ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ-Πάφος FC 0-0: Ισοπαλία με χαμένη

Δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή για μισή ώρα η γηπεδούχος

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή, τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά και αριθμητικό πλεονέκτημα για περίπου μισή ώρα, η ΑΕΛ απώλεσε άλλους δύο βαθμούς στο Τσίρειο με τη «λευκή» ισοπαλία που παραχώρησε στην Πάφος FC για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη για τους «γαλαζοκίτρινους», η συγκομιδή των οποίων πλέον ανέρχεται στους 16 βαθμούς.

Στους 13 ανέβηκε η Πάφος, που κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας παρότι έπαιζε από το 61’ με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Αλαμπί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι
Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού, η ΑΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο την οποία διατήρησε μέχρι και την ανάπαυλα. Κράτησε περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή της και με προσπάθειες κυρίως από τις πτέρυγες, τόσο με τους ακραίους επιθετικούς της, όσο και με τους μπακ της που προωθούνταν σε κάθε ευκαιρία, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην πολυπρόσωπη άμυνα της Πάφου. Η πρώτη της ευκαιρία, και μάλιστα μεγάλη, καταγράφηκε στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Φέλτσερ (που άρχισε το ματς στην κορυφή της επίθεσης προτού αλλάξει θέση με τον Σαρδινέρο στα μέσα, περίπου, του ημιχρόνου) να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού παρά την υπεροχή της δεν μπόρεσε να απειλήσει σε μεγάλο βαθμό ξανά την εστία του Κρούμινς.

Οι φιλοξενούμενοι από πλευράς τους, έδειξαν πρόθεση να δώσουν χώρο στους «γαλαζοκίτρινους» και να κρατήσουν κοντά τις γραμμές τους όταν αμύνονταν, ψάχνοντας τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν μέσω κάποιας αντεπίθεσης. Εντούτοις, στο πρώτο 45λεπτο δεν κατόρθωσαν να το πράξουν με αξιώσεις και δεν φάνηκαν απειλητικοί. Η μοναδική αξιόλογη καλή τους στιγμή καταγράφηκε στο 21’ μετά από λάθος του Ντεγκρά, όμως ο Ελευθερίου έβαλε εγκαίρως την κόντρα στο σουτ του Αγιβί.

Ανάλογη με του πρώτου μέρους ήταν η εικόνα και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με την ΑΕΛ να διατηρεί την υπεροχή χωρίς να απειλεί και την Πάφο να δίνει έμφαση στη διατήρηση του μηδέν παθητικού. Στο 61’, ωστόσο, οι αριθμητικές ισορροπίες ανατράπηκαν, με τον Αλαμπί να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται.

Με τη συμπλήρωση του 70’, οι γηπεδούχοι βρήκαν τη δεύτερη μεγάλη τους ευκαιρία στο ματς, όμως ο Κρούμινς κατάφερε να αποκρούσει δύσκολα την προσπάθεια του Σταύρου. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στον λογαριασμό των φιλοξενούμενων, με την κεφαλιά του Νταμάχου στο 81’ να καταλήγει λίγο έξω, όμως αποτέλεσε μια παρένθεση στην πίεση της ΑΕΛ που εντεινόταν όσο το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος. Παρά τις χαμένες ευκαιρίες σε 86’ και 88’, ωστόσο, στις οποίες οι Κρούμινς και Οκόγε έσωσαν την ομάδα τους, το 0-0 έμεινε αναλλοίωτο μέχρι τέλους.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
ΑΕΛ (Μ. Χάβος): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Αντράντε, Σιέλης, Ρομπέρ, Ελευθερίου (74’ Φράγκου), Θεοδώρου (33’ Σοάρες), Οχένε, Μέσκα, Σαρδινέρο, Φέλτσερ (59’ Σταύρου).
Πάφος FC (Α. Μακρίδης): Κρούμινς, Μάρκες, Γκργκετς, Αλαμπί, Ιωάννου, Χμαλάτζε (64’ Μακρής), Νταμάχου, Ίμπσον (73’ Οκόγε), Γκόμες (58’ Σιέλης), Μάατσι, Αγιβί.

Κίτρινες: Αντράντε (4η), Οχένε / Χμαλάτζε, Μάρκες
Κόκκινη: Αλαμπί (61’, 2η κίτρινη)

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης
Βοηθοί: Στέλιος Νικήτα, Ανδρέας Μιχαηλίδης
Τέταρτος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση