ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0: Στάση... Σα Πίντο

ΚΥΠΕΛΛΟ

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Στο ντεμπούτο του Ρικάρντο Σα Πίντο ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε ότι αποτελεί τον κακό δαίμονα του Ολυμπιακού στο Κύπελλο και απέσπασε το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς.

Παρά το γεγονός ότι οι πορείες του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, οι Περιστεριώτες έβγαλαν αντίδραση και στο ντεμπούτο του Ρικάρντο Σα Πίντο κατάφεραν να σταθούν όρθιοι στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου, παίρνοντας το 0-0 στο φαληρικό γήπεδο.

Πώς έπαιξαν

Με 4-4-2 και αρκετούς νεαρούς παρέταξε την ομάδα του ο Πάουλο Μπέντο, έτσι δηλαδή, όπως δοκίμαζε τις προηγούμενες μέρες ο Πορτογάλος τεχνικός, έχοντας ως επιθετικό δίδυμο τους Ανσαριφάρντ και Καρντόσο, ενώ στον άξονα ήταν ο Ρέτσος (σε διαφορετική θέση από αυτή που τον έχουμε συνηθίσει) μαζί με τον Μαρτίνς.

Από την άλλη μεριά, στο ντεμπούτο του ο Ρικάρντο Σα Πίντο, δεν άλλαξε σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό πολλά πράγματα, αφού συνέχισε στο 4-2-3-1, επιλέγοντας τον Ζησόπουλο ως σέντερ μπακ δίπλα στον Φυτανίδη και τον Κατράνη ως αριστερό μπακ, κερδίζοντας στη... μάχη τον Παντελιάδη που ήταν πιθανόν να ξεκινήσει.

Το ματς

Με τον Ολυμπιακό να κλείνει από την αρχή τον Ατρόμητο στα καρέ του και τους Περιστεριώτες να δίνουν μέτρα στους «ερυθρόλευκους», διαμορφώθηκε το μοτίβο του ματς, ωστόσο ο Γκορμπούνοφ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κάποια περίπτωση, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά-σιγά να ισορροπούν το παιχνίδι και να βγαίνουν από την περιοχή τους, ωστόσο το γεγονός αυτό δημιούργησε προϋποθέσεις στους πρωταθλητές να βρουν ανοιχτούς χώρους και να δημιουργήσουν την πρώτη τους κλασική ευκαιρία στο 24'. Συγκεκριμένα, ο Μανθάτης με πολύ ντρίπλα στον Κατράνη ξεδίπλωσε την αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, ο Ανδρούτσος γύρισε την μπάλα και από τις κόντρες ο Καρντόσο βρήκε την μπάλα με το γόνατο, αλλά ο Γκορμπούνοφ με την παρέμβασή του την έστειλε στο δεξί δοκάρι.

Ο Ατρόμητος απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Λημνιός με ωραία προσπάθεια από τα δεξιά γύρισε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής που ήταν ο αμαρκάριστος Πλατέλλας, αλλά ο τελευταίος δεν έπιασε... γεμάτα το σουτ και κατέληξε άουτ. Ωστόσο, δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Λημνιός σε φάση-καρμπόν και ενώ καλυπτόταν δύο μέτρα υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον β' βοηθό, Κουράκη.

Η δεύτερη πολύ μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 35' με τον Γκορμπούνοφ να νικάει αυτή τη φορά τον Ανσαριφάρντ σε θέση τετ-α-τετ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μανθάτη να στείλει την μπάλα άουτ, αχρηστεύοντας την ασίστ του Καρντόσο με το κεφάλι.

Στο β' ημίχρονο οι παίκτες του Σα Πίντο παρουσιάστηκαν πιο... διαβασμένοι, δεν επηρεάζονταν από τον γρήγορο ρυμό που ήθελαν να επιβάλλουν οι γηπεδούχοι και κατάφεραν για αρκετά λεπτά να κρατούν τους «ερυθρολεύκους» μακριά από την περιοχή τους,, χάνοντας μάλιστα κάποιες... υποψίες ευκαιριών, όπως το σουτ του Λημνιού στο 50'.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο β' μέρος ήρθε στο 55', όταν ο Μανθάτης πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα από το τάκλιν του Ζησόπουλου, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την συνεχώς αυξανόμενη πίεσή τους, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία και τελικά το ματς οδηγήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την κατάσταση να είναι εντελώς ρευστή.

Κι αυτό γιατί ο Ατρόμητος (με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει) πίεζε ψηλά και τελικά στο 83' έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να σοκάρει τον Ολυμπιακό και να πάρει πολύ μεγάλο προβάδισμα για την υπόθεση πρόκριση. Συγκεκριμένα, η πίεση στον Νικολάου έξω από την περιοχή των «ερυθρολεύκων» έφερε αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, η μπάλα έφτασε στον Κιβρακίδη που έδωσε έτοιμο γκολ στον Λε Ταλέκ, αλλά ο Γάλλος επιθετικός με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και προ κενής εστίας, έστειλε την μπάλα άουτ.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο επόμενο λεπτό, με τον Φιγκέιρας να βρίσκει στη μικρή περιοχή εντελώς αμαρκάριστο τον Ιντέγε, αλλά η κεφαλιά του Νιγηριανού πέρασε άουτ, με τη στιγμή να αποτελεί τον ουσιαστικό επίλογο του ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Λεάλι – Φιγκέιρας, Βιάνα, Νικολάου, Σισοκό – Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης (61' Σεμπά), Μαρτίνς (66' Φορτούνης) – Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80' Ιντέγε).

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ – Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80' Παντελιάδης) – Μπάγκα, Ούμπιντες – Πλατέλλας, Τόνσο (85' Νάτσος), Λημνιός (69' Κυριακίδης) – Λε Ταλέκ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X