάλες), Κοζορώνης, Λίλα, Γιάκος (68’ Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Μαμπουλού (72’ Ζάιρο), Κόντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Τελάντερ (59’ Μολέδο), Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Λουντ (63’ Π. Βλαχοδήμος), Εμποκού, Κλωναρίδης (77’ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X