ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΑΟΚ – Αστέρας 3-2: Με το γκάζι πατημένο

Ο «δικέφαλος» νίκησε 3-2 τον Αστέρα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ένας ΠΑΟΚ… σκέτη τρέλα!Έχοντας στο πλευρό του 20.000 οπαδούς(!), ο «δικέφαλος» επικράτησε 3-2 του εξαιρετικού Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς-διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο Μανιάς «πάγωσε» δύο φορές την Τούμπα, ανοίγοντας το σκορ (18’) και ισοφαρίζοντας (80’) το γκολ του Πρίγιοβιτς (70’), μόλις 80 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Ελβετού στο ματς, αλλά ήρθε ο Πέδρο Ενρίκε να λυτρώσει στο 84’ το… τρένο του Βλάνταν Ίβιτς, που πέτυχε τη 12η νίκη του σε 13 αγώνες!

Αμφότεροι οι «νέοι» του ΠΑΟΚ, φυσικά, βρήκαν δίχτυα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Ο Πρίγιοβιτς, θυμίζουμε, έχει σκοράρει άλλη μία φορά, αλλά στο Κύπελλο, στην «τεσσάρα» επί του Παναιτωλικού.

Εξαιρετικοί οι Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς και Σάκχοφ, με τον Ουκρανό να κάνει το 1-1 (28’), πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Πλέον, ο «δικέφαλος» έχει 35 βαθμούς στη δεύτερη θέση (όσους έχει και ο Πανιώνιος) και βρίσκονται στο +3 από Παναθηναϊκό, Ξάνθη και στο +6 από την ΑΕΚ.

Το ματς

Σαν να ήταν ντέρμπι, με 20.000 οπαδούς να δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μπήκε… πωρωμένος στο ματς! Ενδεικτικά, μόλις στο 3’ ο Μπίσεσβαρ πήγε να εκτελέσει φάουλ και… φτιαγμένος, έκανε χαρακτηριστικό νόημα με τα χέρια του στον κόσμο να φωνάξει περισσότερο! Το αριστουργηματικό στήσιμο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ωστόσο, δεν επέτρεπε στον «δικέφαλο» να δημιουργήσει -ουσιαστικές- φάσεις. Αντίθετα, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, στο 11’. Στην κεφαλιά του Τσιλιανίδη, όμως, έπειτα από τη σέντρα του Γιαννούλη, ο Γλύκος είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι».


Το… σοκ στην Τούμπα, ωστόσο, καθυστέρησε μόνο επτά λεπτά. Στο 18’, μετά από άψογη συνεργασία των Αρκάδων και αφότου η άμυνα των γηπεδούχων «κοιμήθηκε», ο Τσουκαλάς «πάτησε» όμορφα για τον Μανιά, που άνοιξε το σκορ -και λογαριασμό με τη φανέλα του Αστέρα! Ο 26χρονος, δε, ξαναβρήκε δίχτυα στο ελληνικό πρωτάθλημα, για πρώτη φορά έπειτα από το σύντομο πέρασμά του από το Βέλγιο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, πάντως, δεν πτοήθηκε και τώρα… φώναζε ακόμη πιο δυνατά! Σαν είχε «κομπλάρει», ωστόσο, από το δυναμικό «παρών» των οπαδών του, ο «δικέφαλος» συνέχιζε να μην απειλεί.

Μέχρι το 28’… Στην πρώτη του, κλασική ευκαιρία, ο ΠΑΟΚ έφερε στα ίσα το ματς, με τον Σάκχοφ να λαμβάνει το… συστημένο του Μπίσεσβαρ από αριστερά και να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με την ασπρόμαυρη φανέλα, «ρεφάροντας» και για τις απίστευτες χαμένες ευκαιρίες του στο Αγρίνιο, πριν μια βδομάδα. Δύο λεπτά αργότερα, αλλά και στο 38’, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, αλλά Μπίσεσβαρ και Μάτος αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με τις δύο ομάδες να φεύγουν, τελικά, για τα αποδυτήρια ισόπαλες, 1-1.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ίβιτς έριξε στη «μάχη» τον Πέδρο Ενρίκε στη θέση του Κάνιας, με τον Βραζιλιάνο, αφενός να κάνει… παπάδες από αριστερά μαζί με τον Λέοβατς και αφετέρου να αποδεικνύεται καθοριστικός στο τέλος. Νωρίτερα, ωστόσο, ο «δικέφαλος» κόντεψε να… αποτρελάνει τους οπαδούς του, χάνοντας δύο, τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε σχεδόν ένα λεπτό! Στο 61’, ο Μπίσεσβαρ πέρασε τους πάντες από δεξιά, γύρισε στον Κουλούρη, που έβαλε την προβολή, αλλά απέκρουσε με το πόδι ο Ντοναρούμα, ο οποίος, δευτερόλεπτα μετά, έκανε και νέα, ακόμη μεγαλύτερη επέμβαση, σε κεφαλιά του Πέδρο Ενρίκε!

Ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν, όμως, Ολλανδός και Βραζιλιάνος, το έκανε ένας Ελβετός! Ακριβώς 80 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, στο 70’, ο Πρίγιοβιτς, έπειτα από την απίθανη σέντρα του Μάτος, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έκανε με κεφαλιά το 2-1 για τους γηπεδούχους και έβαλε «φωτιά» στην Τούμπα, με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα!

Η ματσάρα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, είχε και άλλο… Στο 80’, λοιπόν, ο Κώτσιρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μανιάς, με άπιαστη κεφαλιά, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, «παγώνοντας» ξανά την ατμόσφαιρα. Για τέσσερα λεπτά. Στο 84’, ο Πέδρο Ενρίκε πήρε την ασίστ από τον Πρίγιοβιτς, έκανε ένα απίθανο μυτάκι με το εξωτερικό και έφυγε… καρφί για τη θύρα 4, πανηγυρίζοντας έξαλλα με τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ το 3-2, που έμεινε ως το φινάλε. Αν και στο 88’, ο Στανισάβλιεβιτς παραλίγο να ξεράνει εκ νέου τους γηπεδούχους, αλλά ο Γλύκος ήταν και πάλι εκεί…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (46’ Πέδρο Ενρίκε), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (87’ Χαρίσης), Μυστακίδης, Κουλούρης (69’ Πρίγιοβιτς).

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (66’ Φαρίνια), Τσουκαλάς, Μάσα (79’ Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (46’ Ιγκλέσιας), Μανιάς.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση