ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εθνικός-Ομόνοια 1-1: Ο Ματ τη λύτρωσε ξανά

Ζορίστηκε αλλά πέρασε στα προημιτελικά η ομάδα του Κάρβερ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Ομόνοια φλέρταρε με τον αποκλεισμό, όμως ο Ματ Ντέρμπισαϊαρ τη λύτρωσε ξανά. Ο Άγγλος επιθετικός διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το τελικό 1-1 απέναντι στον Εθνικό στο Δασάκι, που έστειλε την ομάδα του στην προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Το παιχνίδι
Παρά το δυναμικό του ξεκίνημα, τις ευκαιρίες και τις τελικές προσπάθειες που καταγράφηκαν νωρίς στο παιχνίδι, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Εθνικός πατούσε καλύτερα στα πρώτα 15-20 λεπτά και βρήκε τις καλύτερες στιγμές στον αγώνα, με τον Ζελάγια να βρίσκεται σε καίριες θέσεις για να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις σε 2’ και 10’. Προϊόντος του χρόνου η Ομόνοια ισορρόπησε το παιχνίδι όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλο κίνδυνο μπροστά στην εστία του Μπογκατίνοφ στο πρώτο μέρος.

Η Ομόνοια προσπάθησε να αναλάβει την πρωτοβουλία με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όμως η πρώτη ευκαιρία ανήκε ξανά στον Εθνικό, με τον Χατζηβασίλη να αστοχεί από εξαιρετική θέση στο 52’. Στη φάση που ακολούθησε οι «πράσινοι» βρήκαν την πρώτη τους καλή στιγμή με σουτ Μαργκάσα που αποκρούστηκε από τον Μπογκατίνοφ, όμως η φάση που μέτρησε ήταν αυτή του Ζελάγια στο 57’ που άνοιξε το σκορ. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να αντιδράσει και βρήκε λίγα λεπτά αργότερα μια καλή ευκαιρία με τον Ντέρμπισαϊαρ, όμως παρά το γεγονός ότι κρατούσε μπάλα και γυρόφερνε την περιοχή του Εθνικού χρειάστηκε να φτάσει στο 82’ για να απειλήσει ξανά, κάνοντας το με σουτ του Χριστοφή. Η λύτρωση, ωστόσο, ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντέρμπισαϊαρ σκόραρε σε κενό τέρμα μετά από ασίστ του Χριστοφή και έστειλε την ομάδα του στους «8».

Συνθέσεις
Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Κιπιάνι (85’ Ιλουρίτζε), Κατσαράβα, Χατζηβασίλης (79’ Γκαβρίλα), Ενέσκου, Κυπριανού, Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Αρέστη, Ζελάγια.
Ομόνοια: Κρέσιτς, Όρσουλιτς, Βύντρα, Σοιλέδης, Κωνσταντινίδης (84’ Κύπρου), Κατελάρης, Μαργκάσα, Φλορέσκου (69’ Χριστοφή), Κλέιτον, Σέρινταν (90+5’ Καρλίτος), Ντέρμπισαϊαρ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση