ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ-Καρμιώτισσα 4-1: Καρέ, πρωτιά και... Γουέλινγκτον

Αποθεώθηκε ο Γουέλινγκτον που πέτυχε το πρώτο του γκολ στην ομάδα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ιδανικά ξεκίνησε το 2017 για την ΑΕΛ, η οποία επικράτησε με 4-1 σε βάρος της Καρμιώτισσας στο Τσίρειο και έπιασε τον ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Αρουαμπαρένα (δις) και Λούκας Σόουζα σημείωσαν τα γκολ που επέτρεψαν στους «γαλαζοκίτρινους» να «καθαρίσουν» το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους και να φτάσουν με άνεση στο τρίποντο, κάνοντας, συνάμα, και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Ο Γουέλινγκτον ανέβασε περισσότερο τον δείκτη του σκορ με το «παρθενικό» του γκολ στην ομάδα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας του.

Ήττα μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες για την ομάδα των Πολεμιδιών, που έμεινε στους 19 βαθμούς. Ο Γουίλερ έβαλε στο τέλος το γκολ της τιμής για λογαριασμό της.

Το παιχνίδι
Η αναμέτρηση ήταν αρκετά ισορροπημένη στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Η Καρμιώτισσα μπήκε δυνατά στο γήπεδο και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με τέσσερις τελικές προσπάθειες εκ των οποίων και ενός δοκαριού του Πόλιανετς στο 9’, που ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία που έφτιαξε στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΛ ισορρόπησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε την πρώτη της καλή στιγμή στο 11’ με τον Αρουαμπαρένα και όσο περνούσε ο χρόνος επιβαλλόταν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το ημίωρο, δε, είχε και την αποτελεσματικότητα για να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, αφού μέσα σε τρία λεπτά (33’-36’) οι Αρουαμπαρένα και Σόουζα χρίστηκαν σκόρερ στέλνοντας τους «γαλαζοκίτρινους» με γερό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Φορτούνα «σέρβιρε» για τον Αρουαμπαρένα που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα. Χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος μέχρι να καταγραφεί κάτι το αξιόλογο στο παιχνίδι, όμως στο 78’ ο Γουέλινγκτον βρήκε την ευκαιρία και σημείωσε το πρώτο του γκολ ως παίκτης της ΑΕΛ, με σύσσωμη την Ανατολική να ξεσπά σε αποθέωση και να τραγουδά ρυθμικά το όνομά του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γουίλερ διαμόρρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
ΑΕΛ (Π. Χριστοδούλου): Ρόμο, Αϊρόσα (52’ Κυριάκου), Τζούνιορ, Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες (73’ Νικολάου), Σόουζα, Μπουένο, Γεωργιάδης, Σαβανέ, Αρουαμπαρένα (62’ Γουέλινγκτον).
Καρμιώτισσα (Χ. Γερμανός): Καϊρίνος, Χριστοφή, Πόλιανετς, Λοκόμπε, Γουήλερ, Ταραλίδης, Αρότσα, Αντάμοβιτς, Βαττής (46’ Σάλιακας), Σταύρου, Όρντος (76’ Πάντος).

Σκόρερ: Αρουαμπαρένα (33’, 46’), Σόουζα (36’), Γουέλινγκτον (78’) / Γουίλερ (82’)

Κίτρινες: Αρότσα

Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς
Βοηθοί: Νίκος Εγγλέζου, Χριστάκης Σπανός
Τέταρτος: Τιμόθεος Χριστοφή
Παρατηρητής: Ανδρέας Ξάνθου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση