ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απόλλωνας-Ερμής 3-0: Ο καλπασμός συνεχίζεται

Ντα Σίλβα, Πέδρο και Μάγκλιτσα τα γκολ των νικητών

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στον δρόμο που χαράσσει από τότε που έκατσε στον πάγκο του ο Σοφρώνης Αυγουστή συνέχισε να καλπάζει ο Απόλλωνας, που νίκησε με 3-0 τον Ερμή στο Τσίρειο για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο και Μάγκλιτσα σημείωσαν τα γκολ των «γαλάζιων», που διεύρυναν το απόλυτό τους από τότε που ανέλαβε την τεχνική τους ηγεσία ο νέος τους τεχνικός στις έξι σερί νίκες. Στους τρεις βαθμούς πλέον η διαφορά της από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Στους 28 βαθμούς έμειναν οι «φτεροπόδαροι», που διατήρησαν, ωστόσο, τη θέση που κρατούν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι
Έχοντας αναλάβει την πρωτοβουλία από το ξεκίνημα, ο Απόλλωνας είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν πολύ περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους και την κυκλοφορούσαν με ευκολία μέχρι να φτάσουν στο επιθετικό τους τρίτο, ενώ δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο να δημιουργηθεί κίνδυνος για την εστία του Βάλε. Παρότι γυρόφερναν την περιοχή του Ερμή δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την άμυνά του στα πρώτα στάδια του αγώνα, όμως η λύση βρέθηκε στο 27’ όταν ο Μαρτίνιουκ σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Ντα Σίλβα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία πήρε ώθηση μετά το γκολ και βρήκε δύο πολύ καλές στιγμές για να διπλασιάσει τα τέρματά της σε 32’ και 34’ με Μάγκλιτσα και Ντα Σίλβα αντίστοιχα. Το δεύτερο γκολ ήρθε τελικά λίγα δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση των 45’, όταν ο Βραζιλιάνος βρήκε με ιδανική σέντρα τον Πέδρο που έμπαινε με φόρα στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε πετυχημένα σε πρώτο χρόνο, κλείνοντας ιδανικά το ημίχρονο για τους «γαλάζιους».

Ο Απόλλωνας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όσο δυνατά τελείωσε το πρώτο και αφού έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σατσέτι, «σκότωσε» το παιχνίδι στο 53’ με τον Μάγκλιτσα. Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή και βρήκαν ακόμη τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες και προϋποθέσεις για περισσότερα γκολ, το 3-0 διατηρήθηκε ως το τέλος.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Απόλλωνας (Σ. Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες (82’ Βασιλείου), Σατσέτι (72’ Σέρτζιο), Κυριάκου, Α. Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο, Παπουλής, Μάγκλιτσα (60’ Πίεχ).
Ερμής (Γ. Κοσμά): Νουρεντινόσκι, Χριστόφ, Χριστοφή, Πίνα, Ντε Βρίσε, Μαϊσουράτζε (46’ Αρτάμπε), Μπάουμαν (46’ Παγές), Μαρτίνιουκ, Φροξυλιάς (59’ Αλεξίου), Ντε Μέλο, Ντ. Ντα Σίλβα.

Σκόρερ: Ντα Σίλβα (πεν. 29’), Πέδρο (45+1’), Μάγκλιτσα (53’)

Κίτρινες: Πέδρο / Πίνα, Μαρτίνιουκ (6η), Μπάουμαν

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου
Βοηθοί: Όμηρος Τζιωρτζής, Γιώργος Σάββα
Τέταρτος: Τιμόθεος Χριστοφή
Παρατηρητής: Χρίστος Σκαπούλλης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X