ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα 2-0: Κράτησε επαφή με Ιβάν

Με δέκα τελείωσε το παιχνίδι η Σαλαμίνα λόγω αποβολής του Άντονιτς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο πιο αποτελεσματικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στα τελευταία πέντε παιχνίδια έδρασε και πάλι, ωθόντας τους Λαρνακείς σε άλλο ένα τρίποντο με το οποίο μείωσαν την απόσταση από την κορυφή στον ένα βαθμό. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι βρήκε και πάλι δίκτυα προσθέτοντας στο γκολ του Τρουγιόλς στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, για να οδηγήσει τους «κιτρινοπράσινους» σε άλλη μια επιτυχία η οποία ήταν η τρίτη σε διάστημα εφτά ημερών. Για τη Νέα Σαλαμίνα τόσο το σκορ, όσο και η εμφάνιση ήρθε σε αντίθεση με την εικόνα των πρόσφατων αναμετρήσεων, μέσω των οποίων είχε καταφέρει να ανελιχθεί στην έκτη θέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Αμμοχώστου δεν κατάφερε να καταγράψει προσπάθεια στο στόχο, ενώ τελειώσει τον αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Άντονιτς.

Πρώτο ημίχρονο

Με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και επιθετικές διαθέσεις κυρίως από το αριστερό άκρο ξεκίνησε η αναμέτρηση, με την πρώτη καλή φάση να σημειώνεται στο 14ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Τρισκόφσκι μετά από εκτέλεση κόρνερ, δεν ανησύχησε τον Βεσελόφσκι. Εννιά λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Καταλά να απειλήσει μέσα από τη μεγάλη περιοχή ωστόσο και αυτή η κεφαλιά δεν κατέληξε στον στόχο, με τη Νέα Σαλαμίνα να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να αδυνατεί να βγει με αξιώσεις στο αντίπαλο μισό. Στο 27ο λεπτό ο Ακοράν είδε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να σταματά στο σώμα του Σκοπελίτη, ενώ ο Βεσελόφσκι είχε τις λύσεις στα σουτ των Λαμπάν και Τρισόφσκι 4 λεπτά αργότερα. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 40ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή, ο Τρουγιόλς με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, διαμόρφωσε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από την αντίδραση στο 43ο λεπτό όταν ο Γκράσι κέρδισε τον Μίνιο στην έξοδο αλλά ο Κωνσταντίνου δεν μπόρεσε με προβολή να ισοφαρίσει.

Δεύτερο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν την αναμέτρηση στην επανάληψη, φλερτάροντας με δεύτερο γκολ στο 54ο λεπτό όταν ο Μόισοφ κέρδισε στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά δεν κατάφερε με κεφαλιά να σκοράρει. Ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας επιστράτευσε τον Μπεμπέ αντί του Μάτσι ωστόσο είδε τα σχέδιά του να αναιρούνται στο 67ο λεπτό όταν ο Άντονιτς μάζεψε δύο κίτρινες κάρτες σε συνεχόμενες φάσεις και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Οι ανοικτοί δρόμοι που άφησαν οι φιλοξενούμενοι στην προσπάθειά του να ισοφαρίσουν, έτυχαν εκμετάλλευσης από τον Τρισκόφσκι στο 73ο λεπτό με τον Σκοπιανό να φεύγει φάτσα με τον Βεσελόφσκι και να διαμορφώνει το 2-0. Το σκορ επέτρεψε στον Ιμανόλ Ιδιακέθ να δώσει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στον νεαποκτηθέντα Μαλόκου ο οποίος μπήκε στον αγώνα στο 86ο λεπτό με τον αριθμό 22 στην πλάτη.

ΑΕΚ (Ι. Ιδιακέθ): Μίνιο, Τρουγιόλς, Γκαρίδο, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (86' Μαλόκου), Μπολιεβίτς, Λαμπάν, Ορτίθ (89' Χαραλαμπίδης), Ακοράν (79' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι

Νέα Σαλαμίνα (Σ. Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Γκράσι, Άντονιτς, Σκοπελίτης, Τσούρτσουριτς (42' Νεάκου), Αμπελάιρας, Μάτσι (56' Μπεμπέ), Κωνσταντίνου (70' Κούσουλος), Μακρίεφ

Κίτρινες κάρτες: Σκοπελίτης, Μπεμπέ

Κόκκινη κάρτα: Άντονιτς

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X