ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρης-Απόλλωνας 1-4: Ξέσπασμα «φάρμακο»

Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις σερί ισοπαλίες στο ντεμπούτο του Αυγουστή ο Απόλλωνας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με το δεξί στη μετά-Εμανουέλ εποχή μπήκε ο Απόλλωνας. Οι «γαλάζιοι» επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας με το ευρύ 4-1 σε βάρος του Άρη στο Τσίρειο για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που του δίνει ηρεμία μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Παπουλής, Ντα Σίλβα, Αγγελή και Πίεχ επέτρεψαν στον Σοφρώνη Αυγουστή να συνδυάσει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας με μια ευρεία νίκη χωρίς άγχος, που της επέτρεψε να μειώσει (έστω και προσωρινά, αφού οι τρεις πρωτοπόροι παίζουν αύριο) την απόσταση από την κορυφή στους πέντε βαθμούς.

Ο Μηνάς Αντωνίου σημείωσε το γκολ της τιμής για την «ελαφρά ταξιαρχία», που έμεινε στους 11 βαθμούς.

Το παιχνίδι
Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αφού έριξε δύο προειδοποιητικές βολές με τον Παπουλή, η τρίτη ευκαιρία που βρήκε, ξανά με τον ίδιο παίκτη, ήταν και φαρμακερή. Ο Ελλαδίτης άνοιξε το σκορ με ένα γκολ-σήμα κατατεθέν για τον ίδιο, συγκλίνοντας από αριστερά και νικώντας τον Γιαννακόπουλο με υπέροχο πλασέ στο 15’. Με εξαίρεση το επόμενο πεντάλεπτο στο οποίο ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει γρήγορα και έφτιαξε τις δύο καλές του στιγμές στο πρώτο μέρος, με τους Μάρτινς και Μαραγκουδάκη, οι «γαλάζιοι» είχαν την υπεροχή και έπαιξαν παιχνίδι πρωτοβουλίας. Οι τυπικά γηπεδούχοι, αντιθέτως, αμύνονταν κυρίως στο δικό τους μισό και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν κυρίως την ταχύτητα του Μηνά Αντωνίου από την αριστερή πτέρυγα, για να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Στο δεύτερο μισό του 45λεπτου, ωστόσο, δεν καταγράφηκε κάποια καλή στιγμή μπροστά στις δύο εστίες πέραν μιας σπουδαίας προϋπόθεσης του Πίεχ στο 23’, που έμεινε, ωστόσο, ημιτελής.

Η δουλειά για την ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή έδειξε να τελειώνει στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους, όταν οι Ντα Σίλβα και Αγγελή ανέβασαν το προβάδισμά του στο 0-3. Στο 53’ ο Μηνάς Αντωνίου ξανάδωσε ελπίδες στον Άρη, οι οποίες, ωστόσο, κράτησαν έξι λεπτά μόλις, αφού στο 59’ ο Πίεχ ξανάδωσε «αέρα» ασφαλείας στον Απόλλωνα. Νέα αντίδραση από τους παίκτες του Βάντερμπιστ δεν ήρθε ποτέ με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία του στάδια. Το 1-4, δε, παρέμεινε αναλλοίωτο ως το φινάλε.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Άρης (Φ. Βάντερμπιστ): Γιαννακόπουλος Κυριάκου, Θεοφίλου, Άλβαρεθ, Ράντου, Ικάντε, Μάρτινς, Φράγκος (81’ Μαρτσάκης), Αντωνίου, Μαραγκουδάκης, Πούλπο (53’ Παναγή).
Απόλλωνας (Σ. Αυγουστή): Κίσσας, Πέδρο, Βινίσιους, Αγγελή, Γκόμες, Σατσέτι, Μπεντόγια, Ντα Σίλβα (61’ Κυριάκου), Σαρδινέρο, Παπουλής (80’ Πίττας), Πίεχ (65’ Μάγκλιτσα).

Σκόρερ: Αντωνίου (53’) / Παπουλής (15’), Ντα Σίλβα (46’), Αγγελή (49’), Πίεχ (59’)

Κίτρινες: Σαρδινέρο, Σατσέτι (4η), Ρομπέρζ (4η)

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
Βοηθοί: Αγγέλα Κυριάκου, Μάριος Καλογήρου
Τέταρτος: Λούκας Σωτηρίου
Παρατηρητής: Μιχάλης Λοΐζου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση