ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Το ηφαίστειο «βρυχάται»

Tρείς κερκίδες γεμάτες είναι αρκετές, για να «ζωντανέψει ξανά η κόλαση»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Όταν ο ΑΠΟΕΛ προκρινόταν ως πρώτος από τον όμιλό του στο Europa League εξασφάλιζε αυτόματα τρία θετικά στοιχεία. Το πρώτο ήταν η οικονομική πτυχή αφού η πρώτη θέση του έδωσε περισσότερα χρήματα. Το δεύτερο αφορούσε τις ομάδες που μπορούσε να κληρωθεί, με την κληρωτίδα τελικά να μην του κάνει το χατίρι και να τον βάζει να αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο. Το τρίτο είναι αυτό που ίσως να αποδειχθεί και το πιο σημαντικό στον ιστορικό αγώνα της Πέμπτης, αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο επαναληπτικός θα γινόταν στο ΓΣΠ. Σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ όλα θα είναι διαφορετικά.

Η προπώληση σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση ξεπέρασε χθες το απόγευμα τις 14 χιλιάδες και αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς σύντομα θα ανοίξει και η Βόρεια κερκίδα. Ωστόσο και τρείς κερκίδες γεμάτες είναι αρκετές, για να «ζωντανέψει ξανά η κόλαση» όπως έγραψαν χθες και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Αυτός λοιπόν θα είναι και ο στόχος για τους «πορτοκαλί» την Πέμπτη.

Μπορεί ο κόσμος να μην παίζει μπάλα αφού μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στο γήπεδο, όμως η παρουσία του μπορεί να είναι καταλυτική. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ με τις ιαχές τους μπορούν να μετατρέψουν το ΓΣΠ σε καμίνι και να φέρουν τους παίκτες της Μπιλμπάο σε πολύ άβολη θέση. Το έπραξαν πολλές φορές μέχρι τώρα και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και την Πέμπτη. Οι φωνές τους θα δίνουν δύναμη στους ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν, θα δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω θα βγάζουν το 110% από τους παίκτες που θα αγωνίζονται. Μια ισχυρή κερκίδα θα μπορεί να δώσει περισσότερη ώθηση στον ΑΠΟΕΛ και θα μπορεί να καλύψει τυχόν αδυναμίες. Μια ισχυρή κερκίδα θα μπορεί να πάρει στους ώμους της την ομάδα όταν αυτή θα αντιμετωπίζει δύσκολα και με το πάθος της να την σπρώξει προς την νίκη-πρόκριση.

Αυτή λοιπόν είναι η μεγάλη πρόκληση για τους «πορτοκαλί» που πάντως φαίνεται να δείχνουν πανέτοιμοι για τον αγώνα της Πέμπτης. Η συνταγή για ένα γήπεδο καζάνι τους είναι γνωστή, πολλές φορές, τις πλείστες, ήταν και επιτυχημένη, τα παραδείγματα πολλά, Παρτιζάν, Κοπεγχάγη, Βίσλα, Ζενίτ, Λυόν, Ρόζενμποργκ και άλλα τόσα. Ζητούμενο να την επαναλάβουν ξανά και αν το πράξουν με επιτυχία τότε το ΑΠΟΕΛ θα είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά προς την επίτευξη ενός ακόμη θαύματος. Το «πορτοκαλί ηφαίστειο» ήδη άρχισε και βρυχάται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση