ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 0-2: Το «καθάρισε» ο Γιάννης

Σπουδαία νίκη για τον ΑΠΟΕΛ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε την Ομόνοια με 2-0 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «γαλαζοκίτρινοι» διατήρησαν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τη 2η ΑΕΚ, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Οι δυο ομάδες πόνταραν στο πάθος και στη δύναμη. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικός και κατάφερε να τιμωρήσει την Ομόνοια σε καίρια σημεία του παιχνιδιού. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο Ελλαδίτης πέτυχε δυο γκολ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι από πλευράς θεάματος. Υπήρξε αρκετή ένταση στο ματς με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Ο ΑΠΟΕΛ είχε αποτελεσματικότητα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των παικτών της Ομόνοιας.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 5ο λεπτό. Ο Σκέμπρι έπιασε μια ωραία κεφαλιά μετά από τη σέντρα του Σέρινταν όμως η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πάρντο. Στο 16’ η Ομόνοια απείλησε ξανά με ένα δυνατό σουτ του Μπατιμπανγκά το οποίο όμως ήταν άστοχο. Η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι στο 20ο λεπτό σε μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον Σκέμπρι. Η επαναληπτική προβολή δεν μας βοήθησε καθόλου. Δυο λεπτά αργότερα ο Μαλτέζος ήταν και πάλι πρωταγωνιστής. Έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σέρινταν όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 23ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Γιάννη Γιαννιώτα. Ο Αλεξάνδρου έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ελλαδίτης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με μια ωραία κεφαλιά. Η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Πάρντο. Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και 2ο γκολ στο 44ο λεπτό και απόκτησε ένα σοβαρό προβάδισμα. Ο Σωτηρίου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καρλίτος και τροφοδότησε όμορφα τον Γιαννιώτα. Ο Ελλαδίτης πλάσαρε εύστοχα τον Παναγή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ακόμη χειρότερη. Δεν παρακολουθήσαμε ποδόσφαιρο στην επανάληψη. Υπήρξαν αρκετές διακοπές στο παιχνίδι λόγω των φωτοβολίδων και των αψιμαχιών μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο ΑΠΟΕΛ διαχειρίστηκε πολύ σωστά το υπέρ του αποτέλεσμα χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη καταγράφηκε στο 50ο λεπτό με το Βάντερ. Ο Βραζιλιάνος σούταρε από το ύψος του πέναλτι όμως η μπάλα έφυγε ψηλά. Στο 60’ και στο 67’ η Ομόνοια απείλησε με δυο σουτ των Ρούνιε και Μπαντιμπάγκά τα οποία δεν είχαν θετική κατάληξη. Το 2-0 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ομόνοια (Μιλόγεβιτς): Παναγή, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Καρλίτος, Μαργκάσα, Οικονομίδης (46’ Μπεμπέ), Φλορέσκου, Ασίς (68’ Κιρμ), Μπατιμπαγκά (77’ Χριστοφή), Σκέμπρι, Σέρινταν.

ΑΠΟΕΛ (Κωστή): Πάρντο, Μερκής, Αστίθ, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Μοράις, Αρτυματάς Ντε Βινσέντι, Βάντερ (67’ Χαραλαμπίδης), Γιαννιώτας (74’ Αλωνεύτης), Σωτηρίου (80’ Αμορίν).

Κίτρινες κάρτες: Ρούνιε, Οικονομίδης, Μαργκάσα, Φλορέσκου, Καρλίτος / Αστίθ, Μοράις (2η), Ντε Βινσέντι (2η), Χαραλαμπίδης, Γιαννιώτας

Κόκκινες κάρτες: Ντε Βινσέντι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση