ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση 2-1: Πάτησε κορυφή με Ίγκορ και Αστίθ

Δύο στημένες φάσεις καθόρισαν το ματς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ όντας καλύτερος της αντιπάλου του νίκησε την Ανόρθωση, δύσκολα, με 2-1 στο ΓΣΠ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και με σκόρερ τους Ντε Καμάργκο και Αστίθ από δύο παρόμοιες στημένες φάσεις πήρε την νίκη.

Ανταμείφθηκε με γκολ

Το πρώτο ημίχρονο μας πρόσφερε καλό θέαμα και φάσεις κυρίως από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Η μόνη φάση για την Ανόρθωση ήταν στο 4΄ όταν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράγιος πέρασε λίγο έξω. Ακολούθως στο 20’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν ο Βάντερ έστρωσε από αριστερά στον Πιέρο και αυτός από κοντά βρήκε το δοκάρι. Ακολούθως στο 28’ ο Καμπρέρα έπιασε μια κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να πιέζει και να κάνει τελικές που όμως ήταν άστοχες. Τελικά η πίεση του αυτή απέφερε καρπούς στο 41’ όταν σε εκτέλεση φάουλ μέσα στην περιοχή η άμυνα της Ανόρθωσης δεν απομάκρυνε και ο Ντε Καμάργκο από κοντά έκανε το 1-0. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 45’ όταν ο Γιαννιώτας με τον Πίερο έφυγαν στην αντεπίθεση. Ο Ελλαδίτης έκανε το σουτ ο Κόπριβετς έκανε απόκρουσε πάνω στον Πιέρο (που ήταν εκτεθειμένος) αλλά αυτός αν και μόνος έστειλε την μπάλα έξω. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το δίκαιο για την εικόνα του παιχνιδιού 1-0.

Στο τέλος τα γκολ

Στο δεύτερο είχαμε λίγες φάσεις αφού οι δυο ομάδες δεν απείλησαν ιδιαίτερα τις αντίπαλες εστίες. Συγκεκριμένα ο Πιέρος από κοντά δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 αφού η άμυνα της Ανόρθωσης έδιωξε σε κόρνερ. Ακολούθως στο 59’ λίγο έλειψε να έχουμε αυτογκόλ όταν σε γύρισμα του Ίσμα ο Βινίσιους στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα ξυστά έξω από το δοκάρι του Βάτερμαν. Στο 74’ ο Ράγιος επιχείρησε δυνατό μακρινό σουτ αλλά ο Βάτερμαν έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 83’ ο Πιέρος έστρωσε από δεξιά στον Στάθη του οποίου όμως το πλασέ απέκρουσε ο Κόπριβετς δύσκολα. Τα γκολ τελικά ήρθαν στο τέλος, πρώτα ο Αστίθ στο 89΄με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 και φάνηκε να σκοτώνει τον αγώνα. Στην επανέναρξη του αγώνα η Ανόρθωση μείωσε στο 91’ με κοντινό πλασέ του Ίσμα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Έτσι ο ΑΠΟΕΛ πήρε δύσκολη νίκη που τον ανεβάζει στην κορυφή.

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Νεκτάριος, Μερκής, Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Βάντερ (77' Στάθης), Γιαννιώτας (85' Εφραίμ), Πιέρος, Ντε Καμάργκο (65' Μπερτόλιο)

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Ρέινα, Καλδερόν, Ερέρο, Γκάμπριελ, Σεϊχού (75' Κολούνγκα), Βίκτορ, Ράγιος, Ίσμα, Καρλίτος (43' Οικονομίδης), Καμπρέρα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση