ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρης-Εθνικός 2-0: Σε τροχιά εξάδας

Νίκη που του επέτρεψε να μειώσει στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση από την πρώτη εξάδα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

«Ζωντανός» στη διεκδίκηση της συμμετοχής στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ έμεινε ο Άρης, μετά την επικράτησή του με 2-0 σε βάρος του Εθνικού στο Τσίρειο στον αγώνα που έριξε την αυλαία της δεύτερης μέρας της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ράνος (με πέναλτι) και Μπόνιφεϊς στα τελευταία στάδια του κάθε ημιχρόνου σημείωσαν τα γκολ της «ελαφράς ταξιαρχίας», που συνδύασε το ντεμπούτο του Κώστα Καϊάφα στον θεσμό του πρωταθλήματος με την πρώτη του νίκη μετά από έξι αγώνες, που του επέτρεψε να μειώσει την απόσταση από την έκτη Νέα Σαλαμίνα στους τέσσερις βαθμούς.

Τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς τρίποντο για την ομάδα της Άχνας, που στο 86’ είχε χαμένο πέναλτι με τον Εντουάρντο Πιντσέλι.

Το παιχνίδι
Ο Εθνικός παρουσιάστηκε πιο επικίνδυνος στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, αφού οι «επισκεπτόταν» με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή με μεγαλύτερη συχνότητα και κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.Εντούτοις, ο Νουρεντινόσκι ήταν, για άλλο ένα παιχνίδι, «κέρβερος» όποτε χρειάστηκε, μη επιτρέποντας σε Ηλία, Πιντσέλι και Ντε Πάουλα να παραβιάσουν την εστία του στις καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν σε 6’, 32’ και 38’ αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι από πλευράς τους κατέγραψαν μια καλή ευκαιρία με τον Μαραγκουδάκη στο 15’, όμως σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα της Άχνας έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Μαραγκουδάκης κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Ατάντα και ο Ράνος το εκτέλεσε εύστοχα, δίνοντας προβάδισμα στην «ελαφρά ταξιαρχία» τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και δημιούργησαν δυο-τρεις τελικές προσπάθειες στα πρώτα λεπτά, χωρίς, ωστόσο, κάποια εξ αυτών να ανησυχήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Νουρεντινόσκι. Η εδαφική υπεροχή τους συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο του αγώνα, όμως η ανασταλτική συμπεριφορά του Άρη ήταν αρκετά καλή με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να κρατούν εκτός της περιοχής του Σκοπιανού τους αντιπάλους για αρκετά μεγάλο διάστημα. Στο 85’, ωστόσο, ο Γκριγκαλασβίλι κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του από τον Μαραγκουδάκη. Ο Πιντσέλι ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης, όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι πετώντας «στα σκουπίδια» τη χρυσή ευκαιρία της ομάδας του να ισοφαρίσει. Λίγα λεπτά αργότερα, μάλιστα, το «γλυκό έδεσε», με τον Μπόνιφεϊς να πλασάρει σωστά τον Μπογκατίνοφ και να «καθαρίζει» τη νίκη της ομάδας του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Άρης (Κ. Καϊάφας): Νορεντινόσκι, Χριστοφόρου, Μποργκ, Οζίας, Ευσταθίου, Παναγή, Κυριάκου, Ράντι (89’ Πρεντέσκου), Κύπρου (56’ Γκούμπερατς), Μαραγκουδάκης, Ράνος (70’Μπόνιφεϊς).
Εθνικός (Ντ. Ντόντσιτς): Μπογκατίνοφ, Κυριάκου, Ιάκομπ, Ατάντα, Ντε Φρίσε, Αράμπαλ, Πράγκερ (74’ Ε. Γκριγκαλασβίλι), Πιντσέλι, Παγές, Ηλία (68’ Σ. Γκριγκαλασβίλι), Ντε Πάουλα (59’ Μπαραμπάτζε).

Σκόρερ: Ράνος (πεν. 42’), Μπόνιφεϊς (90+1’)

Κίτρινες: Οζίας, Παναγή, Ράντι / Ατάντα, Ιάκομπ, Ντε Πάουλα

Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου
Βοηθοί: Ιωάννης Λαζάρου, Στυλιανός Νικήτας
Τέταρτος: Κυριάκος Κυριάκου
Παρατηρητής: Ανδρέας Λ. Δημητρίου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση