ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δίνει συνέχεια η Guardian

Φιλοξενεί δηλώσεις Σπύρου Νεοφυτίδη σχετικά με την παραπομπή του στον ΑΔ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Συνέχεια στο ρεπορτάζ που έκανε προ ημερών σχετικά με τη διαφθορά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, δίνει η Guardian.

Αφορμή, η παραπομπή ενός εκ των ανθρώπων που μίλησαν στο εν λόγω ρεπορτάζ, του Σπύρου Νεοφυτίδη στον Αθλητικό Δικαστή, για δυσφημιστικά σχόλια.

Όπως σημειώνει σε νέο ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, αντιμετωπίζει ποινή τουλάχιστον 5 χιλιάδων ευρώ, μία απόφαση που θα παρθεί την Τετάρτη.

«Στο τέλος της μέρας, το ρεπορτάζ βοήθησε επειδή έφερε την προσοχή στο πρόβλημα που υπάρχει, αλλά η κίνηση της Ομοσπονδίας είναι μία υπερβολική αντίδραση που δείχνει πόσο πανικόβλητοι είναι οι ανθρώποι. Το μήνυμα που στέλνουν είναι "Δεν θέλουμε να κανένα να μιλά γι' αυτό το θέμα"», είπε σε (νέα) τηλεφωνική συνέντευξη στο Βρετανικό Μέσο ο Σπύρος Νεοφυτίδης.

Πιο κάτω το απόσπασμα του επίμαχου ρεπορτάζ, με τις δηλώσεις του Σπύρου Νεοφυτίδη:

«[...]»Μαζί του συμφωνεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, που θέλει να ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φοβούνται απόλυση ή παρακράτηση μισθών, αν δεν συμμετάσχουν στις διεφθαρμένες πρακτικές του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αναπόφευκτα το χρήμα είναι στην καρδιά του προβλήματος, με τον κ. Νεοφυτίδη να εξηγεί ότι μετά την οικονομική κρίση του 2012, πολλές επιχειρήσεις είδαν το ποδόσφαιρο ως ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα μέσα από το παράνομο στοίχημα. «Οι παίκτες πολλές φορές άκουσαν να τους λένε ότι οι αγώνες έπρεπε να στηθούν για να πληρωθούν οι μισθοί τους», προσθέτει.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το αποτέλεσμα ενός πιλοτικού προγράμματος, που επέτρεπε σε ποδοσφαιριστές να επισημαίνουν ύποπτους αγώνες, έδειξε πως το 71% των παικτών στη δεύτερη κατηγορία και το 71% στην πρώτη παραδέχονται ότι οι αγώνες είναι στημένοι.

Οι περισσότεροι απέδωσαν το φαινόμενο στο παράνομο στοίχημα, ενώ το 23% των παικτών δήλωσαν ότι τους είχαν προσεγγίσει προσωπικά για να στήσουν αγώνα, είτε από επιτροπές των συλλόγων είτε στο ημίχρονο, όταν θεωρητικά οι μόνοι που μπορούν να τους προσεγγίσουν είναι οι ιδιοκτήτες των συλλόγων.

Ο κ. Νεοφυτίδης αναφέρεται επίσης σε ένα ερωτηματολόγιο από τη διεθνή ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών FifPrο, με τις απαντήσεις που θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στον χρόνο να δείχνουν ότι το 80% των ποδοσφαιριστών της πρώτης κατηγορίας που απάντησαν να λένε ότι γνωρίζουν το πρόβλημα».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση