ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απόλλωνας-Νέα Σαλαμίνα 1-1: Εθισμένος και στάσιμος

Συμβιβασμός για τις δύο ομάδες στο πρώτο παιχνίδι του β' γύρου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι ο Απόλλωνας πήρε το προβάδισμα, όμως στο τέλος υποχρεώθηκε σε συμβιβασμό στο 1-1, αυτή τη φορά απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο για τη 14η και πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Ο Αρκάντιους Πίεχ έδωσε σχετικά νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν γρήγορα στο δεύτερο μέρος και πήραν βαθμό μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Καρμιώτισσα.

Το παιχνίδι
Ο Απόλλωνας έδειξε πρόθεση να αναλάβει την πρωτοβουλία με το ξεκίνημα του αγώνα και στο πρώτο μισάωρο και κάτι της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και σαφή υπεροχή στην κατοχή της μπάλας. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα πότε από τον άξονα, αλλά κυρίως από τα άκρα και (παρότι δεν το έπραξαν πολλές φορές) από μια τέτοια φάση κατάφεραν να προηγηθούν, όταν ο Λόπες βρήκε με συρτή μπαλιά τον Πίεχ στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, με τον Πολωνό να εκτελεί επιτυχημένα σε πρώτο χρόνο στο 14’. Η υπεροχή των γηπεδούχων διατηρήθηκε μέχρι και το 35’ περίπου (διάστημα στο οποίο έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Σαρδινέρο στο 26’), όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου η Νέα Σαλαμίνα πήρε μέτρα στο γήπεδο, κράτησε περισσότερο τη μπάλα και βρήκε μια σπουδαία ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως ο Βάλε και το δοκάρι του δεν επέτρεψαν στον Κολοκούδια να σκοράρει σε βάρος της πρώην ομάδας του στο 42’.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο δεύτερο μέρος όπως ολοκήρωσαν το πρώτο και αφού προειδοποίησαν νωρίς με κεφαλιά του Μακρίεφ, έφτασαν στην ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο στο 51’. Το παιχνίδι άνοιξε και πήρε γρήγορο ρυθμό στο επόμενο δεκάλεπτο, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κενούς χώρους στο επιθετικό τους τρίτο και μαζί τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν χωρίς, ωστόσο, να τις μετατρέψουν έστω σε τελική προσπάθεια, ενώ από το 60’ κι έπειτα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν ξανά την πρωτοβουλία. Πέραν κάποιων προϋποθέσεων και μακρινών σουτ, ωστόσο, «καθαρή» ευκαιρία δημιούργησαν μόνο στο 88’ όταν η κεφαλιά του Βινίσιους έφυγε μόλις έξω, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει ως το τέλος.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Απόλλωνας (Π. Εμανουέλ): Βάλε, Λόπες, Βινίσιους, Αγγελή, Γκόμες (78’ Μπαρμπάρο), Σατσέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (74’ Πέδρο), Παπουλής, Σαρδινέρο, Πίεχ.
Νέα Σαλαμίνα (Σ. Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Γκράσσι, Κούσουλος (63’ Άντονιτς), Τσίνα, Σκοπελίτης, Νεάγκου (83’ Φούσκο), Αμπελάιρας, Μάατσι, Κολοκούδιας (76’ Μπεμπέ), Μακρίεφ.

Σκόρερ: Πίεχ (14’) / Μακρίεφ (51’)

Κίτρινες: Γκόμες, Πίεχ / Νεάγκου, Αμπελάιρας, Κούσουλος

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου
Βοηθοί: Αριστείδης Χρίστου, Χαράλαμπος Γεωργίου
Τέταρτος: Κώστας Ψευδιώτης
Παρατηρητής: Ανδρέας Γεωργίου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X