ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στους 32 του Europa League ο ΑΠΟΕΛ

Νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΓΣΠ με 2-0

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε μεγαλειώδη νίκη με 2-0 στο ΓΣΠ απέναντι στον Ολυμπιακό και κατέκτησε την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο του Europa League. Το επίτευγμα του ΑΠΟΕΛ είναι τεράστιο αφού με αυτή του την νίκη πέτυχε ρεκόρ βαθμών σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης ξεπερνώντας τους 9 βαθμούς που πήρε η ομάδα το 2011 όταν προκρίθηκε στους «16» του Champions League. Μάλιστα το επίτευγμα είναι διπλό αφού μετά από αυτή την συγκομιδή ο ΑΠΟΕΛ αυξάνει την βαθμολογία του και στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Ο ΑΠΟΕΛ στην κλήρωση της Δευτέρας μπορεί να τεθεί αντιμέτωπος με τις δεύτερες των άλλων ομίλων καθώς και με τις χειρότερες τρίτες του Champions League.

Συγχαρητήρια για τη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Ολυμπιακού έστειλε με ανάρτηση του στο Twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Κυριάρχησε ο ΑΠΟΕΛ

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ το πρώτο πεντάλεπτο μπήκε λίγο νωθρά ωστόσο στην συνέχεια ισορρόπησε και έπειτα κυριάρχησε. Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 11’ όταν ο Πιέρος έκανε κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Στο 20’ ήρθε το γκολ για το ΑΠΟΕΛ με ένα γκολ ποίημα. Ο Στάθης έβγαλε μπαλιά στον Πιέρο που πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Λεάλι και ακολούθως με κεφαλιά έκανε το 1-0 με την μπάλα να κυλά αργά μέσα στα δίχτυα. Η επόμενες φάσεις του αγώνα ήρθαν στο 41’ πρώτα με τον Βιάνα που σε εκτέλεση κόρνερ έκανε την κεφαλιά και η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και ακολούθως πήγε έξω. Στην αντεπίθεση ο Πιέρος έφυγε στο τετ-α-τετ αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον Λεάλι. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 1-0.

Το σκότωσε και έγραψε ιστορία

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 55’ ο Φορτούνης έκανε δυνατό σουτ αλλά ο Βάτερμαν με διπλή προσπάθεια απέκρουσε. Ακολούθως χάθηκε η φάση του αγώνα όταν ο Γιαννιώτας από δεξιά έκανε σέντρα στον Πιέρο που για λίγο δεν βρήκε την μπάλα για το 2-0. Ακολούθως στο 71’ ο Σεμπά με σουτ ανάγκασε τον Βάτερμαν να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ενώ ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε σημάδια κούρασης. Ωστόσο στο 83’ το παιχνίδι τελείωσε όταν σε μια αντεπίθεση ο Γιαννιώτας έδωσε ωραία στον Μοράις και αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντε Καμάργκο. Ακολούθως το ΓΣΠ πήρε φωτιά και πανηγυρίστηκε έντονα ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ όπως αυτές που μόνο αυτός ξέρει να γράφει.

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αλεξάνδρου, Καρλάο, Μέρκης, Μιλάνοφ, Βινίσιους, Μοράις, Μπερτόλιο (67' Μπερτόλιο), Εφραίμ (60' Γιαννιώτας), Αλώνευτης και Πιέρος (80' Ντε Καμάργκο)

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια (76' Μανθάτης), Ντα Κόστα, Βιάνα και Φιγκέιρας, Μάρτινς (66' Ανδρούτσος), Ρομάο, Ιντέγε, Ιλιονούσι, Φορτούνης (76' Τσόρι) και Σεμπά

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση