ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ - Απόλλωνας 0-1: Τετράδα με δεύτερη νίκη

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Απόλλωνας έγινε η τέταρτη και τελευταία ομάδα που εξασφάλισε «εισιτήριο» στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν με 0-1 σε βάρος της ΑΕΛ στο Τσίρειο και με συνολικό σκορ 3-0 πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Γουίλερ στις καθυστερήσεις του αγώνα σημείωσε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του Πέδρο Εμανουέλ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι «γαλαζοκίτρινοι», λόγω αποβολής του Αγκάνοβιτς στο 79’.

Το παιχνίδι
Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα διαμόρφωσε συγκεκριμένα δεδομένα στον επαναληπτικό και η εικόνα του πρώτου μέρους κύλησε, λίγο-πολύ, όπως αναμενόταν βάσει αυτών. Η ΑΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα, κράτησε περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή της και κυκλοφορώντας την με υπομονή προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Απόλλωνα, ο οποίος έδειξε να έχει ως κύριο μέλημά του να διατηρήσει το μηδέν παθητικό και να ψάξει τις προϋποθέσεις να γίνει επικίνδυνος μέσω κάποιας αντεπίθεσης. Εντούτοις, ούτε η πρόθεση των «γαλαζοκιτρίνων», ούτε αυτή των τυπικά φιλοξενούμενων έδειξε να καρποφορεί, αφού οι δύο αντίπαλοι δεν έφτιαξαν κάποια μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης.

Μόλις κάτι περισσότερο από 15 λεπτά χρειάστηκε να περάσουν στο δεύτερο μέρος για να δούμε ό,τι δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο και με το παραπάνω, όμως οι δύο τερματοφύλακες έδειξαν την ποιότητά τους και κράτησαν αναλλοίωτο το 0-0. Πρώτα ήταν η σειρά του Βάλε να δράσει όταν στο 48’ είδε τον Αγκάνοβιτς να μπαίνει κατά μέτωπο στην περιοχή απέναντί του, ενώ ακολούθως η «σκυτάλη» πέρασε στον Ντεγκρά, που δεν επέτρεψε στους Παπουλή και Γκιέ να παραβιάσουν την εστία του σε 56’ και 62’ αντίστοιχα. Ενδιάμεσα, πάντως, το χέρι του Ζοάο Πέδρο εντός της μεγάλης περιοχής της ομάδας του δεν έγινε αντιληπτό από τον Βασίλη Δημητρίου.

Η παραγωγή ευκαιριών δεν συνεχίστηκε με την ίδια συχνότητα, όμως ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν σαφώς καλύτερος σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο 79’ ωστόσο, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, με τον Αγκάνοβιτς να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ που έκανε στα όρια της περιοχής της ομάδας του. Η εκτέλεση του Ντα Σίλβα ήταν καλή, όμως ο Ντεγκρά λειτούργησε ξανά σωτήρια κρατώντας απαραβίαστη την εστία του. Τα «στενά» χρονικά περιθώρια και το αριθμητικό της μειονέκτημα δεν επέτρεψαν στην ΑΕΛ να αντιδράσει στον χρόνο που απέμεινε, ενώ αντιθέτως ο Απόλλωνας βρήκε κενούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα και στις καθυστερήσεις ο Χρίστος Γουίλερ χρίστηκε σκόρερ μετά από μεγάλο λάθος του Ντεγκρά, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του και στον δεύτερο προημιτελικό.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
ΑΕΛ (Π. Χριστοδούλου): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σοάρες, Σιέλης, Ρομπέρ, Στιεπάνοβιτς (67’ Ντίνα), Κουταντέρ,  Αγκάνοβιτς, Μέσκα (71’ Οχένε), Σαρδινέρο, Πίεχ (82’ Σταύρου).
Απόλλωνας (Π. Εμανουέλ): Βάλε, Πέδρο, Αγγελή, Φρέιρε, Ελίζιο, Μακρίδης, Σλάβτσεφ (86’ Γουίλερ), Παπουλής (67’ Στογιάνοβιτς), Ντα Σίλβα, Βασιλείου (61’ Μέζγκα), Γκιέ.

Σκόρερ: Γουίλερ (90+3’)

Κίτρινες: Σοάρες, Σιέλης / Φρέιρε, Βασιλείου
Κόκκινη: Αγκάνοβιτς (79’, 2η κίτρινη)

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου
Βοηθοί: Χαράλαμπος Γεωργίου, Χριστάκης Σπανός
Τέταρτος: Κώστας Ψευδιώτης
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X