ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα κριτήρια έκαναν καλό

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (15/3 )παρουσία εκπροσώπων όλων των σωματείων Α’, Β’, Γ’ κατηγορίας, η ετήσια συνάντηση για την αδειοδότηση με βάση το σχέδιο κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ.

Ο Διευθυντής Εθνικού Σχεδίου Κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ, Νικ Νικολάου, καλωσόρισε τα σωματεία της Γ’ Κατηγορίας που συμμετείχαν για πρώτη φορά και ανέφερε ότι η εφαρμογή των κριτηρίων έκανε καλό στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Στήριξε το συγκεκριμένο επιχείρημα λέγοντας ότι στην αρχή της εφαμοργής των κριτηρίων, υπήρχαν σωματεία που πλησίαζαν στο κλείσιμο, ενώ τα χρέη που ανέρχονταν τότε στα 100 εκ. ευρώ, είχαν πέσει τα 65 το 2014. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το ύψος των διακανονισμών των σωματείων τότε ήταν στα 10 εκ. ενώ τώρα κατέβηκε στα 4. Όλα αυτά ενώ τα έσοδα της περσινής χρονιάς είχαν πέσε κατά 4 εκ. ευρώ (από τα 54 που ήταν το 2013 στα 50 την επόμενη σεζόν), εξ αιτίας τόσο της μείωσης των χορηγιών, όσο και στη μικρότερη προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο που είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη διάθεση εισιτηρίων.

Παράλληλα, έδωσε παραδείγματα σωματείων του εξωτερικού που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΟΥΕΦΑ για να παίξουν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παρότι είχαν εξασφαλίσει θέση. Ανέφερε μεταξύ άλλων τη Λοκομοτίβ Σόφιας (που τώρα δεν υπάρχει λόγω χρεών), τη Τζένοα και την Τβέντε. Η κύρια αιτία της μη αδειοδότησής τους ήταν τα χρέη προς τους υπαλλήλους τους.

Είπε επίσης ότι τα κυπριακά σωματεία θα πρέπει να υποβάλουν τον φάκελο των κριτηρίων μέχρι τις 31 Μαρτίου. Στις 5 Μαΐου θα αρχίσουν οι έλεγχοι και στις 10 του μήνα η πρωτοβάθμια επιτροπή θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Το θέμα αναμένεται να λήξει μέχρι τις 18 Μαΐου, οπότε θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα τυχόν εφέσεων που θα υποβληθούν.

Ανέφερε ότι υπάρχουν δυο-τρία σωματεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χωρίς να τα κατονομάσει, ενώ κάλεσε τα σωματεία να υποβάλλουν έγκαιρα τις φορολογικές τους δηλώσεις, όπως επίσης και αυτές για το ΦΠΑ.

Τέλος, ανέφερε ότι η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε την καθιέρωση μυστικού αριθμού, τον οποίο μπορούν να καλούν παράγοντες, ποδοσφαιριστές κλπ με στόχο να καταγγείλουν ή να δώσουν στοιχεία για στημένους αγώνες. Ο αριθμός αυτός θα δοθεί σε όλα τα σωματεία μέλη της ΟΥΕΦΑ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση