ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:04
 

Εμμένει στην διακοπή ο Βασιλειάδης, πιο ορατό από ποτέ το Grexit!

Αρνείται ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός να υπογράψουν το έγγραφο Βασιλειάδη

Μετά την άρνηση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να υπογράψουν το έγγραφο που απέστειλε η Super League με τις προτάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, αλλά και τις παρατηρήσεις που έχουν εκφράσει ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ και Ξάνθη τα πάντα όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκονται στον αέρα.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν υπέγραψε, αλλά προέβη και σε επίθεση στον πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο αλλά και τον Βασίλη Γκαγκάτση. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν υπέγραψε τονίζοντας ότι θέλει να συζητήσει με τον υπουργό τους όρους του νέου πλαισίου των κανονισμών.

ΑΕΛ και Ξάνθη βρίσκονται σε μια άλλη κατηγορία, καθώς είναι δυο ΠΑΕ που ναι μεν δεν υπέγραψαν αλλά εξέφρασαν παρατηρήσεις, τις οποίες έχουν εκφράσει και κατ’ ιδίαν στον υπουργό. Από το υπουργείο πιστεύουν ότι η λύση με αυτές τις δυο ομάδες θα βρεθεί, καθώς στο κείμενο Βασιλειάδη εκφράζεται ο σκελετός του πλαισίου ενώ τονίζεται πως οι όποιες βελτιώσεις (όπως αυτή που ζητάει η ΑΕΛ), είναι στο χέρι των ομάδων.

Η ΑΕΚ υπέγραψε αλλά τονίζοντας ότι οι προτάσεις που τέθηκαν «δεν αποτελούν αυτοτελή κανονισμό, αλλά την αφετηρία για να συζητήσουμε πιο αποτελεσματικές ποινές και όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα».

Ενώ και από τον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι υπέγραψαν, εκφράστηκε η άποψη του Γ. Σαββίδη προς τον υπουργό, ότι «Είστε γελασμένος αν νομίζετε πως αυτοί οι όροι θα δώσουν αξιοπιστία», ενώ παράλληλα από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ εκφράστηκε η θέση όσον αφορά το VAR, «να ξεκινήσει από την ΠΡΩΤΗ αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος όπως άλλωστε ήδη έχει εξαγγελθεί από τους συναρμόδιους υπουργούς και έχουμε ήδη αιτηθεί πρώτοι από όλους από πέρυσι».

Σύμφωνα το ρεπορτάζ, η πλευρά του υπουργείου ήταν προετοιμασμένη για την περίπτωση που μια ομάδα δεν συναινούσε στις προτάσεις τις οποίες έχει εγκρίνει η FIFA, αλλά όχι στο ενδεχόμενο που προκύψει διαφωνία από περισσότερες ομάδες.

Από ό,τι φαίνεται ο Γιώργος Βασιλειάδης θα εμμείνει στην διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι επειδή η FIFA έχει εγκρίνει τις προτάσεις του υπουργού ότι αποφεύγεται το Grexit. Κάθε άλλο, το γεγονός ότι κάποιες ομάδες έρχονται σε αντίθεση με τις προθέσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας επαναφέρει τον κίνδυνο του Grexit.

Η προθεσμία που έχει δώσει η FIFA είναι μέχρι τις αύριο. Έτσι ενδέχεται η ίδια η παγκόσμια ομοσπονδία αφού λάβει το κείμενο που θα αποστείλει ο υπουργός, χωρίς τις υπογραφές όλων των ομάδων, να ανακοινώσει την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Η μεγάλη ώρα της ΑΕΚ

Πετά για τα αστέρια η ΑΕΚ

Το δεύτερο και καθοριστικό βήμα με τελικό προορισμό τους ομίλους του Champions League θέλει να κάνει η πρωταθλήτρια της ...
Newsroom 24sports
 |  ΕΛΛΑΔΑ