ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το «χαλάκι» του Αυγούστου για τον Μπέντο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ είναι “ανοιχτή” για τον Ολυμπιακό μετά το χθεσινό 0-0 στο Φάληρο. Με βάση όμως την εικόνα που είχε χθες βράδυ η Οσμάνλισπορ η πρόκριση δεν θα έπρεπε να κριθεί σ' έξι βράδια στην Άγκυρα.

Ο Ολυμπιακός είχε απέναντι του μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων και όφειλε να έχει “καθαρίσει τη μπουγάδα”. Το γιατί δεν τα κατάφερε είναι μια ιδιαίτερα σημαντική απορία αν κι επί της ουσίας την απάντηση έδωσε ο προπονητής του στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ματς.

Τι είπε λοιπόν ο Πορτογάλος αναλύοντας το ματς; Ότι ανασταλτικά ανταποκριθήκαμε, επιθετικά όμως όχι. Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει η δημόσια παραδοχή από πλευράς Μπέντο, είναι λογικό η κουβέντα να πάει στον Όσκαρ Καρντόσο και στον Ανσαριφάρντ.

Έγιναν όσα έγιναν με τις σχετικές ερωτήσεις και τις απαντήσεις του εκνευρισμένου Μπέντο (όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα) αλλά αυτό που παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι άλλο. Και τούτο αφορά το άλλοθι που έψαξε (δεν ήταν η πρώτη φορά αλλά ήταν η πιο κραυγαλέα) ο Πάουλο Μπέντο για να δικαιολογήσει την αποτυχία της ομάδας του, ενδεχομένως και του πλάνου του (επιμονή για Καρντόσο) στη χθεσινή αναμέτρηση με την Οσμάνλισπορ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλησε να “θυμίσει” στους φίλους των πρωταθλητών τα όσα πέρασε η ομάδα τους το περασμένο καλοκαίρι και το κλίμα που επικρατούσε. Χρησιμοποίησε μάλιστα “σκληρές” λέξεις κάνοντας λόγο για πανικό και φοβίες. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση. Είναι η καταγραφή της πραγματικότητας.

Μιας πραγματικότητας όμως που οι οπαδοί του Ολυμπιακού δε θέλουν να χρησιμοποιείται ως άλλοθι από τον Μπέντο, προκειμένου να βρει τρόπο “διαφυγής” ο Πορτογάλος απ' τις ευθύνες που τον βαραίνουν. Και μάλιστα είναι πολλές. Αν ο 47χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού, θεωρεί πως η κατάσταση του περασμένου Αυγούστου είναι το “χαλάκι” για να... κρύβει τη σκόνη, κάθε φορά που θα χρειάζεται απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, τότε δεν είναι στο σωστό δρόμο. Όπως επίσης θα πρέπει να θυμίσει κάποιος στον προπονητή του Ολυμπιακού (ενδεχομένως η ίδια η διοίκηση του συλλόγου) πως σε λίγο θα μπούμε στον Μάρτη κι έχουν περάσει έξι μήνες από τη μέρα που ο Μπέντο ανέλαβε τα”ηνία” των πρωταθλητών Ελλάδος.

Σίγουρα δεν είναι θαυματοποιός, σίγουρα οι νίκες στα τρία ντέρμπι ήταν μεγάλη υπόθεση γα τον Ολυμπιακό, σε μια περίοδο που οι πειραιώτες ήθελαν τόνωση της ψυχολογίας τους αλλά απ' την άλλη πλευρά αναρωτιέται εύλογα κάποιος. Τι μπορεί να περιμένει μετά από έξι μήνες ο Ολυμπιακός από τον Μπέντο; Κι αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να βρουν απάντηση οι ιθύνοντες των “ερυθρόλευκων” γιατί πολύ απλά από τη συγκεκριμένη απάντηση θα κριθούν πολλά στην προσπάθεια που θα ξεκινήσει η ομάδα του Πειραιά γα την επόμενη σεζόν, σε τρεις μήνες από σήμερα.

Το θέμα λοιπόν για τον Ολυμπιακό δεν αφορά μόνο την εικόνα που παρουσίασε στο χθεσινό ματς με την Οσμάνλισπορ. Είναι ένα γενικότερο ζήτημα που έχει να κάνει με το αν ο Ολυμπιακός έκανε τελικά τη σωστή επιλογή τον περασμένο Αύγουστο, μιας κι εκεί “γυρίζει” και πάλι η κουβέντα.

Πάμε όμως και σε κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί κι αφορά τα όσα είπε ο Μπέντο για τον Καρντόσο. Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει σεβασμός, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο και δε νομίζουμε ότι μπορεί να διαφωνήσει κάποιος με τον Πορτογάλο επί του συγκεκριμένου θέματος. Υπάρχει όμως και το αγωνιστικό σκέλος και ο αγωνιστικός “σεβασμός” , με τον Καρίμ Αβσαριφάρντ να έχει βιώσει την απόλυτη αδικία από τον Πορτογάλο προπονητή. Το να μη χρησιμοποιεί τον Ιρανό ο Μπέντο είναι δικαίωμα του. Να έχει όμως αυτή την εικόνα ο Καρντόσο και ο Ανσαριφάρντ να βλέπει το ματς από τον πάγκο, είναι εμμονή του. Και πρόκειται για μια εμμονή του Μπέντο που προκαλεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Αν ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται, πολύ απλά εθελοτυφλεί.

Ένα μπράβο στον Ανδρούτσο

Για τον Θανάση Ανδρούτσο έχουμε αναφερθεί πολλάκις το τελευταίο διάστημα στο σάιτ του sport-fm και ο νεαρός ήταν χθες ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, μακράν του δεύτερου (Σισοκό). Οφείλει βέβαια εδώ κάποιος να επισημάνει ότι οι δυο συγκεκριμένες επιλογές του Μπέντο αποδείχθηκαν σωστές και ο Ανδρούτσος δείχνει ότι είναι έτοιμος για την καθιέρωση. Έκανε και χθες αμέτρητες δουλειές, πάλεψε για κάθε μπάλα, σε κάθε “σπιθαμή” του γηπέδου, ήταν με μια λέξη, εντυπωσιακός.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X