ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρης-ΑΕΛ 0-2: Αβαντάζ με ισπανικά γκολ

Με δέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ΑΕΛ λόγω αποβολής του Χάρη Κυριάκου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ολοκληρωτικό προβάδισμα για πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου πήρε από το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» η ΑΕΛ, που νίκησε ως τυπικά φιλοξενούμενη τον Άρη με 2-0 στο Τσίρειο.

Καθοριστική η... ισπανική συνεισφορά στο πλεονέκτημα που πήρε η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου, αφού τα γκολ της σημειώθηκαν από τους Αρουαμπαρένα (με πέναλτι) και Πίτι, που άνοιξε λογαριασμό ως παίκτης των «γαλαζοκιτρίνων». Με δέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ΑΕΛ, λόγω αποβολής του Χάρη Κυριάκου.

Το παιχνίδι
Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους. Μετά το πέρας των πρώτων 15 λεπτών επιβλήθηκε ολοκληρωτικά στον αγωνστικό χώρο και κράτησε πολύ περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή της, όμως το ανασταλτικό στήσιμο του Άρη δεν της επέτρεψε να μπει πολλές φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Η υπεροχή της μετουσιώθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο Γκοτ έκανε λανθασμένη έξοδο και ανέτρεψε τον Μπουένο, με τον Αρουαμπαρένα να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Βραζιλιάνος. Προηγουμένως, οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν απειλήσει σε 19’ και 38’ με τους Γεωργιάδη και Σαβανέ αντίστοιχα, ενώ για την «ελαφρά ταξιαρχία», που είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου, η καλύτερη ευκαιρία (και κορυφαία στο πρώτο μέρος συνολικά) βρέθηκε στο 13’, όταν η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο σταμάτησε στο δοκάρι του Ρόμο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Σιέλη να αστοχεί με κεφαλιά στο 47’ κι ενώ ο Γκοτ είχε πραγματοποιήσει άλλη μια άστοχη έξοδο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το δεύτερο 45λεπτο ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Άρη να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται πιο απαιτητικός, όμως οι αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Στο 83’ ανατράπηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες, όταν ο Χάρης Κυριάκου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Πίτι σημείωσε το πρώτο του γκολ με την κίτρινη φανέλα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Άρης (Ν. Μαρτίδης): Γκοτ, Ράντου, Θεοφίλου, Βέλνα, Ευσταθίου, Αουρέλιο, Παναγή, Μάρτινς (58’ Γιούσεφ), Μαραγκουδάκης, Αντωνίου, Σκούρτης (71’ Παύλου).
ΑΕΛ (Π. Χριστοδούλου): Ρόμο, Αϊρόσα (46’ Χ. Κυριάκου), Τζούνιορ, Σιέλης, Μπαμπάνκο, Νικολάου, Σοάρες, Μπουένο (57’ Πίτι), Σαβανέ, Γεωργιάδης, Αρουαμπαρένα (77’ Γουέλινγκτον).

Σκόρερ: Αρουαμπαρένα (πεν. 45+4’), Πίτι (84’)

Κίτρινες: Γκοτ, Παναγή, Ευσταθίου, Αουρέλιο
Κόκκινη: Κυριάκου (83’, 2η κίτρινη)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X