ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εθνικός - ΑΠΟΕΛ 1-3: Εκεί ψηλά στην κορυφή

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με την Ομόνοια

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε νικηφόρα από το Δασάκι, επικρατώντας με 3-1 του Εθνικού. Η ομάδα της Λευκωσίας έφτασε στους 50 βαθμούς και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Ομόνοια. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Πιέρος Σωτηρίου ο οποίος σημείωσε δυο γκολ. Ο Φερνάντο Καβενάγκι μπήκε στο παιχνίδι στο 66’ και στο αμέσως επόμενο λεπτό σκόραρε από την άσπρη βούλα. Το γκολ του Εθνικού σημείωσε ο Ηλία στο 90ο λεπτό.

Δεν θύμιζε ατμόσφαιρα γηπέδου το πρώτο 40λεπτο του αγώνα. Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ τήρησαν σιγή μέχρι το 40ο λεπτό εις μνήμη του Μιχάλη Καρή που έφυγε από τη ζωή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα της Λευκωσίας ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και έλεγχε το παιχνίδι. Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο 4ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Μιλάνοφ το οποίο ήταν άστοχο. Στο 7ο λεπτό ο Μπογκαντίνοφ έκανε άστοχη έξοδο όμως ο Γιαννιώτας δεν κατάφερε να κατευθύνει τη μπάλα προς την εστία. Η κεφαλιά του Ελλαδίτη έφυγε έξω.Ο Εθνικός απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 10ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Πουτζιουρή.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 17ο λεπτό με το Σωτηρίου. Ο Βάντερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μερκής έστρωσε τη μπάλα στο Μοράις, ο Πορτογάλος επέστρεψε τη μπάλα στο Μερκή ο οποίος έκανε την πισινή κεφαλιά και τροφοδότησε τον Πιέρο. Ο τελευταίος σκόραρε από κοντά με το κεφάλι.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το γκολ που δέχτηκαν και βγήκαν στην επίθεση για να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης. Η ομάδα της Άχνας απείλησε σε δυο περιπτώσεις με ισάριθμες κεφαλιές του Αραμπάλ, με την πρώτη να είναι άστοχη ενώ η 2η αποκρούστηκε από τον Πάρντο.

Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και 2ο γκολ στο 42ο λεπτό με το Σωτηρίου. Ο Βινίσιους «τρύπησε» την άμυνα του Εθνικού με μια πανέμορφη κάθετη πάσα. Ο Σωτηρίου βρέθηκε απέναντι από το Μπογκαντίνοφ, ντρίμπλαρε τον τερματοφύλακα του Εθνικού και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Εθνικός απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Πράκερ το οποίο έφυγε έξω.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ διαχειρίστηκε πολύ σωστά το υπέρ του αποτέλεσμα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έλεγχαν πλήρως το παιχνίδι. Στο 65ο λεπτό ο Γιαννιώτας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από το Ατάντα και ο κύριος Ψευδιώτης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κετσπάγια έριξε στο παιχνίδι τον Καβενάγκι πριν εκτελεστεί το πέναλτι. Ο Αργεντινός πήρε την πρωτοβουλία και ανέλαβε την εκτέλεση ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.

Ο Εθνικός πέτυχε το γκολ της τιμής στο 90ο λεπτό με ένα ασύλληπτο σουτ του Μάριου Ηλία.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Εθνικός (Ντόντσιτς): Μπογκαντίνοφ, Έβερτον (68’ Γκρικαλασβίλι), Πιντσέλι, Αραμπάλ, Κότο Παγές, Πουτζιουρής (46’ Ντε Πάουλα), Ντε Βρίσε, Πράκερ (82’ Ηλία), Ατάντα, Κυριάκου, Μιράντα.

ΑΠΟΕΛ (Κετσπάγια): Πάρντο, Μερκής, Καρλάο, Μιλάνοφ, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Μοράις (74’ Μοράις), Ντε Βινσέντι (62’ Στίλιτς), Γιαννιώτας,Βάντερ, Σωτηρίου (66’ Καβενάγκι).

Κίτρινες κάρτες: Έβερτον - Καρλάο

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση