ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΟΠ - ΟΥΕΦΑ: Τα λένε για τους φακέλους

Ο κ. Γκαρσία, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της ΚΟΠ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ για σύσταση επιτροπής που θα έχει επαφές με τα αρμόδια τμήματα της UEFA για διευκρίνηση των οποιαδήποτε θεμάτων προκύπτουν από τους φακέλους αλλά και της όλης διαδικασίας για σύνταξη του φακέλου από την UEFA, σήμερα η επιτροπή συναντήθηκε στα Γραφεία της ΚΟΠ με τον Επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Εμίλιο Γκαρσία.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της ΚΟΠ ήταν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Γιώργος Κούμας και οι κύριοι Χάρης Λοϊζίδης, Νίκος Νικολάου και Φώτης Φωτίου.

Ο κ. Γκαρσία, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο μετά από πρόσκληση της ΚΟΠ, εξήγησε λεπτομερώς στους αξιωματούχους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τις διαδικασίες που ακολουθεί το αρμόδιο τμήμα της UEFA για την ετοιμασία και την αποστολή των εκθέσεων (φακέλων) που παραλαμβάνουν οι Ομοσπονδίες μέλη της για αγώνες που παρουσιάζουν έντονη στοιχηματική δραστηριότητα.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα πρόσφατα μέτρα που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ για καταπολέμηση του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων στην Κύπρο και τόνισε την προθυμία του ιδίου και των συνεργατών του για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας χρειάζεται η ΚΟΠ προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων, έγινε εκτενής συζήτηση για την αναγκαιότητα συμπερίληψης στους Πειθαρχικούς Κανονισμού της ΚΟΠ ποινών που να αφορούν ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες ομάδων που τυχόν να ενέχονται σε χειραγώγηση αγώνων.

Επίσης, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι διαδικασίες που θα ακολουθούνται από την UEFA να καλύπτουν την οποιαδήποτε αμφισβήτηση για το περιεχόμενο του φακέλου.

Η επιτροπή της ΚΟΠ θα ενημερώσει στην επόμενη συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση