ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρης-ΑΠΟΕΛ 0-3: Και τρίποντο και διαχείριση

Ευκαιρία για συντήρηση χάρη στην εξέλιξη του αγώνα ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την προ ολίγων ημερών ισοπαλία με την Ανόρθωση επέστρεψε ο ΑΠΟΕΛ, που επικράτησε με 3-0 σε βάρος του Άρη στο Τσίρειο για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την εξέλιξη της αναμέτρησης να δίνει την ευκαιρία στους πρωταθλητές να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Γιουρόπα Λιγκ.

Γιαννιώτας, Βινίσιους και Μερκής σημείωσαν τα γκολ των νικητών, που έφτασαν τους 13 βαθμούς και έπιασαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας την ΑΕΛ, διατηρώντας, παράλληλα, ανέπαφη την εστία τους μετά τα πρώτα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Δεύτερη ήττα στη σεζόν για την «ελαφρά ταξιαρχία», που έμεινε στους τρεις βαθμούς.

Το παιχνίδι
Ο ΑΠΟΕΛ είχε την πρωτοβουλία και την εδαφική υπεροχή σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Κρατούσε πολύ περισσότερο τη μπάλα και την κυκλοφορούσε γύρω από την «φορτωμένη» από αμυνόμενους περιοχή του Άρη, όμως δοκίμαζε να απειλήσει ως επί το πλείστον με εκτός περιοχής σουτ, αφού δεν κατάφερε να δημιουργήσει σε πολλές περιπτώσεις ρήγματα στην καλά στημένη και πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Μοναδικά «ψεγάδια» στην αποτελεσματική ανασταλτική συμπεριφορά της «ελαφράς ταξιαρχίας» ήταν οι φάσεις σε 15’ και 45’, αρχικά με τον Πιέρο Σωτηρίου που αστόχησε σε κεφαλιά και εν συνεχεία με το λάθος του Θεοφίλου, που επέτρεψε στον Γιαννιώτα να αποφύγει τον Γκοτ και να δώσει προβάδισμα στους «γαλαζοκιτρίνους». Δύο λεπτά προηγουμένως, οι γηπεδούχοι είχαν απωλέσει τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο ευκαιρία, όταν ο Αντωνίου έστειλε τη μπάλα μόλις έξω σε τετ-α-τετ.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, όμως ο ΑΠΟΕΛ φάνηκε αποτελεσματικός στον πιο «δημοφιλή» τρόπο απειλής της αντίπαλης εστίας στο 59’, όταν ο Βινίσιους σούταρε από το ύψος της περιοχής και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Το παιχνίδι συνέχισε να κυλά σε παρόμοιο τέμπο και στο 79’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τρίτο γκολ, χάρη σε καλοζυγισμένη κεφαλιά του Μερκή από σέντρα του Γιαννιώτα, με την οποία διαμορφώθηκε και το τελικό αποτέλεσμα.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Άρης (Θ. Θεοδωρίδης): Γκοτ, Θεοφίλου, Άλβαρεθ, Παντίδος, Κυριάκου (71’ Μαρτσάκης), Ευσταθίου, Παχίπης (63’ Παναγή), Μάρτινς, Φράγκος, Αντωνίου, Σκούρτης (83’ Ονίλο).
ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο (46’ Αλεξάνδρου), Μοράις (63’ Αρτυματάς), Βινίσιους, Μπερτόλιο, Γιαννιώτας, Βάντερ (74’ Αλωνεύτης), Σωτηρίου.

Σκόρερ: Γιαννιώτας (45’), Βινίσιους (59’), Μερκής (79’)

Κίτρινες: Παχίπης, Μάρτινς

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου
Βοηθοί: Χριστάκης Σπανός, Χρίστος Ε. Χρίστου
Τέταρτος: Νικόλας Αθανασίου
Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση