ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολυμπιακός - ΑΕΛ 2-0: Nίκη με... πόνο

Ανησυχία για τους τραυματισμούς των Ιντέγε-Ελιουνούσι

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Τον… πόνεσε αυτή η νίκη τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν πολύ εύκολα με 2-0 της ΑΕΛ, ωστόσο είδαν τον Μπράουν Ιντέγε να αποχωρεί με πρόβλημα στον ώμο αλλά και τον Ταρίκ Ελιουνούσι να νιώθει ενοχλήσεις στο φινάλε και πλέον ο Πάουλο Μπέντο περιμένει με αγωνία να δει αν μπορεί να τους υπολογίζει στο πρώτο ματς με την Οσμανλίσπορ για το Europa League.

O Aνδρούτσος με γκολ στα 14 δευτερόλεπτα άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας, για να έρθει στο 8ο λεπτό ο Ιντέγε να γράψει το 2-0. Λίγο η φλυαρία στην τελική προσπάθεια, λίγο και ο Ξενοδόχοφ, κράτησαν το σκορ σε αυτό το επίπεδο, με τους Πειραιώτες να κάνουν συντήρηση δυνάμεων στην επανάληψη.

Έτσι έπαιξε


Ο Πάουλο Μπέντο στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Οσμανλί, έδειξε μερικές από τις σκέψεις του για την ενδεκάδα της ερχόμενς Πέμπτη. Με κλασσική διάταξη 4-2-3-1, ο Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια στην άμυνα. Ρομαό και Ανδρούτσος στα χαφ, Σεμπά αριστερά, Ελιουνούσι δεξιά και ο Φορτούνης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιντέγε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παρέδες έπαιξε αντί του Φιγκέιρας, καθώς ο δεύτερος είναι τιμωρημένος ενώ και ο Μαρτίνς είχε συμπληρώσει κάρτες και ο Ανδρούτσος τον αντικατέστησε. Ωστόσο, με την σημερινή του εμφάνιση, ο πιτσιρικάς θέτει υποψηφιότητα για την αρχική ενδεκάδα ενόψει του πρώτου ματς στο Europa League.
Το ματς

Τρομερό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό στο ματς, που δεν είχε όρεξη για… παιχνίδια. Με τη συμπλήρωση 14 δευτερολέπτων, οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ και έκαναν πολύ πιο εύκολο το έργο τους. Ο Γκόλιας έκανε τραγικό λάθος, ο Σεμπά επωφελήθηκε, «χόρεψε» τον αμυντικό της ΑΕΛ και γύρισε στον Ανδρούτσο, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για το πιο γρήγορο γκολ στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Έξι λεπτά αργότερα, πάντως, η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο, ο Αβραάμ βγήκε απέναντι από τον Καπίνο αλλά ο Έλληνας πορτιέρε τον νίκησε, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στον αγώνα. Στη συνέχεια της φάσης δε, η ΑΕΛ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα! Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Κόντορ δεν κατάφερε να διώξει, πετυχαίνοντας τον Ελιουνούσι, με τον Ιντέγε να βάζει την προβολή και να γράφει το 2-0 στο 8’!

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός, έβγαζε συνεχώς ευκαιρίες και εάν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, το σκορ θα είχε ξεφύγει από το ημίχρονο. Ωστόσο, είτε η αστοχία, είτε ο Ξενοδόχοφ δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Το τρομερό, βέβαια, στο πρώτο ημίχρονο για τους «ερυθρόλευκους» εκτός από το ποδόσφαιρο που έπαιζαν και η συχνότητα με την οποία δημιουργούσαν φάσεις, ήταν ότι ο μοναδικός παίκτης που δεν είχε τελική προσπάθεια -πέραν του Καπίνο- ήταν ο Ντε λα Μπέγια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό του ματς, επέτρεψε στην ΑΕΛ να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έκανε -παράλληλα- συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ματς με την Οσμανλίσπορ. Ωστόσο, ο Ξενοδόχοφ δεν επέτρεψε σε κανέναν παίκτη από τους γηπεδούχους να σκοράρουν. Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος, ο Ντε λα Μπέγια έκανε και αυτός τελική προσπάθεια, καθώς ήταν ο μόνος που δεν είχε απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο!

Στο 69ο λεπτό, ο Πάουλο Μπέντο… πάγωσε. Ο Ιντέγε δέχτηκε ένα χτύπημα από τον Κοντόρ και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, με χτύπημα στον ώμο! Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο παρά μόνο ορισμένα σουτ από πλευράς γηπεδούχων που εξουδετέρωνε συνεχώς ο Ξενοδόχοφ. Στις καθυστερήσεις, ο Ελιουνούσι έδειξε να πονάει και αυτός και αποχώρησε επίσης, με τον Μπέντο να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, ενόψει Οσμανλί.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (77' Ρέτσος), Ανδρούτσος, Φορτούνης (82' Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (69' Καρντόσο).

AEΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Τικό, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα (46’ Γκουλουζάντε), Ναζλίδης (78’ Ρέγες), Ικάουνιεκς, Αβραάμ (77’ Καπός).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X