ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απόλλωνας-Ομόνοια 2-1: Στην υγεία του Άλεξ

Επέστρεψε στις επιτυχίες μετά τις διαδοχικές ήττες ο Απόλλωνας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με τον Άλεξ Ντα Σίλβα να αναλαμβάνει τόσο τον ρόλο του δημιουργού, όσο και αυτόν του σκόρερ, ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-1 σε βάρος της Ομόνοιας στο Τσίρειο, στο σπουδαιότερο από πλευράς ονομάτων παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Βραζιλιάνος έφτιαξε το πρώτο και έβαλε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, επιτρέποντάς της να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις διαδοχικές ήττες από ΑΕΚ και ΑΕΛ. Ο Κατελάρης μείωσε διαμορφώνοντας, παράλληλα, το τελικό αποτέλεσμα για τους «πράσινους», που δέχτηκαν την πρώτη τους φετινή ήττα.

Διεκόπη για ένα δεκάλεπτο, περίπου, στα πρώτα στάδια του δεύτερου μέρους η αναμέτρηση, λόγω ρίψης αντικειμένων από την κερκίδα που φιλοξενούσε τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Το παιχνίδι
Χωρίς να είναι καλύτερος, ο Απόλλωνας ήταν ουσιαστικός σχεδόν στον απόλυτο βαθμό στο πρώτο μέρος του αγώνα, το οποίο ήταν, σε γενικές γραμμές, ισορροπημένο. Χάρη στην καθοριστική συνεισφορά του Άλεξ Ντα Σίλβα, που αποτελούσε και τον άνθρωπο που κινούσε τα νήματα στη μεσαία γραμμή για τους γηπεδούχους, η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ σκόραρε δις και έβαλε στέρεα θεμέλια για να φτάσει στο τρίποντο. Ο Βραζιλιάνος «σέρβιρε» στο 21’ για τον Γκιέ που «εκτέλεσε» τον Παναγή με δυνατή κεφαλιά και να χρίστηκε σκόρερ δέκα λεπτά αργότερα από το σημείο του πέναλτι, σε παράβαση που κέρδισε ο Παπουλής από τον Κατελάρη.

Η Ομόνοια προσπαθούσε, ως επί το πλείστον, να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, ψάχνοντας με κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου τους Σέρινταν και Ντέρμπισαϊρ. Με αυτό τον τρόπο ο τελευταίος βρήκε την καλύτερη στιγμή των «πρασίνων» στις καθυστερήσεις, όταν το φαλτσαριστό του πλασέ σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 15’ ο Κατελάρης είχε δοκιμάσει για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του Βάλε.

Το «τριφύλλι» άρχισε το δεύτερο μέρος με ευκαιρία του Σέρινταν, παρουσιάστηκε με καλύτερο πρόσωπο στα πρώτα του στάδια και λίγο μετά την επανέναρξη (το παιχνίδι διεκόπη από το 55’ εώς το 64’ λόγω ρίψης αντικειμένων από τους οπαδούς της Ομόνοιας) έφτασε στο γκολ που το ξανάβαλε στο ματς, χάρη σε κεφαλιά του Κατελάρη στο 69’. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να υπερέχουν, κρατούσαν περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους και στο 79’ βρήκαν μια καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν με τον Κωνσταντινίδη, που σούταρε άστοχα. Στι διάστημα που απέμεινε δεν καταγράφηκε κάτι αξιοσημείωτο, πέραν ενός άστοχου σουτ του Πέδρο στο 86'. Ως εκ τούτου, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.
 
Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Απόλλωνας (Π. Εμανουέλ): Βάλε, Στυλιανού, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σατσέτι, Κυριάκου (89’ Ρέινολντς), Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο (75’ Πέδρο), Παπουλής (90+9’ Μπαρμπάρο), Γκιέ.
Ομόνοια (Τζ. Κάρβερ): Παναγή, Κωνσταντινίδης (96’ Ρουσιάς), Βύντρα, Φλορέσκου, Παντελιάδης, Μαργκάσα, Κατελάρης, Τουρέ, Κλέιτον (83’ Αγκάγεφ), Σέρινταν (83’ Χριστοφή), Ντέρμπισαϊρ.

Σκόρερ: Γκιέ (21’), Ντα Σίλβα (πεν. 31’) / Κατελάρης (69’)

Κίτρινες: Στυλιανού / Σοϊλέδης

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Βοηθοί: Μιχάλης Σωτηρίου, Νίκος Εγγλέζου
Τέταρτος: Λούκας Σωτηρίου
Παρατηρητής: Ανδρέας Ξάνθου

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση