ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλωνας - ΑΠΟΕΛ 0-1: «Τρένο» χωρίς φρένα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το «γαλαζοκίτρινοι τρένο» του Τιμούρ Κετσπάγια δεν έχει φρένα. Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Απόλλωνα στη Λεμεσό με 1-0, πέτυχε το 9ο του σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα και θα πάει στα πλέι οφ από τη θέση του οδηγού.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έδωσαν χώρο στον Απόλλωνα και προτίμησαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας όμως ο ΑΠΟΕΛ δημιούργησε τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι ενώ ο Απόλλωνας απώλεσε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Γιώργος Εφραίμ στο 6ο λεπτό. Ο Απόλλωνας πίεσε στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση όμως δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις. Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή της μπάλας ενώ οι «φιλοξενούμενοι» προσπάθησαν να χτυπήσουν σε ανοιχτούς χώρους. Το ντέρμπι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Μόλις στο 5ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ  έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ο Γιαννιώτας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σωτηρίου έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρούνο Βάλε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτά η ομάδα της Λευκωσίας άνοιξε το σκορ με το Γιώργο Εφραίμ. Ο Γιαννιώτας σέντραρε από τα δεξιά, ο Εφραίμ κατέβασε όμορφα τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα με ένα αριστερό σουτ.

Ο Απόλλωνας βγήκε στην επίθεση και προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο γκολ που δέχτηκε. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 10ο λεπτό σε ανατροπή που έγινε πάνω στο Στογιάνοβιτς από το Μιλάνοφ. Ο Ντα Σίλβα ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Βραζιλιάνος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και σπατάλησε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή και απείλησαν με κάποια μακρινά σουτ των Ντα Σίλβα και Μακρίδη, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα ο Πάρντο.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έφτασε μια ανάσα από το 2-0 στο 38ο λεπτό. Ο Εφραίμ έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά και ξεπέρασε σαν σταματημένο το Μοντέρο, βρέθηκε φάλτσα με το Βάλε και πάσαρε στο Σωτηρίου. Ο Πιέρος έστρωσε τη μπάλα στο Ντε Βινσέντι και ο Αργεντινός έκανε το πλασέ όμως ο Φρέιρε έδιωξε τη μπάλα με κεφαλιά πριν περάσει τη γραμμή. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου καταγράφηκε στο 43ο λεπτό με ένα αδύναμο πλασέ του Στογιάνοβιτς.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Στο 50ο λεπτό ο Εφραίμ σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Βάλε κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα με τη βοήθεια του δεξιού του δοκαριού. Στο 54’ ο Απόλλωνας απείλησε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντα Σίλβα όμως ο Πάρντο έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 69ο λεπτό με μια πολύ καλή κεφαλιά του Ελίζιο η οποία έφυγε μόλις έξω.

Ο Απόλλωνα πίεσε στο τελευταίο 15λεπτο και ε΄ψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 στο 92’ όμως η κεφαλιά του Μοντέιρο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει μια τεράστια νίκη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Απόλλων (Εμάνουελ): Βάλε, Ελίζιο, Φρέιρε, Ντα Σίλβα (70’ Μέζγκα), Πέδρο, Σλάβτσεφ (70’ Μάγκλιτσα), Μακρίδης, Γκιέ, Στογιάνοβιτς, Μοντέιρο, Βασιλείου

ΑΠΟΕΛ (Κετσπάγια): Πάρντο, Καρλάο, Εφραίμ (71’ Βάντερ), Ντε Βινσέντι, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Σωτηρίου (60’ Αρτυματάς), Μιλάνοφ, Μοράις, Μερκής, Γιαννιώτας (90’ Αστίθ).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση