ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση-Ομόνοια 2-2: Να μην τέλειωνε ποτέ

Ντέρμπι με τα όλα του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό μεταξύ Ανόρθωσης και Ομόνοιας με τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται στην ισοπαλία. Η Ομόνοια με έναν εξαιρετικό Δημήτρη Χριστοφή κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 0-2 στο 66ο λεπτό, ωστόσο ο Λέβι είχε άσο στο μανίκι τον Κολούνγκα, από τις εκτελέσεις φάουλ του οποίου, οι Βίκτορ και Καλδερόν έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Τόσο η ένταση στον αγωνιστικό χώρο, όσο και η παρουσία των οπαδών στις κερκίδες, θύμισαν άλλες «ρομαντικές» εποχές, με τις δύο ομάδες να θυμίζουν ότι αποτελούν σταθερές αξίες.

Πρώτο ημίχρονο

Γκολ από τα αποδυτήρια σημείωσε η Ομόνοια όταν στο 2ο λεπτό ο Χριστοφή  διένυσε απόσταση 20 μέτρων πριν σημαδέψει τον Μαργκάσα ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Στο 11ο λεπτό ο Καλό πάτησε περιοχή και φάνηκε να ανατρέπεται από τον Παναγιώτου, ωστόσο ο Χρίστος Νικολαϊδης υπέδειξε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης Βίκτορ και Ερέρο δεν μπόρεσαν μέσα από τη μικρή περιοχή να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 19ο λεπτό και πάλι ο Καλό πλαγιοκόπησε από αριστερά αλλά η σέντρα του κατέληξε στην αγκαλιά του Παναγή. Στο 23ο λεπτό ο Χριστοφή έκανε άλλη μια σόλο ενέργεια σημαδεύοντας τον Ντάρμπισαϊαρ ο οποίος έκανε το πλασέ που αποκρούστηκε σε κόρνερ. Ο Κύπριος διεθνής έμοιαζε ασταμάτητος όταν έφυγε στην αντεπίθεση και στο 29ο λεπτό πέρασε με άνεση τον Ερέρο ωστόσο λίγο πριν πλασάρει, ανακόπηκε από τον Οικονομίδη. Στο 36ο λεπτό ο Γκάμπριελ έστειλε τη μπάλα στο κενό χώρο με τον Γκονσάλβες να ξεφεύγει από τον Βύντρα αλλά να μη μπορεί να κάνει τη μπάλα δική του, με τον Παναγή να μπλοκάρει. Στο 43ο λεπτό ο Γκονσάλβες έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής και με δυνατό σουτ απείλησε τον Παναγή ο οποίος απόκρουσε και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Δεύτερο ημίχρονο

Υποψία φάσης μόλις στο 47ο λεπτό για την Ανόρθωση με τον Καλντερόν από πλεονεκτική θέση να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα και να ισοφαρίσει. Στο 54ο λεπτό η Ομόνοια έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ όταν η μπαλιά του Χριστοφή κατέληξε στον Όρσουλιτς ο οποίος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ η Ανόρθωση απείλησε δύο λεπτά αργότερα με τη σέντρα του Γκονσάλβες να καταλήγει στον Παναγή. Στο 65ο λεπτό οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν (ανεπιτυχώς) με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολούνγκα με την Ομόνοια να κτυπά στην αντεπίθεση και να φτάνει σε δεύτερο γκολ με εξ επαφής κεφαλιά του Χριστοφή, ένα λεπτό αργότερα. Η Ανόρθωση δεν τα παράτησε και με δύο κεφαλιές των Βίκτορ και Καλντερόν από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ του Κολούνγκα, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τους δράστες να κτυπούν στο 70ο και 78ο λεπτό. Στο 85ο λεπτό ο Αγκιλάρ προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χριστοφή είδε τον Κόπριβετς να σταματά μια δυνατή κεφαλιά και να κρατά την ισοπαλία.

Ανόρθωση (Ρ. Λέβι): Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Αγκιλάρ, Ερέρο, Καλντερόν, Βίκτορ, Σιβού, Οικονομίδης (61' Κολούνγκα), Καλό, Γκάμπριελ, Γκονσάλβες

Ομόνοια (Τ. Κάρβερ): Παναγή, Παναγιώτου, Βύντρα, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Κατελάρης, Φλορέσκου (82' Κλέιτον), Μαργκάσα, Χριστοφή, Σέρινταν (89' Κύπρου), Ντάρμπισαϊρ

Κίτρινες κάρτες: Οικονομίδης, Καλντερόν (4η), Αγκιλάρ, Καλό (6η)/Μαργκάσα, Κατελλάρης (4η)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X