ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εθνικός-ΑΕΛ 2-2: Κόλλησαν στη λάσπη

Διεκόπη το σερί των πέντε νικών των «γαλαζοκιτρίνων»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μπόλικο σασπένς και εναλλαγές συναισθημάτων επεφύλασσε το τελευταίο παιχνίδι των Εθνικού και ΑΕΛ για το 2016 που ολοκληρώθηκε ισόπαλο στο 2-2 στο «Δασάκι», ο αγωνιστικός χώρος του οποίου θύμιζε βούρκο.

Σελάγια και Κατσαράβα έδωσαν γερό προβάδισμα στην ομάδα της Άχνας, όμως οι Μπουένο με πέναλτι και Λούκας Σόουζα κατάφεραν να σώσουν τον βαθμό για τους «γαλαζοκίτρινους». Διεκόπη το σερί των δύο ομάδων, καθώς ο Εθνικός είχε την πρώτη του απώλεια μετά από πέντε διαδοχικές εντός έδρας νίκες, ενώ η ΑΕΛ έχασε βαθμούς μετά από ισάριθμα διαδοχικά τρίποντα στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι
Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή και τη «μερίδα του λέοντος» στην κατοχή της μπάλας, αλλά ο Εθνικός την ουσία στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Η μαζεμένη λάσπη στο συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου εξουδετέρωσε ουσιαστικά την αριστερή πτέρυγα των φιλοξενουμένων αφού η μπάλα, αν δεν κολλούσε εντελώς, κυλούσε με δυσκολία στην πλευρά που κάλυπταν οι Φορτούνα και Γεωργιάδης, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις καλές της στιγμές να έρθουν είτε απ’ τα δεξιά, είτε από τον άξονα. Παρά το γεγονός ότι έφτιαξε αρκετές τελικές προσπάθειες, τηρουμένων των αναλογιών, στα πρώτα 40 λεπτά, καμία εξ αυτών δεν ήταν κλασική ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι, αντιθέτως, αφού απείλησαν με τον Χατζηβασίλη στο 17’, ένα λεπτό αργότερα άνοιξαν το σκορ με τον Σελάγια και στο 32’ ο Κατσαράβα ισχυροποίησε το προβάδισμά τους. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ωστόσο, ο Μπουένο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Γουέλινγκτον και ξανάβαλε την ΑΕΛ στη διεκδίκηση του τριπόντου.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 51’ βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Μπογκατίνοφ εξουδετέρωσε το σουτ του Γουέλινγκτον που βρέθηκε σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο, όμως ο Εθνικός ισορρόπησε και πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά το 60’ βρίσκοντας κι αυτός μια σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει στο 65’ με τον Κυπριανού. Όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου χειροτέρευε με αποτέλεσμα να μειωθεί και η συχνότητα των αξιόλογων «επισκέψεων» στις δύο περιοχές εκατέρωθεν. Στο 88’, ωστόσο, ο Γουέλινγκτον σέντραρε και ο Σόουζα με βολ-πλανέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Γήπεδο: Δασάκι

Συνθέσεις
Εθνικός (Ιβανάουσκας): Μπογκατίνοφ, Φιλίποφ, Γκριγκαλάβα (52’ Ντόβμπνια), Στόιτσεφ, Τσικάρσκι, Αράμπαλ, Ενέσκου, Κυπριανού (90+4’ Μουλαζίμης), Χατζηβασίλης, Σελάγια, Κατσαράβα (89’ Παπαγεωργίου).
ΑΕΛ (Π. Χριστοδούλου): Ρόμο, Αϊρόσα, Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα (85’ Μαύρου), Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο (70’ Νικολάου), Γεωργιάδης, Σαβανέ (72’ Ηλία), Γουέλινγκτον.

Σκόρερ: Σελάγια (18’), Κατσαράβα (32’) / Μπουένο (πεν. 45’), Σόουζα (88’)

Κίτρινες: Ενέσκου /Νικολάου, Αϊρόσα

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας
Βοηθοί: Μιχάλης Μαρίνου, Γεώργιος Σάββα
Τέταρτος: Νεόφυτος Νεοφύτου
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση