ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ 3-2: Και Μακρίεφ και Αλβες

Πρώτη νίκη για τους ερυθρόλευκους εδώ και πολλούς μήνες

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την πρώτη της νίκη στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα, η οποία παρατάχθηκε με πλήρη σύνθεση απέναντι σε μια νεανική ΑΕΚ, καταφέρνοντας να επικρατήσει με σκορ 3-2. Το τελικό αποτέλεσμα περνά σε δεύτερη μοίρα μιας και πρόσωπα της αναμέτρησης ήταν οι Μακρίεφ και Άλβες οι οποίοι σκόραραν αμφότεροι με αποτέλεσμα να πιάσουν τον Καβενάγκι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 19 γκολ. Άξια αναφοράς τα δύο γκολ του Παύλου ο οποίος έφτασε τα 9 στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα 3 σε βάρος της παλιάς του ομάδας, αλλά και το γκολ του νεαρού Καϊσερλίδη που έκανε παραγωγικό ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Πρώτο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι έκανα σαφώς καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, ασκώντας συνεχή πίεση στην εστία του Ταουντούλ, ο οποίος αποτέλεσε τον τρίτο τερματοφύλακα που επιστράτευσε φέτος η ΑΕΚ. Στόχος όλων των προσπαθειών των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Μακρίεφ ο οποίος αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 3ο λεπτό, με τον Άλβες να τον μιμείται αμέσως μετά. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παύλου στο 14ο λεπτό δεν κατέληξε στον στόχο, ενώ σπουδαία ευκαιρία σημειώθηκε 12 λεπτά αργότερα όταν ο Κολίνα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Ένα αβίαστο λάθος στη μεσαία γραμμή από πλευράς ΑΕΚ, έδωσε το δικαίωμα στον Μακρίεφ να φτάσει στο ζητούμενο στο 36ο λεπτό, πλασάροντας εύστοχα τον Ταουντούλ για να διαμορφώσει το 1-0 με το 19ο φετινό του γκολ. Νέο λάθος στο 44ο λεπτό έφερε και δεύτερο γκολ με τιμωρό αυτήν τη φορά τον Παύλου που έγραψε το 2-0 με το όγδοο φετινό του γκολ και δεύτερο φετινό επί της παλιάς του ομάδας.

Δεύτερο ημίχρονο

Με τον νικητή της αναμέτρησης να έχει ουσιαστικά καθοριστεί, η προσοχή στράφηκε σχεδόν αποκλειστικά στη μονομαχία Μακρίεφ-Άλβες. Ο Βούλγαρος έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 49ο λεπτό, ωστόσο το γυριστό σουτ του μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον Μαρσίνιακ, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Παύλου ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 66ο λεπτό. Ο Άντρε Άλβες είδε να μην παίρνει βοήθειες από τους συμποδοσφαιριστές του και έτσι στο 71ο λεπτό κέρδισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε στο 3-1 φτάνοντας και αυτός τα 19 γκολ. Ο σκόρερ μετατράπηκε σε δημιουργό εφτά λεπτά αργότερα όταν σέρβιρε έτοιμο γκολ στον νεοεισελθόντα Καϊσερλίδη που με ψύχραιμο πλασέ μείωσε ακόμα περισσότερο σε 3-2. Οι φιλότιμες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων να τροφοδοτήσουν με κάθε τρόπο Άλβες και Μακρίεφ δεν είχε θετικό αποτέλεσμα με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη γοήτρου.

Νέα Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Τσιγκουινί, Τσίνα, Άντιτς, Κούσουλος, Χριστοφή, Γκόμες, Κολίνα (67΄Λεμέσιος), Παύλου (85΄Μάτζαλος), Πεδρίτο, Μακρίεφ

ΑΕΚ: Ταουντούλ (63' Σαϊθάρ), Μαρσίνιακ, Νίνου, Μούσιτς (76' Καϊσερλίδης), Κούρτης, Κακουλή, Κυπριανού, Ανθίμου (67' Κωνσταντίνου), Χατζηγιαννακού, Ρόσα, Άλβες

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X